Reklama

Reklama

Gehenna: Where Death Lives

  • Japonsko ゲヘナ 死の生ける場所
Trailer

Recenze (20)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Len ďalší nevyužitý potenciál. Asi si režisér myslel, že príšery v podzemí budú na vytvorenie dobrého hororu stačiť. Pekná ukážka toho, že to tak byť nemusí. Boli tu typicky naivné charaktery postáv - dvaja hlavní zamilovaní hrdinovia, jeden trápne vtipný hispánec, jeden poseroutek a jeden hysterický magor. No a snažili sa prežiť v tuneloch plných prízrakov. To síce neznie zle, veď keď sa tam už nejaká príšera objavila, tak stála za pozornosť, lenže potom nasledovalo minimálne 20 minút nudy a stupídnych drístov. Atmosféricky to tiež veľmi nefunguje, zľaknúť sa dá možno maximálne raz, no predovšetkým úplne absentuje strašidelná hudba, ktorá tu mohla zachrániť veľa. Škoda, pútavý trailer opäť raz zvíťazil. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Ještě před kariérou hororového experta jsem se intenzivně zabýval studiem religionistiky a sociální antropologie, takže mě režisér Katagiri hned v úvodu nemile překvapil svým mytologickým gulášem. Opravdu netuším, proč hebrejské označení pekla nalezlo útočiště zrovna na tichomořském Saipanu. Domorodí Chamorrové termín "gehenna" neužívali ani v jeho obecné rovině, takže příště od Katagiriho očekávám o poznání důkladnější přípravu. Možná se jedná o zdánlivou maličkost, kterou běžný divák vůbec nepostřehne, ale hororový expert jako já si všímá i těchto detailů. Asijská kinematografie v posledních letech příliš hororové kvality nenabídla, a tak musíme být rádi alespoň za tento průměrný koprodukční snímek. Když si odmyslím postavu šaškujícího Pepeho a po vstupu do bunkru hnedle předvídatelnou pointu, tak na sebe Gehenna: Where Death Lives negativně upozorní až v závěrečné třetině stopáže. Hiroshi Katagiri bohužel nedokáže hororové scény variovat, takže dosud ucházející atmosféra nejenže negraduje, ale v důsledku zmíněné repetitivnosti naopak mírně stagnuje. Uděluji slabší tři hvězdy. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na Gehennu som sa tešil dlho predlho, hlavne kvôli jej creepy maskám a praktickým efektom, na ktoré prvotne lákala. Už z traileru ale moje nadšenie výrazne opadlo a po pozretí filmu môžem povedať len; dobre, tak som to videl, ale vôbec som nemusel. Veľa kvalitných podzemných / jaskynných / bunkrových hororov už nevzniká a tu stoja za pozornosť iba spomínané masky a efekty, ktoré však nie sú využité tak efekt(ív)ne, ako by som čakal. Ináč je to len klasický, nevýrazný nezávislák, nezaujímavo natočený i ozvučený, hrozne odohratý a s atmosférou brutálne utopenou v zúfalo prestrelenej minutáži. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Najväčším kameňom úrazu je to tragické, herecké obsadenie, ktorých umenie hrať, pripomína kvalitu "kúpeľňových" spevákov zo "SuperStar". "Katagari" dostal nápad, ktorí iní mnohokrát pred ním brutálne "znásilnili", pričom mal asi dojem, že keď pôjde po dlhej odmlke "posledný", filcky sa ho týkať nebudú. Bohužiaľ, v niektorých prípadoch ani dve "gumy" nestačia, a i keď sa blysol pár solídnymi momentmi, nakoniec je z neho aj tak hororový "impotent". ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád tento hororový námet - skupinka ľudí, uzavretý priestor, niet úniku, nikto nevie čo sa deje a k tomu nejakí bubáci. To je takmer vždy základ pre slušnú atmosféru. Škoda, že to v týchto smeroch nebolo prepracovanejšie. Tiež veľmi uškodila predvídateľnosť deja, akonáhle vstúpili do toho bunkru a našli tam tých mŕtvych bolo všetko jasné. Navyše niečo podobné som nedávno videl v inom hororovom snímku. Slabší priemer. 55/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem do čeho jdu a popravdě není moc o co stát. Film diváka přivede na ostrov kde se jedná o jeho koupi a následném využití pro turistický ruch. Skupinka řešící tento obchod narazí na bunkr(staré kulometné hnízdo) a rozhodnou se ho prozkoumat. To se jim ale stane osudným. Jak už je z mýho stručnýho obsahu patrný tak většina stopáže se bude odehrávat v bunkru. Pochválit se dají masky ale napětí a hororový atmosféry tu za mě bylo velice pomálu. Slabší 2hězdy. PS. Kdo by do toho šel vyloženě jen kvůli veteránovi L. Henriksenovi tak ten se tu mihne krátce jen na začátku a pak v krátké scéně na konci závěrečných titulků. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie je tu žiadna mrazivá atmosféra, žiadne napätie, toto nie je horor. Strašidelnejší je už aj komiks o Wonder Woman. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Podzemí na skvělý horor a režisér to takhle dokázal posrat no škoda slov u dalšího spackaného hororu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o masky potvor, tak nemám moc co vytknout. Spíš naopak. Bohužel jejich potenciál zůstal většinou nevyužit, protože samotné nástupy stály za starou bačkoru a lekačky jsou avizované dlouho dopředu. Příliš nepomáhá ani nemastná neslaná atmosféra a to je také škoda, protože tenhle bunkr měl předpoklady strašit. A nezadařilo se s obsazením. Jestli se těšíte na Henriksena, tak si nechte rovnou zajít chuť a to nejlepší, co mohu říct o ostatních hercích je to, že nebyli vyloženě mizerní. Mínusem je i přehnaná stopáž a avizovaný laciný konec. 25% ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Katagiri ako učenec majstra FX Stana Winstona predviedol vo filme celkom slušnú porciu praktických efektov,čo vlastne aj jediné stojí pri tomto počine za reč...Film je inak veľmi nevýrazný po všetkých stránkach.Herecké výkony stoja za nič a na Henriksena sa netešte,nakoľko si tu strihne sotva minútu... V mojom prípade sklamanie. 30 % ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Skupina lidí jede kamsi na ostrov dojednat jeho koupi, aby ho otevřela turistům. Na místě, ale narazí na jeskyni o které jim nikdo neřekl a vydají se ji prohlídnout. Pak tam , ale uvíznou a nemůžou se z tama dostat mezitím jich tam něco/někdo pronásleduje a jejich počet klesá. Ze začátku hodně dobré pak to jde do kopru kecy o realičnosti jsou totálně mimo jelikož ženská zde vidí své mrtvé děcko, které umřelo před 6 lety a vůbec jí to nepřijde divné (to je opravdu reálné tleskám o tom, že všichni vidí, že se z tama nemůžou dostat a jeden chlápek si pořád myslí, že jim dělají naschvály domorodci se radši nevyjadřuji radši). Na odpad to není více jak 2 hvězdy, ale taky ne. Jinak Lance Henriksen nejspíše soutěží v tom v kterém horším filmu a kratší dobu bude hrát po Big Legend kde hrál tak 5 minut je zde zhruba 3 minuty. P.s. diagnóza hororový expert zkus se s tím léčit třeba to ještě půjde ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Gehenna lákala trailermi pravda je však iná. Čo sa masiek týka boli skvelé ale použité v minime a hlavne kurňa, skvelé prostredie prečo sa nepoužili viac na jumpscares ? Asi jeden bol taký lepší inak úplne na nič. Nechápem čo máte proti hercom mne sa páčili , hl ženská hrdinka nádherná. Celkový koniec palec hore krásny zvrat aj keď to bolo jasné už troška skorej. Pozeralo sa nato dobre nemám dôvod nedať 3*. ()

CharlieSs 

všechny recenze uživatele

Navzdory strašně slabýmu hodnocení tady bych byla ochotná dát i 4*. "Doesn't it seem familiar? We... here in the darkness... in 70 years?" mrazí mě doteď. Tenhle film asi málokomu sedne... no, mě sedl. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Sakra, z plakátu na mě čučí jakýsi vyvrhel z pekla a já doufal v krvavý nářez a další monstrum překvapení ,jenže jsem dostal bezduchou bídu a ještě odfláklou.. ()

jkpj22 

všechny recenze uživatele

Začátek je perfektní, dobře rozehraný, scénář je v pohodě, žádné větší chyby, střední část taky ujde, přestože to začalo trochu ztrácet (velký potenciál, nevyužitý) a bylo to předvídatelný... Chování postav a konflikty jsou realistické...napětí a atmosféra fungují.... sem tam i lekačka.... konec byl slabý..... závěrem řeknu, že na tři hvězdy to prostě nebylo. ()

WeeLass 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl o dalším podzemním hororu, okamžitě jsem zpozorněl, odložil veškeré povinnosti a šel Gehennu zhlédnout. Mnou opěvovaný The Tunnel to určitě netrumflo, ale byl to příjemný průměr. Bubáci jsou skoro kopií deadites z Ash vs Evil Dead, ale díky absenci komedie, vzbuzují celkem strach. Pravda, mohlo to být i děsivější, ale jinak povedené. Možná se moje hodnocení ještě změní, ke konci už jsem se trochu ztrácel, takže je třeba dávat pozor celou dobu a přemýšlet. ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Nech mi to všetci prepáčia, ale toto... sa nedalo dopozerať. Zo začiatku ako tak dej odsýpal, aj keď niektoré udalosti sa mi zdali mimo zmyslového chápania. V podzemí sa z toho ale stala fraška, nedôveryhodný herci, amatérska práca s napätím, smiešna vyschlá mŕtvola... Neviem čo si mám myslieť a kde hľadať pointu snímku. ()

blexster 

všechny recenze uživatele

kupodivu film s potenciálem do doby než přišla klíčová scéna,bohužel přišla po deseti minutách a dokonale zkazila celý film. Dávám palec nahoru za vtáhnutí do děje, ale tohle se nedělá, udělat slabou zápletku a k tomu ji vyžvanit skoro na začátku když se začne něco dít.To teda fakt ne *****. ()

Reklama

Reklama