Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební dokument o českých revivalových kapelách, hudebním vkusu, ale i o srdečním fanouškovství a výjimečných lidech, pro které se revivaly staly poslední záchranou... Česká republika má na počet obyvatel zřejmě nejvíce revivalových kapel ve srovnání s ostatními zeměmi světa. Revivaly jsou přitom tradičním a masovým fenoménem české hudební scény. Na rozdíl od zahraničí, kde tribute bandy mají většinou legendární „mrtvé kapely", u nás fungují revivaly dokonce stále existujících domácích skupin. Dokument sleduje pětici nejpozoruhodnějších tuzemských revivalů různých žánrů (Kabát, Michal David, Pop Stars – šest revivalů v jednom, Rolling Stones Ravival Prague a Velvet Underground Band Praha) a o každém z nich vypráví prostřednictvím komických i emotivních příběhů jejich muzikantů, kteří napodobují své slavné vzory, s nimiž je navíc tvůrci konfrontují. Každý z protagonistů má svůj vlastní cíl a touhu uspět v téhle branži, každý předkládá svou neopakovatelnou zkušenost, jež dohromady skládá fascinující pohled na nejbizarnější fenomén české hudební scény napříčí časem, žánry i popularitou. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Fifer 

všechny recenze uživatele

Jarda Konáš a další kritici se snaží představit ČR jako zemi ošuntělých revivalů. Fanoušek je týpek s obřím pivním pupkem a sandálama v ponožkách. Já myslím, že ČR není nějak výjimečná. Ostatně v dokumentu se hovoří, že kapely jezdí i na evropská turné. I když má třeba Konáš pravdu v tom, že je škoda, že jsou městské slavnosti často přehlídkou revivalů, nedělal bych z nich zlo. Jako student jsem měl čas jezdit na koncerty do Vídně, Prahy, občas i Berlína. Teď ho nemám. Někdy je pro mě opravdu jednodušší zajít si na revival, než si vzít den volna a jet na pařbu do Prahy. Nevidím na tom nic špatného. Proto pro mě postrádá tenhle dokument smysl. Proč by mě mělo zajímat setkání Michala Davida s jeho imitátorem? Proč mám sledovat, jestli frontman kapely XY dělá frézaře nebo zedníka? Jednotlivé kapely dlouze vysvětlují svoji lásku k hudbě, kterou hrají. Představte si, že zpěvák Queen revival je blázen do Fredyho M., to je pecka, co? Můj otec si právě koupil letenku do Paříže na 4 dny a na koncert Coldplay. Dělá ho to lepším člověkem, než když si někdo nemajetný zajde na Coldplay revival? Je přece logické, že lidi, co nežijí v Praze, musí chodit na horší kapely- nemají takový výběr. Přijde mi hloupé nějak se jim vysmívat. Osobně mám rád lidi, kteří se nestydí a tančí. Klidně na vesnické zábavě. Je s nima větší sranda, než s někým, kdo letí na koncert přes půl světa, a pak ho prostojí s iPhonem v ruce. Dosti fádní dokument, který dělá kauzu (jsme země revivalů) z něčeho, co kauzou není. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Dokument, který vyvrací sněhy zaváté „co Čech, to muzikant“ a jenom potvrzuje, že většinový našinec kromě siláckých výkřiků na sociálních sítích, ujíždí na nekonečných seriálech, levném salámu a zábavových kapelkách. Dobrá, ale to už jsme všichni tak nějak tušili. Ale já mám na dokumentech rád, když kladou otázky….jo a dobré je taky, když se dostane i na odpovědi. Tady se nám bohužel dostává pouze různých postaviček….já jsem jednočlenný Kabát, já jsem Anni-Frid Lyngstad, já sbírám céčka, já jsem Batman. Ale proč? Proč dáváme před kvalitní knihou přednost seriálu Ulice, proč jezdíme do Chorvatska s kufrem plným lahváčů, proč si raději koupíme na tržnici petardy, než by jsme vyrazili na pravé Rolling Stones? Nevím, ale ten prostovlasý pán má rád Michala Davida. PS: Ten kolega, co po večerech předvádí Pepu Vojtka je v paruce přesnej :D ()

Reklama

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Agrometalovým a revivalovým kapelám se vyhýbám. Tento dokument mně v tom ještě utvrdí. Nejméně dvě třetiny krátkých ukázek bylo prostě otřesných. Ovšem jako takový zvláštní bizár má Šafránkův film svou cenu. ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Bizarní. Kabát má v ČR a SR 26 (!!!) revivalů. To asi hodně vypovídá o vkusu lidí... Každopádně velice zajímavý dokument. Co tam občas hrálo, to byla fakt hrůza :-) ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tento dokument jen potvrzuje, že Česká republika je vesměs národem hudebních ignorantů. Jsem rád, že mezi ně nepatřím. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama