Reklama

Reklama

Králův dar

všechny plakáty
Loutkový / Pohádka / Krátkometrážní
Česko, 2009, 15 min

Režie:

Jan Zach

Scénář:

Jan Zach

Obsahy(1)

Král pečlivě dbá o svou zemi, snaží se svým poddaným ulehčit život a být moudrým a spravedlivým panovníkem. Dobrota krále je vyvažována špatnými vlastnostmi jeho dvořanů, zejména vrchního komořího, kteří neváhají královy pokyny měnit, svévolně zvyšovat daně a dopouštět se malých i větších intrik, aby něco z královské pokladnice přemístili do vlastních kapes. Boží mlýny melou pomalu ale melou jistě. Zlí rádcové tak jednoho dne za svou snahu budou náležitě odměněni. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (8)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Milé, vtipné, poučné, leč viděné v tolika variantách ledaskde jinde, že to tomu nějak na zábavnosti ubírá. Tedy řemeslně i příběhově fajn, ale pro malé děti, které ten příběh, který bývá součástí většího celku, neznají. Divák, který už se věkem hrbí a stářím šediví a má adekvátně své letitosti i nakoukáno si u toho řekne něco jako: "tak jo". ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Královský slib je královský slib. Trúnní sál plný dvořanů vyprskl smíchy jenom král se nad podivným přáním zachmuřil. Dávám 70% ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Forma má kráľovskú úroveň a predchádza obsah, ktorý nie je zlý, len už sa párkrát omlel inde. Napriek tomu ide o kvalitný kraťas s poučením, ktorý poteší milovníkov bábkovej animácie a výborných rozprávačov. ()

Reklama

Reklama