Reklama

Reklama

Pear Cider and Cigarettes

Krátkometrážní / Animovaný / Dokumentární
Kanada / Velká Británie, 2016, 35 min

Recenze (4)

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Příběh vyprávěn obrazy s minimální barevností, což deprimuje tak akorát jako vlastní děj. Vlastní příběh podán jasně, jen se zdá že na obrazovou část (ač je skvělá!) nebylo tolik času / pozornosti na kolik by si zasloužil. Příkladem budiž obrázek z databáze se stále umístěným copyrightem, (shame on you!), jehož screen si můžete prohlédnout v mém deníku s dnešním datem. http://www.csfd.cz/uzivatel/325954-mr-filo/denicek/#highlight-item-140798 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je strašná škoda, že tohle je hlavně vyprávěno hlasem, který neustále slyšíme. Přitom animace je velmi zajímavá a dobře se na ni kouká. Skoro to má noirové tendence, a to i díky barevnosti a detailnosti - ano barevný noir. Ale ta ukecanost je místy skoro unavující a nedokáže až tak vtáhnout. Animace by to zvládla sama. ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Poslední snímek je nejdelší — 35 minut. Nikdy se mi do těch dlouhých moc nechce, ale Hruškový cider mě přesvědčil, abych je v budoucnu nezavrhoval předem. Zároveň jde o film nejosobnější — autor Robert Valley vypráví o velké části svého života, téměř pětadvacetiletém úseku od dětství, ve kterém potkal kamaráda Techno Stypese, až po dospělost, kdy se snaží Techna dostat z Číny po transplantaci jater zpět do domovského Vancouveru. Techno byl živel, ke kterému Robert vzhlížel a obdivoval ho. Ten přitom v životě jednal sobecky a sebedestruktivně — jak chcete pomoct člověku, který je neuchopitelný? Geneze filmu byla velmi spletitá — autor nejdříve sepsal scénář k filmu, k němu poté nakreslil komiks. Na druhý díl komiksu vybíral finance na Kickstarteru, stejně tak později na film, jehož dokončení trvalo dlouhých pět let. Nechtěl k filmu přibírat producenty, kteří by mohli ovlivnit výslednou podobu filmu. Tohle je niterní výpověď, kterou si od A do Z chtěl autor udělat po svém, a tak si raději film zafinancoval z příspěvků fanoušků. Film je rozhodně zajímavý audio-vizuálně, možná vám bude připomínat videoklipy od Gorillaz. Aby ne, Robert Valley má velkou část své kariéry spojenou s produkční společností Passion Pictures, která jejich klipy animuje. Ve filmu zní velmi povedený soundtrack povětšinou licencovaných songů (na to padla větší část z vybraných peněz v crowdfundingové kampani) — do půl hodiny trvajícího filmu se jich vměstnalo hned 18 a najdete je na Spotify. Velmi se mi líbil vypravěčský styl — jako byste si listovali v komiksu a někdo vám u toho předčítal jednotlivá okénka. Komiksový styl, podmanivý hlas, noirová atmosféra — kterou hru mi to jen připomíná? Film je určen pro dospělé publikum — chlast, děvky, sprostá mluva. Jedinou vadu vidím v samotné délce filmu. Chápu, že chtěl autor říci vše, co mu přišlo důležité pro vypovězení pravdivého příběhu, ale zkrácení o 5 až 10 minut by filmu prospělo. [Oscary 2016] ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama