Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Občané malého městečka Pleasant Valley nalákají několik mladých turistů do města na oslavu stého výročí osvobození města před bandou renegátů, kteří město pustošili. Připraví pro každého z nich speciální večerní program … při němž jsou postupně zabíjeni … pouze jeden pár odhalí krutou skutečnost a pokouší se dostat ze zlověstné pasti… jejich jediná naděje je útěk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Jeden s najlepších buranských hororov aké som kedy videl. Trocha hixploitationu, trocha paródie, štipka Južanského zoo-pedo-chlastofilného klišé a ku šťastiu mi viac nechýba. Robert Englund,ako redneck starosta viedol na plnej čiare. Jeho záporná úloha bola pre mňa akoby hlavná. To čo sa dialo mestskými tínedžermi ma vôbec netrápilo skôr som bol zvedavý akými nápaditými vraždami sa skončia ich životy, samozrejme som sa ako inak dočkal takže ma to nesklamalo. Scenár bol do detailov vychytaní akoby to písal skutočný southern redneck. Tie poznámky na číňanov a negrov dokáže vymyslieť iba takto orientovaný človek. A takto orientovaný človek sa na tom dokáže dokonale zabaviť (ako ja) Dávno som sa tak dobre nezasmial. Záver síce nebol nič moc ale pobaviť ma to pobavilo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Další z těch krásných amerických filmů oslavující život na americkém venkově. Přiznávám, že jsem se několikrát od srdce zasmál. Třeba tehdy když vyběhla z keříku ovečka a hned za ní takový ten správný vidlák, oblékající si své polostažené kalhoty. Robert Englund nezklamal a je opět správně slizký. Ženy vidlačky i ženy návštěvnice jsou dostatečně koukatelné, co se tedy vzhledu týče. Herci tam také cosi hrají. Muzikanti hrají a zpívají také hezky. A jejich texty jsou mnohdy dosti vtipné. Postavičky vraždí s úsměvem na tváři. Můj top favorit byl ten klučík, který lovil a následně věšel koťátka. Tomu jsem fandil a díky tomu jsem se docela i nasmál. Myslím, že na 2* je to zvrácené dostatečně. ()

Reklama

cubajz 

všechny recenze uživatele

sice vyvražďovačky obecně moc nemusím, protože podle mě nemůžou překvapit ničím novým, ale tahle mě opravdu bavila... Hlavně svým humorným přístupem, kdy je město zalidněné bizardními postavičkami kanibalských jižanů, kteří (jak se dozvíme na konci) jsou duchy obyvatel městečka Pleasant valley, které bylo za občanské války vyvražděno a jehož obyvatelé přísahali pomstu všem seveřanům. Takže za zvuku písně South Will Rise přihlížíme rozšiřování jídelního lístku na večerní hostinu, jehož jednotlivé položky jsou získávány neobyčejnými způsoby (asi kvůli zachování jedinečné chuti:). Tento film zesměšňuje každé hororové klišé a přitom je to taková ta sranda na hranici pocty žánru a lehké komedie, kdy se vám celou dobu na tváři usazuje lehký úsměv. A jak to zkončí? Přeci větou: Stupid Yankees! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Ty jsi šukala se svou sestřenicí a já jsem úchyl?" Vesničanky jsou prostě žhavé. Jen škoda, že v horrorech to měšťáci poznají většinou vždy ve špatné situaci :-). Obrovskou výhodou tohohle kousku je, že se vůbec nesnaží hrát na něco více, naopak, spíše se snad ještě sám zbytečně shazuje. Oddechová, jednohubková (po druhém shlédnutí hvězdičku ubírám) komediálně úchylná krvavá zábava. Nic více, nic méně. Šukézní vesničanky s přítulnými ducpartiemi, zoofilní vidláci a hladoví. Neřešte scénář, neštudujte herectví, jen se koukejte. Budete spokojeni ať již upřednostňujete komedii nebo horror. K tomu navíc: Peter Stormare v docela "netypicky" zajímavé roli, výborná, ale opravdu výborná Lin Shaye a úžasná číňanka! ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Na 2001 Maniacs jsem narazil docela náhodou a jako na horor jsem se docela i těšil a navíc s prvky komedie a hororovou komedii už jsem dlouho neviděl a tak jsem si tuto hororovou komedii docela i vychutnal.Jsem také moc rád, že se nejedná o typický hixplotation a podobné, duplicitní vyvražďovačky, které se v poslední době natáčejí dost často.Já jsem byl především spokojený výkonem herců a také celým hororem.Jako horor totiž 2001 Maniacs působí senzačně a jako komedie trošku slaběji, ovšem líbilo se mi to dostatečně.Byl jsem hodně spokojený. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Na konci filmu se objeví časopis Famous Monsters. (-Bomba-)
  • Ve scéně, kdy dojde ke čtvrcení těla pomocí koňů, jsou od těla odděleny všechny končetiny a trup zůstane na místě. Trup těla by však měl zůstat přichycený k jedné z končetin. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Westville v Georgii. (Terva)

Reklama

Reklama