Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Občané malého městečka Pleasant Valley nalákají několik mladých turistů do města na oslavu stého výročí osvobození města před bandou renegátů, kteří město pustošili. Připraví pro každého z nich speciální večerní program … při němž jsou postupně zabíjeni … pouze jeden pár odhalí krutou skutečnost a pokouší se dostat ze zlověstné pasti… jejich jediná naděje je útěk. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (145)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tento film mi vyloženě nesednul, ačkoli jsem se na něj hodně těšil. Pár nápadů sice potěšilo (skoro všechny vraždy jsou originální), ale na můj vkus je jejich provedení příliš amatérské a prostě to nevypadá ani trochu reálně. Pro mě zklamání. 45% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Nathan Barr: 1. The South is Gonna Rise Again 2. The South Will Rise 3. Hey Hey Howdy Howdy Hey 4. Trouble Came A Knockin 5. There Are Lessons In This World 6. There Once Was A Lassie 7. The Boy Wants His Bitch 8. Pushin' Up Daisies 9. Granny's Ho Down 10. Groovy G 11. Pain2 Two Way Radio 12. Titan Music 6Yer A Fucker 13. Scotic Brother Johnny 1-9 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Prvních 10 minut se nebezpečně schyluje k teenagerské sračce, ale poté... PSYCHO! Kanibalismus, zoofilie, černý humor, sexy olizující se ženský, vesnickej buran a oslizlý Robert Englund kam se podíváš... prostě jižanský zapadákov první kategorie. Včetně nápaditých vražd i před očima všech skotačících obyvatel tamního maloměsta. Takže něco mezi House Of 1000 Corpses a Vesnicí. Výmaz možná pro někoho, ale pro hororového fanouška v první řadě velmi dobrá zábava... Výtečně. The south will rise again! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zábavná hororová taškařice. Na to, že se jedná o remake, tak jde o dost povedený hixploitation se sympatickým přístupem a láskou k danému žánru. Spousta odkazů na kultovní fláky jako je třeba Deliverance, a ještě víc povědomých tváří, které hororový fanda musí zkrátka ocenit. Do toho městečko plné šílených psychopatů, nádherných kočiček s velkýma kozama, podivných individuí a ošukaných ovcí. Nutné modernizace se dočkala hlavně brutalita, která vám vysloveně stříká do tváře: pěkná dávka gore a nápaditých mordů, z nichž vybrat nejlepšího kandidáta je zatraceně těžký (každopádně koně, zvon a pálenku si budu pamatovat dlouho). ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Tady se nedá hovořit v podstatě ani o filmu, spíše o sledu na sebe dost zvláštně navazujících scén, ve kterých nalezneme větčí či menší množství nelogičností. Céčkové vzezření snímku není ani škodu, když vezmeme v potaz, že postrádá jakékoli větší ambice. Jen zamrzí totální absence dramatického oblouku, což se nejvíce projeví ve scéně ve stylu "nevíme, co s hrdiny, tak je pošleme na průzkum okolí, ona se nějaká zápletka snad objeví". Český podtitul u DVD zní: "Scény, při kterých Vám bude tuhnout krev v žilách." Krev tuhnout bude, ale trochu jinde. Zvlášť, když jde o tak testosteronem přesycený "hororový" produkt. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor. Má dobrý príbeh o skupinke mladíkov, ktorí cestou na výlet zastavia na malomestskej slávnosti, kde ich očaruje príjemné privítanie a tak sa tam rozhodnú stráviť čas, ale netušia, že obyvatelia mestečka sa bavia zabíjaním cudzincov. A keď sa mladíci jeden po druhom strácajú, zvyšní začnú niečo tušiť a tak musia uniknúť skôr, než bude neskoro. Spracovanie je na tom dobre, nič tu výrazne neupúta, ale stále sa niečo deje, film aj kvôli krátkej dĺžke nenudí a navyše si po celý čas drží slušnú zábavnosť, takže je to príjemné pozeranie. A navyše je tu výborný záver, ktorý odkryje pravdu o obyvateľoch mesta, ale aj posledná scéna stojí za pozornosť. Celý film sa nesie v takom čiernohumornom duchu, takže o atmosfére alebo aspoň napätí sa tu moc hovoriť nedá, ale tu to kvôli zábavnosti neprekáža. Samotných vrážd je tu celkom dosť, sú pomerne originálne a nápadité, len škoda trochu horších trikov. Najzaujímavejšie je asi roztrhnutie pomocou koňov. Herecké obsadenie nie je zlé, najviac zaujme Robert Englund ako starosta mestečka a aj napriek tomu, že hlavné postavy sú tvorené typickými postavami vyvražďovačiek tu nikto výraznejšie nesklame a poteší hlavne ženské obsadenie na oboch stranách, ktoré sa navyše ani nezvykne moc zahaľovať. Réžia je pre potreby filmu plne dostačujúca a technická stránka až na tie horšie triky tiež. Síce je 2001 maniakov len film na jedno pozretie, ale svoj účel splnil, po celý čas som sa dostatočne bavil. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 71%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vďaka gore, veľmi solídny “exploiďák”, ktorého sledovanie som v minulosti vďaka podceneniu nejeden krát oddialil. Z pohľadu vtipu pomerne trápna záležitosť, no prezentácia násilia ako takého, je fakt na slušnej úrovni. Pointa v podobe nikdy nekončiacej vojny “Severa proti Juhu” je fakt úsmevná :) Silné “tri” .. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký herec Robert Englund zažil svojich povestných pätnásť minút slávy, keď stvárnil ikonickú, kultovú horrorovú postavu Freddyho Kruegera v legendárnej sérii "Nočná múra z Elm Street". To bol absolútny vrchol jeho hereckej kariéry. Potom to už s ním išlo len dole z kopca. Ja, ako ortodoxný priaznivec horrorovej kinematografie, si ho však vážim, rešpektujem, a preto občas pozriem na nejaký ten film, v ktorom si zahral potom, čo odhodil masku Freddyho Kruegera. Väčšinou sú to nízko rozpočtové braky. Nedávno som zhliadol snímok "2001 maniakov" (2001 Maniacs), kde stvárnil úlohu starostu zapadlého mestečka Pleasant Valley plného vražedných šialencov, ktorí počas výročnej oslavy svojho mesta zmasakrujú krutým a zvráteným spôsobom skupinu nič netušiacich mladých turistov. *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Kdo nemá úctu k minulosti, nezaslouží si žádnou budoucnost.- Na oslavy městečka dorazí nechtěně skupina omladiny, která neodhalila falešnou objížďku, a sedla obyvatelům na lep. A jelikož zde starostuje strýček Freddy, je jasné, že mlaďoši se možná nebudou bavit tak, jako místní. A vskutku: hrátky s koňmi, pití pálenky, příprava rožně či vyhlášení největší krásky prostřednictvím zvonu rozesměje nejvíce obyvatelstvo společně s diváky. Nechybí obnažené zbrojní pasy ani lehce ulítlé erotické hrátky. Ač jsou příchozí odsouzeni k potupné smrti, mrazivá atmosféra a napětí tak nějak chybí, což ale u komedie nakonec nevadí. Jen pozor na starozákonní oko za oko a ledabyle natažené dráty. „Co to děláš, nasazuješ si rovnátka?" „Říkej si tomu, jak chceš." Kdysi jsem se bavil přeci jen více, ale hodnocení ponechám. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Až moc velká kokotina. Horor to samozřejmě není, komediální prvky slabé a trapné. Byl docela problém to dokoukat. Možná pár světlejších momentů by se našlo, ale jako celek to rozhodně nestojí za moc. 40% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý horůrek, který nabízí celkem zdařilé způsoby vyvražďování náctiletých, kteří se chtěli jen pobavit. Jen je tu zase na můj vkus moc úchylností s nahotou, která vůbec v dnešní době není potřeba a patří jinam. :P ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pan režisér je Seveřan z New Jersey... Pokud byl Jižan, pak bych možná i chápal.. :-). Jako komediální béčko a parodie na podobné horory ovšem ale míněné vážně mi to sedlo. I to městečko bylo správně ulítlé se svými ctihodnými občany se starostou v čele. Taky jsem se bál po tom začátku kdy partička odbočí na ,,objížďku'' naštěstí přesně tam, kde si jiné takovéto snímky stanou nekoukatelnými, nnadají (resp. ogrilují) nám tu pořádnou porci šíleností. Takže za mně je to určitě za 2 oběšené kočky. * * ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film, ale co z toho, když je v něm spoustu zbytečných chyb? Například ženská, která leží přivázaná ke 4 koním za všechny končetiny. Nejdříve jí vystřelí 1 končetina, potom druhá, třetí a i ta poslední. A tělo zůstane stát. Není to docela hovadina? S poslední končetinou by mělo odlítnout i tělo snad ne? Bohužel mě nebavilo víc takových scén... 4/10 = 40% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle já můžu. Hororovou komedii vždy dokážu ocenit, navíc tohle je tak potřeštěnej slasher s výborným Englundem v rejdu, že jsem opravdu neměl sebemenší problém užít si tuhle vtipnou gore jízdu s povedenými a originálními vraždami na plný koule. Jsem zvědavý na druhý díl. 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čierny stupídny humor, brutálne krvavé nápadité mordy (hlavne ta kyselina bola zaujímavá) a pekné herečky. To všetko je možné nájsť v tejto vydarenej hororovej komédii. A koniec jasne ukázal, že pluť na históriu sa nevypláca, čo mňa ako historického nadšenca celkom potešilo :). Na nadpriemer s odretými ušami to stačí. 70/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Návštěva u maniaků z Pleasant Valley se vydařila.Film který dokaže pobavit a hlavně ten konec je sladkou třešničkou na dortu.Spokojenost. ()

Reklama

Reklama