Reklama

Reklama

Red Force 3

  • Hongkong Huang jia shi jie zhi III: Ci xiong da dao (více)

Obsahy(1)

Velkou výstavu známého návrháře šperků Yamamota v Tokiu přepadnou gangstři a po krvavém boji ukořistí nejcennější klenoty. Do případu se osobně zainteresuje místní inspektor Okata, kterého žene vpřed nejen dopadení zločinců, ale také msta za zavraždění jeho asistenta. Stopy gangstrů vedou do Hongkongu, kde působí madam Yeung - elitní příslušnice zvláštního nasazení. Přítomností atraktivní ženy inspektor není nadšen, ale nemá na výběr. Protivníci jsou nelítostní, a tak jim vzájemní konkurenti Yeung a Okata společně vyhlásí boj na život a na smrt... (duklak2)

(více)

Recenze (37)

choze 

všechny recenze uživatele

V sérii dochází ke střídání stráží a po Michelle Khan/Yeoh nastupuje Cynthia Khan, která je adekvátní náhradnicí, jen má smůlu, že vyfasovala díl, ve kterém je dosti slabá choreografie bojových scén. Po komediální dvojce humor opět ustoupil do pozadí a po brutálním masakru nevinných v klubu v jedničce, se tady dočkáme neméně brutální loupeže šperků, při níž zařve rekordní počet policistů a později nechybí tradiční hongkongské klestění si cestu davem střelbou do kolemjdoucích. Finále je rovněž slabší a taky chybí typický force melodram na konec, i když kladné postavy předtím prořídnou. Ale jsou tu dvě scény, které si pamatuju ještě z puberty a vy nejspíš taky: 1. Utíkající zločinec naskočí na rezervu vzadu na odjíždějícím džípu, ale ukáže se, že je to jen papundeklový stojan, auto odjede bez něj a Khan ho z něj skopne. 2. Atentát na strýčka Khan v nemocnici pomocí dálkově ovládaného modýlku vrtulníku s trubičkou dynamitu na každé lyžině. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film zo známej Hong Kongskej akčnej série. Má dosť dobrý príbeh o dvojici zlodejoch, medzinárodných teroristoch, ktorí vykradi výstavu šperkov, ale nie je moc dobre spracovaný, pretože sa tu nájde viacero síce nie je zlých, ale aj tak slabších miest. Hlavná hrdinka z predchádzajúcich dielov, Michelle Yeoh je tu nahradená Cynthiou Khan, ktorá sa síce Michelle Yeoh nevyrovná, ale je to dobrá nástupkyńa. Akčných scén tu nie je málo, ale na väčšinu si treba počkať do druhej polovice. Najviac sa mi páči finálny súboj, kde Cynthia Khan bojuje v pracovnej hale s dvojicou teroristov, pričom oboch zabije zaujímavými spôsobmi alebo výborná akcia na ceste medzi autami, ktorá obsahuje viaceré zaujímavé spomaľovačky, ale zaujal ma aj súboj z prvej polovice, kde hlavná hrdinka naháńa protivníka a pri každom kontakte dôjde k súboju a vyzdvihnúť musím hlavne ukončenie tejto scény, ktoré je dosť originálne. Akčné scény nemajú až tak moc dobrú choreografiu, ale sú nápadité a oceńujem aj to, že prakticky vždy, ked´ zločinci vytiahnu zbrane umierajú civilisti, ale aj policajti. Na filme oceńujem aj nedostatok humoru, ktorého v porovnaní s predchádzajúcim dielom radikálne ubudlo. Pre mńa je to ešte slabší diel ako dvojka a menej z tejto série sa mi už páči iba šestka. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 63%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Štafetu přebírá ve slušném tempu Cynthia Khan a ohánět se umí parádně. Chybí výraznější režisérská osobnost, na tuhle poutavou řežbu (i když akční scény se nevyznačují takovou promyšleností jako dřív i později) dohlíží dvojice tvůrců, kdy třeba Arthur Wong má za sebou desítky titulů coby kameraman. Nostalgie sice nějakou roli sehraje, ale hlubší zážitek znovu kalí opravdu nablblý humor, ukňourané dialogy a situace, kdy se jednotlivé postavy snaží vyjádřit své zvláštní myšlenky. Nohy a ruce každopádně kmitají znamenitě. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Zatímco původní Red Force / Royal Warriors / In The Line of Duty je plakátovou ukázkou inscenační brilance, jíž v polovině 80. let hongkongské akční filmy dosáhly, jeho další pokračování už jsou "jen" nadprůměrná a především méně pečlivě vystavěná. Trojka pro své chaotické vyprávění, kolísavý temporytmus a řadu hloupých generických zvratů působí, jako by snad ani nebyla točena dle psaného scénáře. Taktéž akční scény se nevyznačují velkou promyšleností a vzhledem k jejich okatému zrychlování a rychlému střihu, jenž zakrývá slabost choreografie i fyzickou nedostatečnost aktérů, dvakrát nepotěší ani milovníky bojových umění. Naštěstí však Red Force 3 nechybí dravost, masivnost akce (přestřelka na přehlídce klenotů!), specifická "hongkongská" atmosféra (na níž má zásluhu hlavně skvělá kamera) a občas i nějaký vydařený vtípek - díky tomu jej lze stále považovat za slušný "odpočinkový" film. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

I když tomu zdejší hodnocení už jako tradičně vůbec neodpovídá, jedná se o můj nejoblíbenější díl ze série Red force. Jinak já vím, že to píšu v komentu skoro ke každýmu HK akčňáku, ale zase musím konstatovat, že vyvarovat se těch stupidních a místy se do děje vůbec nehodících typických Asijských vtípků, tak bych se nestyděl tomu klidně střelit i plnej počet. Spolu s jedničkou nejdrsnější díl. Pravda moc se to tu nefackuje, ale akce je nápaditá a nekompromisní. Už jenom ta úvodní ambiciózní loupež drahokamů při který zařve asi 100 lidí stojí za to. Až do konce se potom furt něco děje až do opět vyčerpávajícího a zničujícího finále. Pecka.90% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Škoda, že zde už nehrála skvělá Michelle Yeoh. Hlavní představitelka filmu Cynthia Khan není špatná, bavila mě i v předešlém příběhu, ale na Michelle nemá. Nejde jen o tuto představitelku, tenhle díl mi víceméně nesedl. Horší příběh, akce tu byla to jo, ale nějak neuchvátila. Místy nuda, takže v tomto případě lehký podprůměr. Hodnotím na 44% = *** ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

In the Line of Duty potřetí a poprvé s mou ranou platonickou láskou Cynthií Khan. Byla mou druhou, hned po Michèle Mercier. Nutno říci, že tady ještě neměla onen sex-appeal, kterým si mne omotala kolem prstu v následujících dílech. Ale už její vystoupení s natrženou sukní uniformy hned na začátku, ach ty nohy, přináší potěchu nejen pro oko akčního diváka. Hlavní a chytlavá dějová linie o dvou rudých teroristech, konečně má český distribuční název své opodstatnění, je trochu zprzněna odlehčenými scénkami s jednotkou nezkušených policistů, do níž naše Cynthia aka Rachel Yeung patří, ale nijak výrazně. Navíc ono odlehčení vezme rychle za své a dočkáme se nefalšované a kruté cesty za pomstou, a to na straně dobra i zla. Tady bych se na chvilku rád zastavil a pochválil překvapivě nijak šablonovité záporné postavy, které ač peklu propadly nenávratně, tak jim jejich charaktery věříte. A to není v téhle době, zemi a žánru až tak obvyklé. Pomáhá možná i naplněný milostný vztah obou nešťastníků, jehož projevy zaznamenala i kamera a jedná se o erotickou vložku par excellence a pro mne osobně další velké a příjemné překvapení. Martial art je tradičně na špičkové úrovni a byť soubojů se nedočkáme v míře vrchovaté, tak v tomto případě je beze zbytku naplněno pravidlo o kvantitě vyvážené kvalitou, ultimátní podívaná bez kompromisů! Dal bych čtyři, avšak vzhledem k zdejšímu hodnocení, na truc chčiju proti větru plný počet hvězd! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Trojka není vůbec špatná, ale na původní Red Force to nemá. Má oblíbenkyně Michelle Yeoh je pryč a místo ní přišla Cynthia Khan. Není špatná – její první bitka s lupičem byla dobrá, ale dlouho mi trvalo, než jsem si na ní zvykl. Dvojice lupičů – vrahů to rozjela solidně, pěkný masakr se šperky, střílečka v baru, bitka v loděnici. Jen ten japonský polda mě postupem času začal srát. Bojové choreografie slušné, mrtvých tu je taky dost – to se mi u této série líbí, no prostě lepší průměr to je. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Michelle Yeoh pred kamerou a Samma Hunga a jeho skvadru kaskaderov za kamerou vystriedali Cynthia Khan a ti menej schopni clenovia slavneho klanu Yuenovych. Tento diel som nikdy nemal rad, lebo ma nebavil jeho pribeh a vôbec ma nezaujali ani postavy. Ci na kladnej strane barikady alebo zaporaci. Prial som smrt vsetkym do jedneho. Najviac ma sral ten japonsky detektiv. Nevyznamenalo sa ani herecke obsadenie. Obcas sa tu sice mihne nejaky môj oblubeny komik ale ich vystupy su skôr divne. Humoru celkovo dost ubudlo. Napriek tomu, ze ma film cely cas temnu atmosferu, tak paradoxne bitky aj ked su miestami dost drsne, tak zaroven obsahuju viacero vtipov jak z filmov Jackieho Chana, co je dost bizar. Napriklad zaporak chce zdrhnut, tak si vyskoci na rezervne koleso na aute, ale auto odide a rezervne koleso ostane na mieste pretoze nie je sucastou auta. WTF? Asi nejake pokusy o japonsky humor, kedze tu je niekolko japonskych postav. Dokonca aj eroticka scena je dost uchylna. Prva polovica filmu je strasna nuda. V druhej sa vo väcsej miere dostane k slovu akcia. Choreografia je priemerna s dôrazom na brutalitu. Vadilo mi caste zrychlovanie bitiek, co nemam rad. Cynthia Khan je pekna a sympaticka. Aj v bitkách pôsobi celkom dôveryhodne. Najlepsi na celom filme je ale Dick Wei a jeho par bitiek. Hudba ma tentokrat strasne iritovala. Mala asi navodit temnu atmosferu, ale mne znela neprijemne. Tento diel som na rozdiel od ostatnych videl len parkrat a nikdy mi úplne nesadol. 5/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Atmosférou niečo medzi RED FORCE a RED FORCE 2. Drsné scény striedajú tie s typickým hongkongským humorom. Akčné a bojové scény sú slabšieho razenia a neobsahujú nič zapamätania hodné. Celkovo priemerný ázijský akčňák s krásnou Cynthiou Khan v hlavnej úlohe. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Poměrně brutální martial arts jízda, kde nevinní kolemjdoucí a policajti padají pod palbou nemilosrdných záporáků jak hrušky. A dokonce dojde i na vyhřezlé vnitřnosti. Akce střídá akci, to vše proložený nadsázkou a humorem. Bavil jsem se. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Podpriemer a to zo vsetkych uhlov pohladu - tempo, kulisy, herci a herecky, dialogy, akcne sceny plane ....... fakt mi staci 1 projekcia, nuda : 35 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Třetí díl na mě působí strašně zmateně a připadá mi, že neví jakou cestou se má vlastně vydat. Zde panuje akorát chaos, nepořádek a Cynthia Khan! 40% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Trojka sa zas vracia k vážnosti. O komédii není ani reči, je to celé brutálne. A začiatku policajti umierajú ako na páse. 7/10 ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než dvojka. Tvůrci vypustili trapný fórky a do příběhu vložili o něco víc akce a krimi. Klasická Hong Kong práce a skvělá příprava před nejlepším dílem série. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Loupež šperků z módní přehlídky vyšetřuje začínající policistka - mladičká Cynthia Khan. Dějově nepřekvapí, ale je to slušný nářez, hlavně posledních dvacet minut. Oproti předcházejícím dílům však trochu ztrácí. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Po parádní dvojice poněkud sešup dolů. Že není strmější je zásluhou poslední půlhodky, kdy se dočkáme několika povedených souborů. Bohužel chybí dostatek odlehčených momentů (dokonalí tři zlodějíčci prostě nešli nahradit a tým policajtů je podstatně slabší). Některé scény jsou ovšem solidní, jako je například masakr při loupeži diamantů. ()

Reklama

Reklama