Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté, co majiteli hračkářství Harry Sankeymu zemře manželka Nancy, musí sám vychovávat svého dospívajícího syna Sama a pomoci mu se vyrovnat se ztrátou jeho matky. Harry si myslí, že posledním přáním jeho ženy bylo, aby se zúčastnil televizního programu “Cheeky” . Povede se mu do této show dostat a zde potkává další Nancy, svou spolusoutěžící, která se ho snaží dostat z jeho trápení. CHEEKY je film o rodině, křehkém vztahu mezi otcem a synem, vyprávěný s humorem a porozuměním. (ČSFD)

(více)

Recenze (16)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

David Thewlis si chtěl natočit autorský film a moc a moc se snažil. Je to znát z jeho hereckého výkonu i celého filmu, jenže výsledek je rozpačitý díky scénáři, který osciluje mezi několika žánry a nakonec nenaplňuje ani jeden z nich. Není to ani komedie, ani drama, stylově to pořád těká sem a tam a podobé je to i s postavami a situacemi, které nejsou využité tak, jak by si divák přčedstavoval. Nakonec se to nejvíc blíží melodramatu, kde jde o vyrovnávání se se ztrátou životní partnerky a matky. Ze začátku to ale vypadá na poetickou klauniádu, chvíli jízlivou satiru se stylem humoru úspěšného snímku Do naha! na téma pokleslých televizních soutěží a la Nejslabší, máte padáka. Konečný výsledek je někde mezi 2 a 3 hvězdičkami, i když je to v tomhle případě celkem škoda. Celkový dojem: 45 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bylo to tu tisíckrát a tisíckrát ještě bude. Na pozadí bolestné ztráty (způsobené agresivní psí močí) hledají rodič s potomkem způsob revitalizace tragédií poznamenaného vztahu, tentokrát prostřednictvím mírně ujeté reality show, jejíž formát by se báječně vyjímal na některé z našich komerčních televizních stanic. Typicky britský humor se bohužel objeví jen v záblescích a navíc, na můj oblíbený subžánr "sociální komedie z UK" je v Cheeky až příliš mnoho emočního vakua. Ponaučení? 1.) David Thewlis nechť zůstane jen u herectví, 2.) kdo masturbuje, necítí kouřové zplodiny, 3.) chtěl bych poděkovat našim matkám, že dokážou opakovaně plodit tak pohledné dcery, neboť potkat některou z těch anglických Polednic bez make-upu v temném lese, tak rychle položím peněženku na pařez a beru roha. Možná mít v sobě sedmičku Beefeateru na kuráž, najdu v sobě poslední zbytky odvahy a z té peněženky si alespoň vydělám doklady.. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kýč marně se maskující za hluboký film o hledání vztahu otec - syn. Postavy jsou špatně napsané a scény přitažené za vlasy. /16. 2. 2011/ ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Dát tomuhle jednu hvězdičku můžou jen úplní tupci, kteří nic nechápou a nemají ponětí, o čem je život. Pocítit pravou podstatu téhle nezměrné krásy ve všech jejích rozměrech může jenom hloubavý a citlivý člověk. Ne nějakej debil, co se dívá na Ramba a je z toho celej morkej, jak Stalone střílí z kulometu. Protože tohle je tak krásný a citlivý film. Úplná nádhera. Cítím se tak intektuálně a emočně obohacen! Ach! ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Chytrý a smutný otec a chytrý syn. Podle zdejších komentářů soudě, postavy působí nevěrohodně a od toho se odvíjejí nechápavá a negativní hodnocení. Však autor si to dobře uvědomuje, když synovi vkládá do úst větu: „Tati, tak jako ty už dneska nikdo nemluví!“ Jenže, věřte nebo ne, takoví lidé existují. Můj syn je zrovna takový a má právě takového otce. --- Ve filmu je toho hodně, čím příběh klame a svádí nejednoho diváka k omylu. Nejvíc asi ta pitomá televizní show. Proč je v příběhu? Porozumí divák ani ne tak inteligentní, jako spíš citově ostřílený. Hledání cesty k milovanému člověku je leckdy podivné a plné paradoxů. --- Jediným záporem filmu je jeho závěr. Pointa je mistrovská, dechberoucí, bohužel podaná skoro hollywoodskou formou. Divák, který se vydržel dívat až do konce, takové ždímání hadru rozhodně neocení. Ubral bych za to hvězdičku, ale nečiním tak vzhledem k nepochopení, s jakým se tento překrásný film setkává. --- (Mimochodem, český překlad názvu filmu je mistrovsky provedená sabotáž.) ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, co Thewlise vedlo k napsání a natočení takové věci. Jako herce ho mám vzhledem k výběru a obsazení rolí většinou rád, ale nemusí ze sebe za každou cenu dělat renesančního člověka. Nejprve svou postavu vykreslí jako nějakého bláznivého vynálezce, který pracuje v pochybném hračkářství, aby vzápětí tento motiv vymizel a věnoval se sporu otce a syna, který se v podstatě nekoná, neboť otec se věnuje jakési pochybné soutěži. Prostě jeden velký zmatek, v němž se motiv pospolitosti rodiny rozdělené tragédií a vzniknuvším traumatem ztrácí. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Poměrně velká část stopáže nějak souvisí s jednou dosti trapnou televizní soutěží. Bohužel musím konstatovat, že příběh s ní má mnoho společných rysů ... Propojení komedie a dramatu se prostě nepovedlo, vznikla spíš jejich HODNĚ nevtipná, pokřivená karikatura. Vlastně nevím, proč jí neseberu i tu poslední hvězdu - snad pro pár úvodních minut, které se mi docela líbily, pro několik silných scén (Sam ve vaně, Sam s loďkou …) - a taky pro dobré herce, kteří si přece jenom nezaslouží být vyhození do odpadu. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Průměr, který neuráží, místy pobaví. Jinak je vše ale až příliš očividné, předvídatelné. Zkrátka a jednoduše - na drama málo dramatické, na komedii málo vtipné. Snad ani sám režisér nevěděl, co od filmu chtěl... ()

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

4/10 - Žádnej zázrak sem od toho nečekal, ale co sem čekal bylo víc typickýho britskýho humoru. Začátek se jevil celkem slušně, bohužel pak z toho nic kloudnýho nevylezlo. Jediný co mi přišlo celkem dost solidní byla debilita televizní show. Celkovej dojem je podprůměr, protože sou i mnohem horší filmy a zkouknout se to v klidu dalo, ale víckrát už nechci... ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Tak buď jsem to nepobral a nepochopil myšlenku a "poselství" tohoto snímku, a nebo to byla fakt ptákovina. V začátku filmu to vypadalo na nějaké rodinné drama mixované černým humorem, ale jakmile se film přesunul do roviny "soutěžení", tak se z filmu stala neskutečně trapná a podivná podíváná. Fakt jsem to nějak nepochopil. Prostě se mi to moc nelíbilo, možná tak první půlhodinka by byla za 3 hvězdy. Zbytek dost špatný. Howgh! ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavě a britsky podaný příběh o problematice vztahu mezi otcem a synem. Najít si cestu k tomu druhému je častokrát složité a obě strany stojí mnoho přemáhání, a to říkám já v patnácti letech, kdy ještě vím o strastech vztahových a citových velké ___ (doplňte podle momentálního rozpoložení). Myslím však, že režisér se nad ožehavostí tohoto nelehkého tématu něco napřemýšlel a podle toho příběh také vypadá, spoustu diváků bohužel zmate netradiční prostředí, do kterého je většina příběhu zasazena. Snad i ona televizní soutěž má poukazovat na to, jak je vztah dvou lidí, nejen otce a syna, často plný vypětí a absurdních situací. --- Asi nejvýraznějším negativem filmu je závěr, jakoby poplatný požadavkům onoho spektra diváků, které by si každou středu "Buďte hrubí" pustilo. --- Kmotr Corleone Maria Puza se v knize vyjadřuje v tom smyslu, že muž nemůže nikdy dospět v pořádného člověka, pokud mu v dospívání nebude oporou mužský vzor. Pokud však otec jako vzor selže, klukovi nejspíš nezbývá nic jiného, než vzít odpovědnost na sebe a tvořit si své duševní zázemí sám, nehledě na to, jak to bude těžké. 2M2 5860. ()

sehe 

všechny recenze uživatele

Ani komédia ani dráma.Mimoriadne uvrešťaný český dabing.Nechápem, ako som to dokázala dopozerať. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Po včerejším "Tom nejdúležitějším" tento týden druhý film s tématem smrti - zde však přichází hned na začátku a na otci se synem je vypořádat se s ní. Oba to ale dělají tak nějak těžkopádně, v případě kluka i neuvěřitelně a sblížení kluka a táty v závěru je hodně patetické, až trapné. Vše je orámováno trapáckou soutěží, ve které vystupují samí nesympatičtí herci, včetně hlavní ženské postavy. Takže bohužel. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Thewlis sice umí moc krásné ksichtíky někoho, komu uplavalo mýdlo, ale tento málo originální film, který je podivnou směsicí různých žánrů, se mu vůbec nepovedl. Dojemné scény důsledně shazuje, rádobyhumorné jsou zase zcela "přes čáru", vtipy a gagy moc nefungují, postavy jsou skoro všechny nesympatické nebo přinejmenším vyšinuté. Jako by Thewlis nevěděl, kudy na diváka, anebo se rozhodl, že to za každou cenu zkusí nějak jinak. TV klání má parodovat podobné produkty masové zábavy, ale je ještě trapnější než podobné soutěže. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč tomu někteří dávají dokonce pět hvězd. Je to slabé, nudné, bez vtipu a rádobyšokující. Jako parodie na trhlé televizní soutěže to ještě ujde, ale vcelku je to taky ztráta času a investovaných peněz. A vztah otce a syna je tu načrtnut opravdu jen zběžně. ()

Reklama

Reklama