Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Mladý, přesto již svými moderními vyšetřovatelskými metodami a úspěchy proslavený detektiv Jánoš Marton (Ján Koleník) z Pešti přijíždí na zámek Betliar řešit tajemnou brutální vraždu služky. Na Gemeru jej vítá místní rázný strážmistr Vilém Černý (Stanislav Majer), kterému přítomnost až příliš sebevědomého vyšetřovatele z Pešti v jeho rajónu, a povinnost s ním spolupracovat není vůbec po chuti… A zdá se, že Martonův pobyt nevyhovuje ani místním, k technickým novinkám nedůvěřivým obyvatelům, kteří před vědou upřednostňují víru v magii a pověry; vyšetřovatelova přítomnost je trnem v oku i obyvatelům zámku – mocné šlechtické rodině Wisniewskych, ve které má každý své tajemství… Jak se ukazuje, vražda služky není zdaleka natolik jednoduchá, jak by si vyšetřovatelé přáli; navíc to není ani jediné zvláštní úmrtí mladé ženy v této oblasti… Marton s Černým tedy stojí před nelehkou výzvou – překonat vzájemné nesympatie a spolu pátrat po zvráceném pachateli, kterým je podle vesnických povídaček nadpřirozený „Démon“… A podle Martonovy teorie první sériový vrah v dějinách Uherska.
Vyšetřovatelům při práci asistují dva Černého podřízení – místní četníci Nahálka a Ondrík (Martin Nahálka, Milan Ondrík). Ti díky své lenosti, nebo jindy naopak přílišné horlivosti a především nedostatečné inteligenci, pokazí, co mohou… Ale při řešení menších kriminálních případů (inspirovaných skutečnými historickými událostmi) se občas i na ně usměje štěstí. Zlo na Betliaru ale nespí, mrtvol přibývá a Marton musí udělat vše pro to, aby zabránil dalším bestiálním vraždám… Vyšetřování mu ale komplikují sympatie ke krásné šlechtičně Júlii (Danica Matušová), odměřenost její upjaté matky – hraběnky (Anikó Varga) i nevyspytatelné chování jejího otce, extravagantního hraběte Wisniewskeho (Lukasz Kos). Podaří se Martonovi odhalit „Démona“ dřív, než si přijde i pro něj?! (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (112)

anitae 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi slovensko-české pojetí a vlastně i to, že se jedná o naprostou oddychovku, po delší době bylo milé slyšet slovenštinu. První díl mě nudil, ale druhý s cikánkou jejími prokletími a špičkování mezi Koleníkem a Majerem a další byly už zábavnější....Sprostí četnící, co mě v minulých dílech bavili mi zde již vadili, jejich holé ženy mě už otravovaly. Grof, kaštieľ a sklenice s očima:) ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

V úvodu jsem měl celkem rozpaky. Dlouhá stopáž a pomalý děj mě trošku nudil. Ale postupem času se seriál rozjel a vtáhnul mě. Hlavním obrovským plusem a kořením seriálu byli dva žandáři. Z dvojice sem byl hotový z Ondríka. Ten borec mě ničil. Jeho grimasy a slovenská maďarština mě trhala břicho. Já se chlámal bože. Upištěný histerik byl úžasný:-))) ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Myslím, že toto je jediný slovenský seriál, aký som pozeral pravidelne. Túto výsadu si vyslúžil ambicióznym historickým zasadením a detektívnym príbehom. Prvé epizódy boli ešte dosť ťažkopádne, dej sa rozbiehal veľmi pomaly a človek ďakoval za nablblú dvojicu žandárov Ondríka s Nahálkom, ktorí sa tu starajú o zábavu. Časom sa situácia v tomto ohľade zlepšila a už aj hlavný dej naprieč epizódami začal naberať na obrátkach. Vcelku pozitívny dojem podčiarkovalo vydarené obsadenie (obzvlášť Koleník sadol ako riť na šerbel) a nadštandardné technické spracovanie. Potom ale prišla finálna epizóda a všetko išlo do čerta. Až dovtedy logicky vystavaný príbeh bol rozbitý neuveriteľným množstvom hlúpostí a náhod (scéna "had a Nahálka" je v tomto smutný highlight). Bohužiaľ konanie a motivácie "Démona z tiesňavy" v závere seriálu boli natoľko idiotské, že takmer zruinovali všetko dobré na ceste k nemu. 6-/10 ()

Yuri69 

všechny recenze uživatele

Velice pekně vypadající seriál. Občas sice praští něco do očí, ale jinak je to na ČS TV tvorbu nadstandardní. Krimi složka s budovaným napětím je výborná. Co seriál hodně ubíjí je hrozivě zpomalované tempo "odlehčujícími" pasážemi s mnohdy vážně se nehodícím pitoreskním humorem. Druhou nepříjemnou variantou je místy rozvleklost a přílišné vykreslování (historická složka). Závěrem - sestříhat a máme výborný krimi seriál. ()

1mArc0 odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozná, hrozná vyslovene hrozná televízna fraška, (na to aby som niečo také vyslovil nepotrebujem byť, ako zvyšok typických „kritikov" ČSFD, bez štipky pravopisu a slušného správania) späť k seriálu---> bez žiadnej perspektívy, bez poriadnej zápletky, bez poriadnej hudby, bez poriadneho obsadenia (našlo by zopár dobrých hercov, dobrých!), dokonca ani lokácie, v ktorých sa odohráva dej nezodpovedá obdobiu. Keď sú schopné štúdia vynaložiť peniaze na TOTO, tak prečo nie sú schopní obnoviť niektoré relácie, ktoré spĺňali bohaté požiadavky (Partička, S.O.S.) hold slovenská produkcia je v prdeli, a to poriadnej! .... nehovoriac o tomto „seriály“ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Seriál sa nakrúcal od septembra do decembra 2016 v kaštieli Betliar, ktorý bol v tom čase uzatvorený pre reinštaláciu expozícií a inštaláciu kúrenia. (Scraffy)
  • Oba žandári mají v seriálu stejná příjmení, jako je mají ve skutečnosti – Ondrík a Nahálka. (stone)
  • Rozpočet seriálu sa vyšplhal na 2 milióny eur, v priemere 154-tisíc na jednu epizódu. (Scraffy)

Reklama

Reklama