Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Marton na železniční stanici najme dva bratry, kteří mu donesou do propasti v Tiesňavě bednu s fotografickým přístrojem, kterým pořídí snímky kostí a podivných totemů, které tam objevil. V lese se mezitím potkala cikánka s vesničankou, která na ni poštvala psa. Doma pak její kráva nadojila místo mléka krev. Žena si jde stěžovat četníkům… Strážmistr Černý a Morton asistují při pitvě mrtvé služky. Doktor Bielik zjistí, že nebyla panna, ale nebyla ani znásilněná. Na těle měla stopy po ranách bičem a modřiny po svazování. Pátrání také odhalí, že měla známost s mužem z vyšší společnosti. Morton naučí strážmistra odebírat otisky prstů, potřebuje je ode všech lidí v zámku. Četníci hlídají ve vězení cikánku, která na ně sešle prokletí. Morton se od doktora dozvídá, že kosti, které našel v Tiesňavě, jsou pravděpodobně velmi staré a ne všechny pocházejí od lidí. Tvrdí ale, že když si v rokli hráli jako kluci, žádné totemy tam nebyly. Při večeři na počest Mortona se detektiv seznamuje s místní smetánkou a utvrzuje se v názoru, že vztahy mezi hrabětem a hraběnkou jsou mimořádně napjaté. Strážmistr mu přijde oznámit, že zjistil, komu Eržika prodávala věci nakradené v zámku. Byl to žid z Košic jménem Hirsch … Morton si všimne, že služebná Katarína má rovněž na zápěstích stopy po svazování. Na otázku, má-li ještě další modřiny, ale nedostane odpověď, objeví se totiž Hubert a jejich rozhovor přeruší … (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

LadyPupu

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spojení uhlazeného Koleníka a zemitého Majera považuji za šťastné, dialogy mezi nimi jsou místy výborné (snímání otisků prstů nemělo chybu). Na odreagování plně dostačující. Nuda to po dvou dílech není, je to rozhodně zábavnější než většina současné, papundeklové seriálové produkce. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizóda je možno ešte o niečo málinko lepšia, ako tá prvá. Tvorcovia tu už začínajú pomaličky nabiehať na tú správnu kriminálku. Dialógy sú tu už lepšie a celkovo je z toho lepší pocit. Ale tí dvaja policajti sú naozaj otravný. Hudba je skvelá. ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě lepší než úvodní díl. Střety mezi Martonem (Koleník) a strážmistrem Černým (Majer) jsou bezesporu to nejpozitivnější, co dokáže místy až nezáživnou podívanou alespoň částečně oživit. ()

Reklama

Reklama