Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Marton odhaluje, že farář nebude tím, kdo trestá padlé dívky. Zato se dozvídá velké tajemství doktora Bielika a s pomocí Júlie se konečně dostává na stopu démona z Tiesňavy... Detektiv Marton znovu uhodí na faráře, kterého podezřívá z vraždy dívek, které se mu svěřily s tím, že se chystají na potrat. Vyděšený farář, který se očividně svíjí bolestí, mu ale ukáže velkou kýlu, kvůli které hodně trpí a rozhodně by neměl dost sil dívky zabít a odstranit jejich těla … Hubert na detektivův příkaz prohlíží staré účetnictví a nachází směnku na hraběte podepsanou poslancem baronem Foldvarym. Datum na ní naznačí, že Foldvary byl na zámku a hrál tu karty v den, kdy zemřela Anna, přestože tvrdil, že byl ve Vídni. Nicméně baron rozhodně popírá, že by takovou směnku vystavil: písmo ani podpis nejsou jeho! To si ostatně později Marton i ověří srovnáním s dalším rukopisným dokumentem. Kulka z jeho zbraně navíc nesouhlasí s tou, kterou na ně vystřelil útočník u Anniny hrobky … Stále je přesvědčen, že vraždy mladých dívek mají něco společného s jejich těhotenstvím a zamýšleným potratem. Doktor Bielik ale řekl, že Margareta těhotná nebyla. Nicméně doktor potraty provádět mohl. Júlia se nabídne, že za ním půjde a přizná, že je těhotná. Pozná, jak se bude doktor tvářit. Ovšem jeho reakce je děsivá: doktor se strašlivě rozzlobí a nakonec upadne na zem v křečích …
Četníci Nahálka a Ondrík mezitím „vyšetřují“ případ krádeže slepic: jedna žena si stěžuje, že jí v noci slepice krade vlkodav. Za toho nejprve považují neškodného místního blázna Jána Črpu, ale na rozkaz strážmistra ho musí pustit. Oba břídilové si lámou hlavu, jak pokračovat v hledání zloděje, když jim jednu ze zadávených slepic přinese jejich policejní pes, kterého zapomněli nakrmit … Doktor Bielik se v rozhovoru s Martonem, který v jeho ordinaci našel dosti podivné věci včetně velkého chomáče vypadaných vlasů, přizná k tomu, co už detektiv ví: trpí pomalou otravou rtutí, kterou si léčí syfilis a jejíž příznaky Marton poznal. Vypoví, že se hluboce zamiloval do Margarety, která jeho lásku opětovala. Když otěhotněla a obávala se, že navíc může být nemocná, jen ji chlácholil, ale odjet s ní do Ameriky, jak navrhovala, odmítl. Zklamaná dívka tehdy odešla s tím, že si tedy poradí sama. Dnes by doktor dal cokoli za to, kdyby se byl alespoň pokusil jí pomoci. Zdá se tedy, že vyšetřovatelé přišli o dalšího podezřelého … (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

OtokPag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál se mi líbí víc a víc... Marton to prostě s holkama umí 👍❤️😀. Musím se navíc přiznat, že mě velmi baví ti dva četníci a těším se na jejich "přehrávání". Připomínají mi totiž lampasáky, kteří mě bavili 2 roky v ČSLAz🇨🇿 😀 ()

Reklama

Reklama