Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Mladý, přesto již svými moderními vyšetřovatelskými metodami a úspěchy proslavený detektiv Jánoš Marton (Ján Koleník) z Pešti přijíždí na zámek Betliar řešit tajemnou brutální vraždu služky. Na Gemeru jej vítá místní rázný strážmistr Vilém Černý (Stanislav Majer), kterému přítomnost až příliš sebevědomého vyšetřovatele z Pešti v jeho rajónu, a povinnost s ním spolupracovat není vůbec po chuti… A zdá se, že Martonův pobyt nevyhovuje ani místním, k technickým novinkám nedůvěřivým obyvatelům, kteří před vědou upřednostňují víru v magii a pověry; vyšetřovatelova přítomnost je trnem v oku i obyvatelům zámku – mocné šlechtické rodině Wisniewskych, ve které má každý své tajemství… Jak se ukazuje, vražda služky není zdaleka natolik jednoduchá, jak by si vyšetřovatelé přáli; navíc to není ani jediné zvláštní úmrtí mladé ženy v této oblasti… Marton s Černým tedy stojí před nelehkou výzvou – překonat vzájemné nesympatie a spolu pátrat po zvráceném pachateli, kterým je podle vesnických povídaček nadpřirozený „Démon“… A podle Martonovy teorie první sériový vrah v dějinách Uherska.
Vyšetřovatelům při práci asistují dva Černého podřízení – místní četníci Nahálka a Ondrík (Martin Nahálka, Milan Ondrík). Ti díky své lenosti, nebo jindy naopak přílišné horlivosti a především nedostatečné inteligenci, pokazí, co mohou… Ale při řešení menších kriminálních případů (inspirovaných skutečnými historickými událostmi) se občas i na ně usměje štěstí. Zlo na Betliaru ale nespí, mrtvol přibývá a Marton musí udělat vše pro to, aby zabránil dalším bestiálním vraždám… Vyšetřování mu ale komplikují sympatie ke krásné šlechtičně Júlii (Danica Matušová), odměřenost její upjaté matky – hraběnky (Anikó Varga) i nevyspytatelné chování jejího otce, extravagantního hraběte Wisniewskeho (Lukasz Kos). Podaří se Martonovi odhalit „Démona“ dřív, než si přijde i pro něj?! (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele sharka.68 k tomuto seriálu (1)

1890 (2017) 

zlatý seriál Vivat Beňovský, tohle je trága...exteriéry pěkné (Betliar), ale děj se vleče..dva díly by stačily...nakonec to svedou na grofku,pak na grofa...všichni jsou podezdřelí... od prvního nedokoukaného dílu si myslím, že to udělal majordomus ... a víc to nedávám, protože se to vleče jak chromej slimák....a ta jedna hvězda je za ten Betliar.... ()

Reklama

Reklama