Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Mladý, přesto již svými moderními vyšetřovatelskými metodami a úspěchy proslavený detektiv Jánoš Marton (Ján Koleník) z Pešti přijíždí na zámek Betliar řešit tajemnou brutální vraždu služky. Na Gemeru jej vítá místní rázný strážmistr Vilém Černý (Stanislav Majer), kterému přítomnost až příliš sebevědomého vyšetřovatele z Pešti v jeho rajónu, a povinnost s ním spolupracovat není vůbec po chuti… A zdá se, že Martonův pobyt nevyhovuje ani místním, k technickým novinkám nedůvěřivým obyvatelům, kteří před vědou upřednostňují víru v magii a pověry; vyšetřovatelova přítomnost je trnem v oku i obyvatelům zámku – mocné šlechtické rodině Wisniewskych, ve které má každý své tajemství… Jak se ukazuje, vražda služky není zdaleka natolik jednoduchá, jak by si vyšetřovatelé přáli; navíc to není ani jediné zvláštní úmrtí mladé ženy v této oblasti… Marton s Černým tedy stojí před nelehkou výzvou – překonat vzájemné nesympatie a spolu pátrat po zvráceném pachateli, kterým je podle vesnických povídaček nadpřirozený „Démon“… A podle Martonovy teorie první sériový vrah v dějinách Uherska.
Vyšetřovatelům při práci asistují dva Černého podřízení – místní četníci Nahálka a Ondrík (Martin Nahálka, Milan Ondrík). Ti díky své lenosti, nebo jindy naopak přílišné horlivosti a především nedostatečné inteligenci, pokazí, co mohou… Ale při řešení menších kriminálních případů (inspirovaných skutečnými historickými událostmi) se občas i na ně usměje štěstí. Zlo na Betliaru ale nespí, mrtvol přibývá a Marton musí udělat vše pro to, aby zabránil dalším bestiálním vraždám… Vyšetřování mu ale komplikují sympatie ke krásné šlechtičně Júlii (Danica Matušová), odměřenost její upjaté matky – hraběnky (Anikó Varga) i nevyspytatelné chování jejího otce, extravagantního hraběte Wisniewskeho (Lukasz Kos). Podaří se Martonovi odhalit „Démona“ dřív, než si přijde i pro něj?! (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Crocuta k tomuto seriálu (2)

1890 (2017) 

Jeden z nejrozvleklejších krimi seriálů posledních let a možná vůbec, plný klišé, nudné vaty a trapných rádoby komediálních vložek, který je - a to je u detektivky ta největší slabina - přes všechny zvraty od začátku do konce zoufale předvídatelný. Poctivě jsem zhlédl všech 13 dílů, ale i přes solidní výpravu a sympatické hlavní postavy to u mne na víc než hodně slabý průměr není. ()

Nahá jezdkyně (2017) (E05) 

Zdlouhavost vyprávění zde dosahuje prozatímního vrcholu - šaškování dvou přiblblých strážníků zabírá stále více místa na úkor smysluplného děje a více než co jiného připomíná trapnou a značně nepovedenou nápodobu komediálních momentů z "Četnických humoresek". Příběh se téměř nikam neposouvá a já se začínám čím dál víc nudit... ()

Reklama

Reklama