Reklama

Reklama

Hex Games

(amatérský film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Parta nadržených mladíků by si ráda zahrála se svou hezkou spolužačkou pořádné sex games. Ale když během divoké párty v jejím domě zhasnou světla, ve tmě někdo rozehraje trochu jinou hru. Film je součástí projektu Pionýři hororu 2. (oficiální text distributora)

Recenze (19)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia štyroch chlapcov prichádza do domu dievčaťa a chystajú sa rozbehnúť menšiu párty. Na zlepšenie nálady sa posilnia alkoholom. Barbora, ktorej patrí dom, v ktorom sa párty odohráva, si uvedomí, že by štyroch chlapov sama nezvládla, a tak pozve ďalšie kamarátky. Chlapci majú velkú radosť, ktorá ich však čoskoro prejde, pretože dievčatá majú dnes večer ovela krutejšie plány ako len neviazanú zábavu. - Videl som štyri z piatich snímkov z projektu Pionýři hororu a tento ma zaujal najviac. Perfektné naladenie na modernú vlnu, banda grázlov, príjemné dievčatá a k tomu dobrá hudba. Po výpadku svetiel sa nájde aj nejaký kus atmosféry a dej je oproti ostatným častiam ovela zaujímavejší. Záver ma osobne prekvapil a dopadol štýlom, ktorý mne osobne absolútne vyhovuje. Som rád, že v Českej Republike vznikajú takéto projekty, ktoré sa dokonale hodia pre dni, kedy toho máte fakt vela, ale horory sú závislosťou, bez ktorej by ste proste neprežili. ()

choze 

všechny recenze uživatele

HEX GAMES to vzali do druhých PIONÝRů oklikou přes soutěž 48 Hours a já s každým dalším zhlídnutím míň a míň věřím tomu, že se takhle po všech stránkách zdařilá věc natočila za pouhé dva dny. Líbí se mi hlavně první polovina, kdy nad nevázanou kalbou mlaďochů od začátku visí stín hrozby něčeho, co se asi slečně hostitelce nebude moc zamlouvat. Druhá půlka a vyústění jsou poslabší (trochu mi uniká smysl celého závěrečného rituálu), černohumorná tečka pod závěrečnými titulky ale hodně pobavila. Jako celek je to pak suverénně - svižně a sexy - natočené a sestříhané a výborně typově obsazené, odehrané a odhláškované (a nejvtipnější film druhých PIONÝRů). "TO JE HUSTÁ SRANDA, TY VOLE, TODLETO..." ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Finální pointa to trochu vylepšila jinak mě story o partě nadržených blbečků moc nebavila. Těžko říct jestli se ze samotnýho tématu dalo víc vytěžit, možná jo, možná ne, ale výsledek je takovej nijakej. Jo a prosím ti údajně profesionální herci jsou jako kde??? To byl doufám vtip...35% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Takhle dobře nacastované hejno slizounských degenerátů se jen tak nevidí, ale tihle úchyláci jsou navíc dobře řemeslně podchycený a scénáři někdo věnoval víc času, než jen obědovou pauzu na brigádě v supermarketu na rohu. Svěže působí i nahánění vizuálna pomocí tabletů, telefonů, nebo kdoví jakejch sladkejch ďábelskejch placatejch technologií, co kradou duše víc než foťáky indiánům. Snad jenom závěrečná pointa by mohla být trochu zábavnější, lomeno propracovanější, lomeno méně očekávaná, ale i tak je to výraznej nadprůměr. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozehrát na malém prostoru napínavý příběh je stejné, jako místo románu napsat povídku - tedy těžké. Ne že bych se domáhal vždy doslovnosti v obraze, ale u hororu jsou dvě možnosti - buď vytvořím dusnou atmosféru s náznaky, a nebo tam chrstnu vanu výživného gore. Fénix. Chtěl bych ho vidět. Film na rozdíl od divadla ukazuje obrázky. Hotové obrázky.... Ale úplná tragedie tenhle sabat není. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po přečtení několika komentářů u Pionýrů 2 jsem očekával, že tento kousek bude asi řádný průser, který se tam dostal zase jenom omylem – ovšem pravda je trochu někde jinde. Jakmile vše začalo, začal jsem mít sice malé obavy, že tady budou plesat srdce (i kalhoty) jen teenagerům a já zase ostrouhám, ale když pominuli ty úvodní nadržené kecy a přešlo se na věc – dostavila se i celkem přijatelná atmosféra. Navíc bylo vidět, že tvůrci už mají něco za sebou, hlavně tedy kameraman. Sice bych uvítal ( z pohledu hororového fandy) kdyby se tu trochu přitvrdilo a nějaká ta mord scéna byla i vidět, ale jinak docela spokojenost. Ostudu tento kousek rozhodně neudělal. 60% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

:D Jó tohle bylo do pohody.. Hezky napsané, dobře zahrané.. V poslední třetině to trochu zaskřípe, ale probuzení fénixe a ta parádní koncovka to zase spasily....... PS pro Krajču: Vidíš vole, tady se mluví česky s eng titulema a o kolik je to výživnější. a funkčnější.. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Moji špatnou vlastnostní je, že bývám hodně přísná na krátkometrážní filmy. Tady jsem zprvu hodnotila dvěmi, ale když jsem se tu dočetla, že byl tento film natočen za dva dny, jednu hvězdu teda přihodím. Já bych si představovala lepší výkony, když tu vidím docela známá herecká jména a asi i trochu lepší jednání postav. Nápad vesměs špatný nebyl, ale pointa vyústila až příliš rychle a nebyl čas na trochu lepší podrobnější vysvětlení. Velké plusové body získává hlavně Petr Vaněk za svou vtipnou Skype scénu. ()

Luq 

všechny recenze uživatele

SPOILERY!!!! Rozhodně pobavilo. Skutečnost, že nejde o původní Pionýrský film, ale až zpětně dodatečně zařazené dílo vzniklé původně pro 48h se zde projevila v jedné věci - zatímco ostatní autoři byli v podstatě zastrašeni (s výjimkou začátku Neotvírej) palbou smrtící kritiky na jedničku, že humor do hororu nepatří, autoři Hex Games tímto ovlivněni nebyli a jde tak o jediný film řady kompletně postavený na humoru. Bohužel se potvrzuje, že humor jde na úkor napětí. Po skvěle vypointovaném a nahláškovaném úvodu mi druhá půle nepřišla nijak děsivá nebo napínavá, spíš jsem pořád čekal další dobrý joke. Netuším, jestli finále mělo být mrazivé, ale i ten kraťoučký okamžik, kdy dívky se svícemi v závěru diváka lehce zmrazí v sedačce je okamžitě rozbit vtípky typu "objev v sobě fénixe" a následný komentář člověka na Skypu v úplném závěru. Takže u filmu jsem se velmi bavil, jen ten horor se tak nějak vytratil. Celkově tedy (3*) v rámci Pionýrů hororu 2, samostatně mimo striktní žánr bych dal naopak lepší (4*). ()

Reklama

Reklama