Reklama

Reklama

Můj milenec, můj syn

  • USA My Lover, My Son

Obsahy(1)

Robert má již delší dobu špatnou náladu. Manželství s Francescou mu zevšednělo a cítí, že se sobě již dávno vzdálili. Zato jeho ještě stále mladá manželka začíná projevovat zvláštní zájem o jejich dospívajícího syna Jamese, ve kterém čím dál tím více poznává jeho otce, jejího bývalého milence Mackera, kterého nikdy nepřestala milovat. Její manžel Robert a stejně tak syn James nic nevědí o jejím bývalém mileneckém vztahu a stejně tak netuší, že Macker je ve skutečnosti otcem jejího syna. James není nadšený neobvyklou mateřskou láskou, ale matku miluje a nechce jí ublížit. Proto přistoupí na sblížení, které mezi matkou a synem není běžné. Manžel Francesky Robert pochopí, co se děje mezi jeho ženou a synem a v afektu jí ublíží. Na pomoc přichází James, který svoji matku brání. Následný konflikt mezi synem a otcem končí pro otce smrtelně. James se musí za svůj čin zodpovídat před soudem. Na jeho obhajobu promlouvá matka. Její výpověď nakonec všechno rozhoduje. (Roman Albach)

(více)

Recenze (3)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Hodne artova intelektualstina bez deje a obsahu, kde stoji za zminku jen sedmdesatkova muzika a krasna Romy. Neni nutno videt. ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Název filmu Můj milenec, můj syn (v německé distribuci Incest) napovídá, že budeme svědky zavrženíhodného vztahu mezi matkou a synem. Při úvodních titulcích jsem přemýšlel, jak jen John Newland toto kulantně řečeno velmi zvláštní téma pojal. Po několika desítkách minut jsem pochopil, že režisérovou největší výhrou byla volba Romy Schneider v hlavní roli Francesky. Herečka postupně krůček po krůčku odhaluje pravou tvář "milující" matky, aby ji na konci ukázala v celé své nahotě. Labilní, vyšinutá žena, která se nikdy nevzpamatovala ze smrti svého milence, veškerý zájem obrací k synovi, který je svému otci tak podobný. Zneužívá ho, dusí ho, zakomplexovává ho. Je ochotná i vraždě, aby jej měla jen pro sebe, nemusela se s nikým dělit,nikomu nic vysvětlovat. Režisérovi Johnu Newlandovi se podařilo na filmové plátno přivést odvážné drama, které neztrácí tempo a ke konci ještě překvapí. Je s podivem, že ve své době nezaznamenalo úspěch, dokonce v kariéře Romy Schneider je považováno za krok vedle. Myslím, že krok vedle udělali kritici. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Příběh nezdravého majetnického a erotického vztahu matky k synovi, s posedlou a vyšinutou matkou (Romy Schneider). ()

Reklama

Reklama