Reklama

Reklama

V. S. L.

(studentský film)
Krátkometrážní
Česko, 2008, 16 min

Obsahy(1)

Dospívání, změna myšlení, uvědomování si jedinečnosti života a okamžiků zásadních rozhodnutí. Začínáme dělat rozhodnutí, která zásadně ovlivní náš život i životy našich blízkých a leckdy se rozhodujeme nepromyšleně, na poslední chvíli a špatně. Někdy to vyjde, někdy ne. Písek. Maloměsto. Nacházíme se v předvečer odjezdu dvou dívek za prací a vzděláním do Itálie. Tyto dívky (Johana Vaňousová, Jana Kollertová) chodí cca 3 roky s dvěma chlapci (Milan Hajn, Adam Kubišta). Vzájemně se dvojice znají, bydlí spolu ve studentském bytu. Každá postava má zajímavý vnitřní vývoj, který je způsoben výjimečnou situací. Poslední den se člověk dozvídá to, co mu celou tu dobu unikalo. Je to experiment, u kterého příliš nezáleží na vyústění příběhu, ale na otázkách, které si budou diváci v jeho průběhu pokládat, případně srovnávat s vlastní situací. (ČSFD)

(více)

Recenze (10)

Vančura 

všechny recenze uživatele

"V. S. L." je velice civilní studentský film - civilní v dialozích, lokacích i celkovém vyznění. Celé je to dost ze života a podobné scény jako v tomto filmu se dnes a denně odehrávají na stovkách míst po celém Česku. Celkový dojem u mě bohužel sráží nepřesvědčiví herci. Obzvláště děsivá je scéna, kdy jde ústřední čtveřice jakýmsi podchodem a dívky spustí improvizaci songu "Chick Habit", který zazněl mj. v Tarantinovu filmu "Grindhouse: Auto zabiják" z r. 2007. Otřásal jsem se trapností, a to nejenom proto, že mám tenhle song stokrát naposlouchaný v originálu od April March. Navíc mě vždy irituje, hraje-li starší herec mladší postavu a je to ve filmu znát - hrdiny "V. S. L." jsou čerství maturanti, ale hercům bylo v době natáčení 21-22 let. Naštěstí to ve "V. S. L." ale není tak strašně bijící do očí, jako když třeba 30 letý Dustin Hoffman hrál v Absolventovi postavu 21 letého mladíka. Pointa mi přijde slabá a šla vymyslet líp, což lze ostatně říct o celém tomto filmu, proto nemohu jít s hodnocením výš. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Další kousek z dílny Honzy Chramosty a opět podobně jako u Dlouhé kaše nedoceněný. Nicméně chápu, že tohle je snímek dělaný pro úzkou skupinu obyvatel = studenty. Proto nikdy nemůže zaujmout tak široké publikum. Mě se to ale líbilo. Sice to zdaleka není taková bomba jako třeba Kouzelný most, ale já dám maximum, aby ty procenta trošku povyskočily směrem nahoru. :) ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Velkým Srdceryvným Loučením si někdy prošel asi každý z nás, proto moc nechápu snahu natočit něco, co už všichni dávno znají. O to snazší by mělo být ztotožnění s herci, ale opak je pravdou. I když mi byl děj blízký, tak jsem tomu prostě nedokázal uvěřit. Naprosto nulový emocionální zážitek. ()

SLOTH 

všechny recenze uživatele

tak..... jsem videl dalsi tvuj film.... a musím uznat ze technicky je to zvladnute velice dobre( zatim vede ale prazská vila)ale tvym nejvetsim problemem jsou herci neherci kterym se jejich chovani neda moc verit...PS: az ted is uvedomuji kvality kouzelneho mostu takze mu du dat 4:) ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

ač první půle vypadala velmi slibně, tak od doby začátku cesty, mě to nějak pomalu ale jistě začlo srát. Herci mi najednou začali být strašně protivní a afektovaní a to závěrečné vygradování už mi nesedlo vůbec. Režisérsky to bylo natočeno velmi vkusně a nápaditě, ale myslím, že to chtělo promyšlenější scénář a trošku umírnit (či vyměnit) některé představitele... ()

Cloud 

všechny recenze uživatele

Opět moc a moc oceňuji odvahu, že se Honza pouští do toho nejobtížnejšího - zobrazit realistické charaktery v žhavé současnosti v jejich "obyčejném" životě. Na to si v české kinematografii obecně troufá málokdo. Mrzí mne, že snahu trochu maří některé herecké výkony či slabší herecké "chvilky". Kamera je dle mne, taky krok zpátky. (Kouzelný most, Miluješ mně?, Bála, Harold a Vincent - ty všechny byly vizuálně rozhodně zajímavější). Takovýto příběh samozřejmě nepotřebuje nějaké vizuální orgie, ale aspoň nějakou úroveň by si držet měl. Bohužel kompozice, záběrování a výběr lokací je dle mne slabší. Chápu, že Honza chtěl zobrazit skutečná místa, ale věřím, že by to šlo udělat tak, aby působily estetičtěji... Co naopak chválím je to, že ač se v příběhu vlastně nic moc neděje, ve finále mne zamrazilo a rozhodně na mně mělo emotivní dopad. Což je určitě úspěch. ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Jako školní cvičení bezproblémově fungující, jako samostaný film už to má poměrně velké mezery, a to především v hereckých výkonech. Potenciál herci mají, akorát tomu chybí propracovanější režijní vedení. No a trošku té postprodukce a vytříbenější kamery by to také ještě sneslo. Pointa na konci potěšila. ()

HouseMK 

všechny recenze uživatele

Pro mě nedostatečné vykreslení postav, o kterých nevím, co si myslet. Takže mi nemůžou být blízké ani sympatické. Chápu akorát nádražáka! :-) ()

Jeanecek 

všechny recenze uživatele

Film jsem (chtě, nechtě:-) viděl asi 100x a vždycky se na několika místeh musím smát. Možná mohl být trochu delší - řekl bych, že divák nedostal moc prostoru k seznámení s hrdiny a k pochopení jejich jednání. Ale celkově jsem spoko ;-). Takžeee: 75% ()

R.Drson 

všechny recenze uživatele

V kontrastu s novější tvorbou J. Chramosty málo invenční a ačkoli se jedná o školní cvičení, tak je film po řemeslné stránce nepříliš povedený (již zmiňovaná beatboxová vsuvka má svůj nápad). Hudba Tata Bojs je zde bohužel nevyužitá (příliš nesedí k obrazu). ()

Reklama

Reklama