Reklama

Reklama

Film (Ne)obyčejný kluk, natočený na motivy bestselleru deníku New York Times, vypráví fascinující a dojemný příběh Augusta Pullmana. Ve chvíli, kdy August, který se narodil s vadou obličeje, která mu dosud bránila navštěvovat běžnou školu, nastupuje do páté třídy místní školy, stává se tím nejméně pravděpodobným hrdinou. S tím, jak se jeho rodina, noví spolužáci a širší komunita snaží nalézt v sobě soucit a přijmout ho, Auggieho mimořádný osud je všechny spojí a dokáže, že nelze prostě zapadnout, když se už od narození lišíte. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (341)

easaque 

všechny recenze uživatele

4* tohoto filmu jsem se bál, že jeho úspěch bude v přehnaně sentimentální atmosféře. V tom mě mile zklamal, ale je fakt, že s jeho tématem se nešlo vyhnout určitému klišé a vlhkému kapesníku. Naštěstí scénáristé to zvládli dobře a díky různým úhlům pohledů dokázali empativně proniknout do duší hlavních protagonistů a tím pochopit motivace, které nejsou na první pohled jasné. Výchovný aspekt filmu je cítit a není na škodu, ale podle mě děti - ti malí spratci, by se filmem nepoučili ;-) Ale kdo ví, zkuste jim to rodičové pustit. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Wonder je vlastně prototyp dokonalého dramatu. Kvalitní obsazení, příběh a příjemné poselství o rodinné lásce, krutosti i přátelství malých dětí a o tom, jaké je to být odlišný. Chytí za srdce, pobaví, rozbrečí i zaujme, co víc chtít. Ačkoliv vlastně vcelku obyčejné a ničím vyčnívající či extravagantní, výsledek dokáže pohladit po duši. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemný rodinný film s "tŕňmi", ale stále v rámci mantinelov rodinného filmu. Poteší aj iný uhol pohľadu na veci ako len z pozície hlavnej postavy, čím sa tie vedľajšie dostávajú z hľadiska pozornosti pomaly až na pozíciu Augusta. Ak by som nemal hlboko v pamäti a zároveň aj srdci zakotvenú Bogdanovichovu Masku, asi by som ohodnotil aj vyššie. Takto ale subjektívne porovnávam a v mojom veku ma už Wonder tak dojať a emocionálne zasiahnuť nedokázal. Pozrel by som si aj "alternatívnu" adaptáciu v nezávislejšom štýle, kde by sa viac hralo na realistickejšiu nôtu. Čím nemyslím, že by to muselo byť nutne lepšie. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Mezi 3-4...nevím, jestli má imdb patent na systém 10* hodnocení, ale toto 5* je prostě pruda...ano, je to pruda...ale změna by patrně zbořila všechny předešlé **, což by mělo za následek kolaps čsfs...takže nezbývá nic jiného, než se s tím smířit...to taky zbývalo malému chlapci tohoto snímku (i když v jeho případě šlo o větší tragédii), který reflektuje posměch, hněv a šikanu už na základní škole. Body dolu za stopáž (už to bylo dlouhé) a opakující se motiv otloukánka a šikanérů. A jak píši v úvodu, je to mezi 3-4. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Pani Palacio napísala knihu pre malého čitateľa, v ktorej ukázala ako sa to má robiť, keď do vášho života vkročí niekto výrazne odlišný. Poučiť sa môžu aj dospelí. No a Chbosky zase raz pretavil knižný príbeh do filmu bez jedinej chybičky, pretože to známe "kniha je lepšia ako film" tu neplatí. Ten chlap to jednoducho vie. Páčilo sa mi, že zachoval to najzaujímavejšie z knihy ... viacerých rozprávačov príbehu. Herecky veľmi fajn, hudobne tiež vydarené. Príjemný rodinný film, o tom že pozerať sa nestačí len očami, ale aj srdcom. Skutočnosť je ale podľa mňa úplne iná. No a ešte ... aj kapesníky treba, a rovno celý balík. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se od 18. července do 13. září 2016 ve Vancouveru (Kanada) a v New Yorku (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama