Reklama

Reklama

Film (Ne)obyčejný kluk, natočený na motivy bestselleru deníku New York Times, vypráví fascinující a dojemný příběh Augusta Pullmana. Ve chvíli, kdy August, který se narodil s vadou obličeje, která mu dosud bránila navštěvovat běžnou školu, nastupuje do páté třídy místní školy, stává se tím nejméně pravděpodobným hrdinou. S tím, jak se jeho rodina, noví spolužáci a širší komunita snaží nalézt v sobě soucit a přijmout ho, Auggieho mimořádný osud je všechny spojí a dokáže, že nelze prostě zapadnout, když se už od narození lišíte. (HBO Europe)

(více)

Recenze (340)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Pani Palacio napísala knihu pre malého čitateľa, v ktorej ukázala ako sa to má robiť, keď do vášho života vkročí niekto výrazne odlišný. Poučiť sa môžu aj dospelí. No a Chbosky zase raz pretavil knižný príbeh do filmu bez jedinej chybičky, pretože to známe "kniha je lepšia ako film" tu neplatí. Ten chlap to jednoducho vie. Páčilo sa mi, že zachoval to najzaujímavejšie z knihy ... viacerých rozprávačov príbehu. Herecky veľmi fajn, hudobne tiež vydarené. Príjemný rodinný film, o tom že pozerať sa nestačí len očami, ale aj srdcom. Skutočnosť je ale podľa mňa úplne iná. No a ešte ... aj kapesníky treba, a rovno celý balík. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Já se asi nedokážu dostateně empatizovat u filmů, kde prvoplánovitě po divákovi chtějí emoce lítosti a pak vítězného amerického snu. Ne díky. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Aneb když tvůrci neví, kdy přestat. Proč to, proboha, neskončilo před půl hodinou? Nominace za masky Owenu Wilsonovi zasloužená. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Emocionálně manipulativní film s mnoha klišé. Neřekl bych, že je to zrovna pro děti. Film spíše funguje jako export americké kultury. Tentokrát jako propagace multikulturalismu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poutavé rodinné drama, která není pouhým příběhem o chlapci se znetvořeným obličejem, ale celkově příběhem o tom, že každá mince má dvě strany a to, jak se někdo chová, má svůj důvod, který nemusí být vždy na první pohled viditelný. Herecky je film perfektní, dokáže dojmout a mini příběhy vedlejších postav mi přišly jako dokonalý nápad. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Je doslova osvěžující zajít si v roce 2018 na film s Julií Roberts. Tentokrát září v roli statečné maminky (medvědice). Matky desetiletého chlapečka, který se narodil s výraznou deformací obličeje. A který má konečně, v páté třídě, nastoupit do běžné školy. Jedná se o malý VELKÝ film, jemný, laskavý, lásky plný, dojemný a velmi silný. Ano, jedno oko nezůstalo suché, ale přesto nejde snímek označit za prvoplánovaný doják. To, že jsou děti kruté, všichni víme a přesto nás to pokaždé dostane... A malý Augií je úžasný! Miluju ho!!! Teď a navždy! A nebojte se, jestli ho uvidíte, taky budete. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Jeden školský rok piataka Augusta Pullmana zachytený v citlivej réžii Stephena Chboskyho. Je to atypická dochádzka, pretože tento chlapec má deformovanú tvár, čo z neho už automaticky vytvára zdeformovanú príšeru. Spolužiaci sú zo začiatku nemilosrdní, odmietaví, šikanujúci, predovšetkým vrstovník Julian sa nezastaví pred ničím. August má taktiež milujúcu rodinku, inak by sa dávno už isto aj obesil na najbližší strom... ? ...Nespravil to preto, lebo doma miluje STAR WARS, George Lucas by mal normálne z tohto filmu veľkú radosť, inak, p. Lucas, pozrite si Wonder. A zase, keď je už v škole „medzi supmi” , tak je hlboko zažratý do fyziky. Ďalšia zaujímavosť, ktorá ma napadá, je taká, že úvodný deň vo vzdelávacom inštitúte je urobený z viacerých uhľov pohľadu_ Načrtnem mladého fagana Jacoba Tremblayho. Videl som ho v Room. Toto chalanisko bude dobrým hercom. Počas sledovania snímku som nevidel Jacoba, ale Auggieho !!! Maximálne sa stotožnenie so svojou postavou, aj vďaka majstrovskej práci maskérov, ktorí z neho vytvorili úplne iného človeka, než akým je on sám. Pred ním to dokázal napríklad Heath Ledger v Temnom Rytierovi, keď ešte teraz mám zimomriavky, akonáhle si na neho spomeniem. Rušivé elementy ? Všetky, okrem Jacoba. Júlia i Owen nie sú vyslovene zlí, či nudní, ale viac-menej, prekážajú, akoby boli k úžitku. Slzy mám v očiach vždy, keď pozorujem handicapovaného jedinca. Záverečná katarzia sa dostaví, a to je povestná čerešnička na torte, na ktorú som čakal od začiatku ! Veľmi dobrý film, na ktorom mi vadila asi najviac samotná koncepcia zvolenia štýlu nakrúcania. Trembley je 100 % obdivuhodný, strhujúci !!! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto má rád pohodový rodinný film, z ktorého budete mať dosť dobrý pocit, tak je na správnom mieste. V tomto filme to naozaj funguje. Má svoje myšlienky a pointy, no zároveň vôbec zbytočne emotívne netlačí, pričom tento príbeh si to priam žiada. Niekomu môže vadiť, že všetky postavy sú tu také sladučké, nie je tu nejaký vyslovený záporák, na druhej strane je toto podporené skvele vybranými hercami. Od detí až po Wilsona s Robertsovou do seba všetci perfektne zapadajú. Je to taká optimalistická verzia dnešného sveta a nezaškodí jej občas uveriť. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Parádní a dojemný filmeček s hvězdným duem Robertsová a Owen. Myslím, že ho vytasím i do své třídy na základce pro děti, protože je o šikaně a o ponaučení :))) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tento film je taký balzam na dušu. Chová sa akoby v ňom neexistovala jediná záporná postava a ono tak v skutočnosti aj je, ale aj tak dokáže udržať pozornosť diváka. Určite to nie je najlepšia filmárska kvalita, má však v sebe silné hodnoty, poučenie, vyvoláva príjemné pocity a pochopiteľne aj emócie. Všetko je však v medziach. Osobne si myslím, že tento snímok by mali deťom púšťať v školách, lebo na príkladoch sa človek najlepšie formuje. Aj také silné herecké zastúpenie ako Julia Roberts a Owen Wilson odovzdali svoj talent v prospech celku a v spolupráci s detskými hercami vznikol hodnotný film. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tohle by měl každý člověk vidět. A myslím, že je zbytečné k tomu psát nějaký komentář, ten film je dostatečně poučný a každý by si měl po zhlédnutí uvědomit, jak se bude k lidem s podobným postižením chovat. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Příběh o deformovaném chlapci sice hraje převážně na city, ale najde se v něm i dost kvalitní tvůrčí práce (nejen co se příběhu, kamery i hereckých výkonů týče). Na můj vkus však byla celková délka filmu zbytečně přemrštěná – našlo se tu dost nudných pasáží. Líbila se mi však celková pointa (za to že se někdo narodí jako … prostě nemůže) a mladý herec podal slušný výkon. Odraz jeho okolí se rovněž povedl ukázat vcelku věrohodně – asi bych se taky styděl za takového sourozence coby děcko – dospělý už na to pohlíží trochu jinak. A proto i když se to místy snaží tvářit jako děsný doják, já to vidím na průměrné ohodnocení… ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Wonder je vlastně prototyp dokonalého dramatu. Kvalitní obsazení, příběh a příjemné poselství o rodinné lásce, krutosti i přátelství malých dětí a o tom, jaké je to být odlišný. Chytí za srdce, pobaví, rozbrečí i zaujme, co víc chtít. Ačkoliv vlastně vcelku obyčejné a ničím vyčnívající či extravagantní, výsledek dokáže pohladit po duši. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Krásny dojemný film se skvělým chlapcem Augustem v čele, jsem rád že to má více příběhu které se točí okolo zvláštního chlapce, celý příběh je kouzelný celou dobu jsem si film náramně užil. Hudba skvělá a herci super až na jednu výjimku Julia, prostě mi tam neseděla a dvakrát ji nemusím no ale budiž. Prostě krásně natočený film. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Příjemně plynoucí snímek o tom, že nikdo z nás by neměl soudit knihu podle obalu, a že každý z nás si alespoň jednou v životě zaslouží potlesk ve stoje. Wonder staví na jednoduché kostře příběhu, díky níž víte hned na začátku, jak to celé dopadne. To by zase tak tolik nevadilo, jelikož snímek nabídne perfektní herecké výkony a velký pozitivní náboj. Bohužel, ke konci se film zvrtne v šíleně přeslazený "cringe fest", z něhož Vás rozbolí hlava. Tento styl zavděčit se úplně všem mi zde vážně nesedl, přičemž velmi pokazil výsledné hodnocení. Škoda. „Auggie can't change how he looks. Maybe we should change how we see.“ ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Ve svém žánru naprostá paráda. Možná jen místy lehce přitaženo za vlasy (ale mohlo by to být daleko horší), nicméně jinak feel-good bomba, která je tak pozitivní, že snad každému musí zákonitě zpříjemnit den (nebo teda už nevím, co jinýho by to mělo být:)). Každopádně i filmařsky je to podle mě velmi dobře ukočírováno. Stephen Chbosky po The Perks of Being a Wallflower opět překvapil a evidentně ví, jak pracovat s herci a neudělat už z dost sentimentálního námětu lacinej kýč. Moc mě bavil i neprvoplánový styl vyprávění - člověk by si řekl, že budou pokračovat ve vyprávění rodiče a ono prd. Zároveň se mi opravdu většina věcí ze snímku zdála celkem dost blízká realitě. Především postava ségry mi přišla skvěle ztvárněná (což tu docela málo zaznívá). Jinak samozřejmě obecně sympatické herecké výkony. Byl jsem prostě nadšenej. Hádám, že i knižní předloha by mohla být dost čtivá, určitě ji zvážím. Tak či tak mohu film rozhodně doporučit... a to snad úplně všem! :) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Som príjemne prekvapený. Čakal som niečo čo bude za emócie ťahať podstatne viac. Ale kupodivu to bolo celkom milé. Jasné všetko je to americky cukrové a emócie a myšlienky sú tam podávané popisne a účelovo. Ale raz za čas to neuškodí. Tremblay na to, že je ešte taký krpec hrá prvú ligu a nie len v tomto filme. Na zabitie večera viac ako dostačujúce. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, jak to mají Američani rádi. K tomu Julia a Owen, aby byl úspěch pojištěn a ono to fakt fungovalo. Já se bavila a brečela zároveň, přesně tak, jak jsem očekávala a na co jsem zrovna měla náladu. Oceňuju pohled i dalších postav na příběh, za mě největší hrdinka Via! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dávať vysoké hodnotenia snímkom, ktoré vo vás vyvolávajú sentimentálne emócie, je akousi tradíciou. Musia byť však vydarené. Priznám sa, trochu som z niektorých pasáží mierne vytočený pre ich komerčnosť a povrchnosť, ale spomenuté sekvencie sa hneď rýchlo strácajú v celku. Takže, tu máme x-té morálne posolstvo pre obyvateľov planéty Zem, ktoré si ale minimálne 95% populácie nevezme k srdcu. ()

Reklama

Reklama