Reklama

Reklama

Film (Ne)obyčejný kluk, natočený na motivy bestselleru deníku New York Times, vypráví fascinující a dojemný příběh Augusta Pullmana. Ve chvíli, kdy August, který se narodil s vadou obličeje, která mu dosud bránila navštěvovat běžnou školu, nastupuje do páté třídy místní školy, stává se tím nejméně pravděpodobným hrdinou. S tím, jak se jeho rodina, noví spolužáci a širší komunita snaží nalézt v sobě soucit a přijmout ho, Auggieho mimořádný osud je všechny spojí a dokáže, že nelze prostě zapadnout, když se už od narození lišíte. (HBO Europe)

(více)

Recenze (341)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím umeleckú formu ale ľudskú a príbeh ktorý je fakt po dlhej dobe hrejivý a plný svetla. Film má dar,že nespadá do gýču a aj keď je dlhý tak to utečie a Augusta musíte mať radi lebo on je skutočne výnimočný ! ()

Mallyyy 

všechny recenze uživatele

Povinnost to zkouknout. Je to poučné a krásně to utíká. Na emoce se tu jede až moc, ale mě to osobně nevadilo, mám rád takové filmy. Doufám, že pan Stephen Chbosky bude pokračovat dál v jeho projektech, protože zatím jeho filmy jsou TOP. Chovej se k ostatním přesně tak, jak chceš, aby se oni chovali k tobě! ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl tak emotivní a úžasnej film. Wonder vás dostane ve všech aspektech. Herecky byli všichni perfektní, hlavně celá rodina. Líbilo se mi, že jsme se mohli podívat na věci z různých pohledů více osob a to byla jedna z věcí, které dodávaly filmu šťávu, protože vztahy mezi charaktery zde byly skvěle vystiženy a byla radost na ně koukat. Wonder mě opravdu dostal a řadím ho mezi mé nejoblíbenější filmy. Těším se, jakou knížkou zfilmuje Stephen Chbosky příště (zatím má u mě 2x pět hvězd). Tady nemůžu jinak než pět hvězd. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh, který napsal život sám a je k zamyšlení. Nenávist k člověku jenom proto, že je odlišný jakýmkoli způsobem existuje po generace. Snímek vypráví osud Augusta Pullmana s vrozenou vadou obličeje. Spousta operací, ale jizvy zůstaly. A vydal se do školy do páté třídy. Bude přijat místními dětmi? Atmosféra je sice více rodinného typu, ale otázka je položena. Děj se nezaměřuje pouze na Augustina, ale probírá i počínání lidí kolem něho. A nejsou to jen rodiče. Každý máme svůj osud a nikdo není bez vady. Ať fyzické či psychické, ale málokdo si to umí připustit. A právě na to se snímek zaměřuje především. Než začít druhého soudit či ho zesměšňovat, měl by se každý nejdříve podívat především na sebe. Příběh chytí za srdce, což znamená, že plní očekávání. Emocionální prvky povznášejí pocit pochopení. Bohužel se to neobešlo ani bez kýče, což je škoda. Reálnost je tím srážena na kolena. Jakob Tremblay v roli Augusta podal skvělý výkon. V roli rodičů Julia Roberts a Oven Wilson. U obou trochu překvapení, neboť známé tváře odvádí od daného problému pozornost, ale dá se to ustát. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekne a jemným dotykom natočený film. Príbeh Augusta dotkne každého a mnoho momentov z filmu by mohol osloviť ostatných, že ako by sa mali podobné povedzme „situácie“ riešiť alebo neriešiť. August je fajn chalan a jeho slabosť pre Star Wars už je len plus. Nehovoriac o skvelej (a veľmi obetavej) sestre a milovaných rodičov. Vidieť určité časti príbehu očami jednotlivých postáv (čiže z iného uhlu pohľadu) bol dobrým rozhodnutím. Pán Chbosky to zvládol dobre. Z hereckej stránky si neviem spomenúť ani na jeden slabší výkon. Kak u malých tak aj u veľkých presvedčivé výstupy. Osobné hodnotenie: 90% (*****) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Co dodat k tomuto filmu,jednoducho dokonalost sama o sebe po kazdej stranke,to treba vidiet a hlavne precitit,srdce i dusa sa vam budu usmievat...:-) ()

Faila 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu nejvíc oceňuji to, že divákům nabídl pohledy všech důležitých postav, nejen hlavního hrdiny. Z Neobyčejného kluka díky tomu není "obyčejný" film o někom, kdo se něčím liší a musí si své místo na světě tvrdě vybojovat (což už tady bylo mnohokrát). Neobyčejný kluk ukazuje, jak těžká může být odlišnost nejen pro dotyčnou osobu, ale i pro její okolí. Civilně a lidsky zahrané (klobouk dolů před Jacobem Tremblayem a Owenem Wilsonem), místy sice patetické, ale většinou v rozumné míře. A i když je podobných filmů čím dál více a liší se od sebe jen zcela výjimečně, myslím, že mají cenu. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Tenhle kluk není jenom neobyčejný, ale také pěkně zákeřný. Útočí na city a ani trochu se za to nestydí, pálí plnými a nekryje se. Na můj vkus rozehrává až příliš her, jakoby chlapec s vadou obličeje ze startu nestačil. Ale jinak silné rodinné drama, které operuje se všemi potřebnými atributy….chvíli dojemné, chvíli veselé, v jednu chvíli vytahujete kapesníčky a za chvíli vše vidíte v barvách duhy. Jen možná toho patosu bylo až za hranu a proto lepší tři hvězdičky. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Presne tak sa to má robiť. Šablóna sa musí dodržať. Popoluška šuviks. Najlepšie na tom je, že nakoniec ste aj tak dojatí.. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Kdo říká, že Wonder je prvoplánové citové vydírání od začátku až do konce, ten se nemýlí. Vědom si tohoto faktu, hodnotím bez skrupulí plným počtem a věřím, že film v budoucnu uvidím znovu. Příběh je natolik silný, že byť se jedná o neustále dokola omílané téma, okamžitě mě vtáhnul do děje, emočně mě vyždímal a nepustil mě až do konce. Jistě k tomu přispěly i skvělé herecké výkony, kde musím podotknout, že toto je jeden z mála filmů, kde mi nevadí Owen Wilson. ()

Waldir 

všechny recenze uživatele

Taký malý-veľký film, ktorý nabije pozitívnou energiou v tej najlepšej možnej forme. Samozrejme, veľa veci tomu je možné vyčítať, avšak máloktorý výtvor má “srdce” ako práve Wonder. Osobne mi celé prevedenie príbehu o “inom” chlapcovi zahralo na tie správne nôty a považujem to za výborný, oddychový, filmový zážitok plný emócii, skvelej hudby a sympatickej hereckej zostavy, ku ktorému sa časom s radosťou vrátim. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mne nenapadlo, že Owen Wilson dokáže v dramatické roli obstát vedle takové hvězdy, jako je Julia Roberts. Ba naopak, po skončení filmu mi utkvěl v srdci spíše jeho herecký projev, do kterého dal i špetku sobě vlastního humoru, který si tenhle film určitě zasloužil, než herecký projev Julie Roberts, z které si pamatuji jen její vychrtlou postavu, vystouplou žílu na čele a magnetickou disketu, na které měla 20 let starou diplomovou práci a hrozně se divila, že ta disketa ztratila data, stejně jako ztratila Julia svůj dřívější šarm. Celkově se jednalo o docela průhledný kalkul, který by v reále zase až tak nefungoval, ale proč nenatočit něco, u čeho si něžnější část publika ráda pobrečí, i když ve výsledku nešlo vůbec o nic smutného. Ony vůbec holky rády brečej nad něčím, co by mělo být spíš k smíchu, jako třeba můj smysl pro humor, což mne kolikrát dohání k pláči taky. Nicméně ve výsledku se jednalo o velice příjemný film a za jeho pozitiva dávám 3 hvězdy. ()

grosek 

všechny recenze uživatele

Téměř před pěti lety jsem četla předlohu a ačkoli se zprvu tvářila (dokonce je tak i označována) jako kniha pro děti a mládež, dovolím si silně nesouhlasit s tímhle označením. Je to PŘIBĚH pro lidi všeho věku, protože v každém věku si z toho vezmete to, co zrovna potřebujete. Nedávno jsem tady naprostou náhodou (nevím, jak mi to mohlo uniknout) narazila na to, že je kniha zfilmována a dokonce je i hvězdně obsazená. Julia Roberts mi poprvé vůbec nevadila. Jako by byla pro tuhle roli mámy stvořená. To samé platí pro Owena Wilsona - dosud mi byl nesympatický (dokonce i v Marleym). Film je krásný! Před pár lety jsem ani nedoufala v to, že by to někdo tak perfektně natočil. Povedlo se to, jsem moc ráda! Film budu všem doporučovat stejně, jako jsem doporučovala i knihu! ***** ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tématu překvapivě fajn feel-good snímek. Obsahuje totiž pár protikladů, který zdánlivě patetickou podivanou pěkně vyvažujou. Za prvý se nepláče jenom nad rozlitym mlíkem, ale předevšim malej hlavní hrdina občas bere celou situaci s nadhledem a humorem (ono to taky jinak nejde - minimálně v dětský společnosti, která nechodí pro posměšek, šikanu nebo drsnou upřímnost moc daleko). A za druhý neni příběh díky samostatnejm kapitolám vyprávěnejm z pohledu jeho sestry nebo kamarádů jenom o Auggiem. Mimochodem příběh sestry ukazuje život rodiny s hendikepovanym dítětem ze zajímavý perspektivy, kdy je mnohdy většina pozornosti rodičů upřená právě na něj a na "zdravý" dítě se moc nedostává (možná by tohle téma zasloužilo víc pozornosti v podobě několika delších dramatickejch scén). Velice sympatický bylo i herecký obsazení (Jacob Tremblay jako Auggie hodně válel). Vytknout lze snad jenom občasnou prvoplánovost a zbytečně "americkej" závěr (myslim, že by bohatě stačilo příběh uzavřít s tim, že se Auggiemu podařilo najít kamarády a všichni ostatní byli spojený), čtyři čistý hvězdy. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Oggie nemůže změnit to, jak vypadá, ale my můžeme změnit svůj pohled..." Nesmírně pozitivní drama o tom, že ne vše je na první pohled takové, jak se zdá...a když už, dá se leccos změnit..." Jasně, je to emotivní, ale proč ne?! ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Hrejivý film plný správnych chalanov, dievčat, mužov aj žien. Zďaleka to nie je len o chlapcovi so znetvorenou tvárou, ktorý si hľadá priateľov v novej škole, ale sledujeme aj jeho staršiu sestru, ktorá svojmu bratovi podriadila život a aj okruh ich najbližších známych. Funguje to skvele a pokiaľ nemáte v hrudi kus kameňa namiesto srdca budete všetkým úprimne fandiť a na konci budete dojatý. Pri tom všetkom asi ale budete uvedomovať, že skoro nikto sa vo filme nechová ako človek z mäsa a kostí, ktorý je častokrát impulzívny, sebecký, ľahostajný a iracionálny. Nie, tu každý ako by mal DNA Mirka Dušína a hlavne u detí pôsobí dosť zvláštne, keď sú také chápavé a súcitné. Ako vravím, toto všetko si budete uvedomovať, ale vadiť vám to aj tak veľmi nebude. 8/10 ()

Reklama

Reklama