Reklama

Reklama

Film (Ne)obyčejný kluk, natočený na motivy bestselleru deníku New York Times, vypráví fascinující a dojemný příběh Augusta Pullmana. Ve chvíli, kdy August, který se narodil s vadou obličeje, která mu dosud bránila navštěvovat běžnou školu, nastupuje do páté třídy místní školy, stává se tím nejméně pravděpodobným hrdinou. S tím, jak se jeho rodina, noví spolužáci a širší komunita snaží nalézt v sobě soucit a přijmout ho, Auggieho mimořádný osud je všechny spojí a dokáže, že nelze prostě zapadnout, když se už od narození lišíte. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 4

Recenze (341)

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Tohle si dnes ode mě 5 hvězd zaslouží. Ne nijak závratných, ale zasloužených určitě, už kvůli konci u kterého jsem si pobrečel ( no jo, tak jsem cíťa). Moc mile mě překvapili Julia Roberts a Owen Wilson, kteří zahráli rodiče perfektně. Hlavní hrdina Jacob Tremblay má před sebou určitě skvělou hereckou kariéru, což sme mohli vidět i ve filmu Room. Příběh samozřejmě silný a emotivní, ale naštěstí nijak nucený jak to u amerických filmů často bývá. No jo, děti umí být pěkně zlé co si budeme povídat, ale konec dobrý všechno dobré. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Wonder určitě žádný zázrak není. Je to jeden z těch filmů, který se vás svou miloučkou sentimentalitou bude ustavičně snažit rozbrečet, ovšem je to ale zároveň film, který na to jde chytřeji než jiné. Příběh sympatického klučíka s obličejovou vadou dost trefně a zajímavě poukazuje na obecně známou věc, že bychom neměli soudit podle vzhledu, nýbrž podle povahy. To, co však činí tenhle příběh ještě o něco lepším než podobné fliky (a že jich je dost) jsou ostatní členové chlapcovo rodiny - Wilson a Robertsová jsou nesmírně líbiví rodičové, stejně tak se povedla starší sestra, která se zas, v kontrastu se svým mladším bráchou, snaží vymanit z pozadí, plus klidně bych ocenil víc scén mezi ní a matkou, to bylo super. Propojení vztahů mezi všemi členy rodiny je nejsilnější stránka filmu, přičemž mu to vyšlo setsakramentsky dobře. Snad jen bacha na ty přílišné nálevy kýče a sentimentality, těmhle líbivým dramatům to spíš škodí. Slabší 4* ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Tento film je taký balzam na dušu. Chová sa akoby v ňom neexistovala jediná záporná postava a ono tak v skutočnosti aj je, ale aj tak dokáže udržať pozornosť diváka. Určite to nie je najlepšia filmárska kvalita, má však v sebe silné hodnoty, poučenie, vyvoláva príjemné pocity a pochopiteľne aj emócie. Všetko je však v medziach. Osobne si myslím, že tento snímok by mali deťom púšťať v školách, lebo na príkladoch sa človek najlepšie formuje. Aj také silné herecké zastúpenie ako Julia Roberts a Owen Wilson odovzdali svoj talent v prospech celku a v spolupráci s detskými hercami vznikol hodnotný film. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tri hviezdičky sú málo a u štyroch váham. Obyčajná tvár je filmom, o ktorom si spravíte predstavu predtým, než ho dopozeráte. Pretože problémom nie je čo?, ale ako? Ako sa celý tvorivý kolektív vysporiada s úzkou hranicou medzi umením a gýčom, medzi senzitívnosťou a slzopudnosťou, medzi vierohodným a falošným stvárnením. Oceňujem, že v tomto filme uvedené hranice boli prekročené iba sporadicky. Uvedomujem si, aké ťažké je zobraziť všetko, s čím sa odlišný jedinec v živote stretáva a neskĺznuť do šablóny a popisnosti. Z niekoľkých komentárov, ktoré som si prečítal ma oslovil názor, že by sa tento film hodil do škôl, pretože považujem za vhodné, aby ho školáci videli. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Jeden školský rok piataka Augusta Pullmana zachytený v citlivej réžii Stephena Chboskyho. Je to atypická dochádzka, pretože tento chlapec má deformovanú tvár, čo z neho už automaticky vytvára zdeformovanú príšeru. Spolužiaci sú zo začiatku nemilosrdní, odmietaví, šikanujúci, predovšetkým vrstovník Julian sa nezastaví pred ničím. August má taktiež milujúcu rodinku, inak by sa dávno už isto aj obesil na najbližší strom... ? ...Nespravil to preto, lebo doma miluje STAR WARS, George Lucas by mal normálne z tohto filmu veľkú radosť, inak, p. Lucas, pozrite si Wonder. A zase, keď je už v škole „medzi supmi” , tak je hlboko zažratý do fyziky. Ďalšia zaujímavosť, ktorá ma napadá, je taká, že úvodný deň vo vzdelávacom inštitúte je urobený z viacerých uhľov pohľadu_ Načrtnem mladého fagana Jacoba Tremblayho. Videl som ho v Room. Toto chalanisko bude dobrým hercom. Počas sledovania snímku som nevidel Jacoba, ale Auggieho !!! Maximálne sa stotožnenie so svojou postavou, aj vďaka majstrovskej práci maskérov, ktorí z neho vytvorili úplne iného človeka, než akým je on sám. Pred ním to dokázal napríklad Heath Ledger v Temnom Rytierovi, keď ešte teraz mám zimomriavky, akonáhle si na neho spomeniem. Rušivé elementy ? Všetky, okrem Jacoba. Júlia i Owen nie sú vyslovene zlí, či nudní, ale viac-menej, prekážajú, akoby boli k úžitku. Slzy mám v očiach vždy, keď pozorujem handicapovaného jedinca. Záverečná katarzia sa dostaví, a to je povestná čerešnička na torte, na ktorú som čakal od začiatku ! Veľmi dobrý film, na ktorom mi vadila asi najviac samotná koncepcia zvolenia štýlu nakrúcania. Trembley je 100 % obdivuhodný, strhujúci !!! ()

Galerie (156)

Zajímavosti (16)

  • V závěrečné scéně filmu můžete vidět autorku knižní předlohy, R.J. Palacio, jako nadšenou divačku u předávání cen žákům. (Veeria)

Reklama

Reklama