Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dej sa začína v Paríži, uprostred klavírnej súťaže. Mladý Remi Bonnet odíde z klavírnej sútaže pretože skôr ako klasické skladby ho zaujímú kubánske rytmy. Opustí rodinu a vydá sa za svojím priateľom Felipem do Bamboo klubu.. Ten ho nasmeruje k starému tanečnému klubu Barreto, ktorý vedie starý Chucho. Remi sa zamaskuje za Kubánca a spoločne s Felipem postavia starý klub na nohy... Ale problém nastáva, keď stretáva prítažlivú, ale už zasnúbenú Nathalie Humorné situácie, nespútany kubánsky tanec, ale aj hudba v podaní slávnej kubánskej kapely SIERRA MAESTRA. (SilverDom)

(více)

Recenze (4)

Juto 

všechny recenze uživatele

,,Salsa“ je klišé komédia o túžbe jedného Francúza pripojiť sa k zábave, ktorú majú Kubánci v súčasnom Paríži. Neberte to príliš vážne a užívajte si hudbu. 6/10 ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Salsu rád nemám, ani co se týče hudby, takže jsem se na film díval jen proto, že by to mohla být komedie a že se v ní objevil můj oblíbený Aumont.... Ale musím říci, že jsem se tedy velkolepě nudil... Má to charakteristiku TV filmu, a taneční pasáže byly podle mě zbytečně dlouhé, když se v nich nic nedělo... a že by to bylo nějak zvlášť humorné??? ale pro milovníky Salsy to musí být jistě plnohodnotný zážitek... ()

Reklama

Movieaddict 

všechny recenze uživatele

Právě jsem se dokoukal na tenhle poněkud netradičně pojatý taneční/hudební film a jako salsero na slovo vzatý si neodpustím komentář. Podobným filmům se většinou z principu vyhýbám, protože už mě nudí příběhy typu: Jak looser z ulice a profi tanečnice ke štěstí přišli a vyhráli spolu mistrovství světa. Toto je ovšem jiný případ. Hlavní hrdina se snaží překlenout bariéru mezi evropskou a kubánskou kulturou, což dělá poněkud nešikovně pomocí samoopalovacího krému a solárka. Vedlejší linie ztracené a znovunalezené lásky je poněkud klišé, ale milé klišé. Děj má nicméně slušný spád díky vyváženému poměru příběhu a povedených tanečních scén za doprovodu strhující hudby (nejen) od kapely Sierra Maestra (předevšim skladba Semilla de Caňa Brava). Ačkoliv film (alespoň pro mne) nemá takový půvab jako Dirty Dancing 2, jedná se o poměrně povedenou a vyváženou záležitost, prostě SALSA (omáčka) jak má být. Pokud překousnete očekávanou prvoplánovost příběhu a plochost postav (viz snoubenec hlavní hrdinky až podezřele připomínající Slavka z Kochaj i tancz :-D), můžu film bez výčitek doporučit i netanečníkům jako lehkou a příjemnou podívanou a částečně taky tak trochu sondu do kubánské kultury (viz scéna kubánské santerie s uctíváním orishy Eleggua). Jo a na závěr malé bezvýznamné plus za úvodní koncertní scénu. :-P ()

Hortenzia 

všechny recenze uživatele

nadpriemerný tančný film s veľmi sympatickými hlavnými hrdinami,krásnym tancom,skvelou hudbou, originalitou a slušnou dávkou vtipu ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama