Reklama

Reklama

Hagen Baden - Červi v kině

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
Česko, 1993, 3 min

Recenze (5)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď spevák Lou Fanánek Hagen pôsobil v kapele Hagen Baden, tak spolu s Leonou Machálkovou naspieval song "Červi v kině" (Černý svině). Mal byť súčasťou soundtracku ku filmu "Nahota na prodej". Tvorcovia tohto snímku sa však zľakli tak radikálneho textu a vo filme použili iba inštrumentálnu verziu. Čo je veľká škoda, pretože Fanánkov text je fakt dobrý. "Žereme psy a nemáme vsi. Zničený domy, do Indie s Romy! Psal vo nás K.H. Mácha, nezničil Emil Hácha. Divnej národ, na práci marod, jen národ sobě, přes držku tobě, úctu až v hrobě, gádža tě doběh! Než husy pást, je lepší je krást a nebo krást a až po tom pást. Na parkovišti u Rudný, skini budou nerudný. Naftový bloky nacpat do stoky, na účty storno a natočit porno, na vokno svastiku, do hrdla mastiku. A z holý hlavy potoky lávy, hrdosti, mladosti, čechosti, jakosti a tyčí na kosti. Jsou tady jen hosti! Čechy Čechům..." *** ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hudební videoklipy normálně nehodnotím, protože dle mého nemají na filmové databázi co dělat (zvláště když vlastně ani žádný videoklip neexistuje, jen zpívaný text). Ovšem poté co jsem se podíval na film Nahota na prodej, jsem chtěl slyšet celý Hagenův text, který ve filmu nezazněl, byla použita jen jeho instrumentální verze kvůli rasistickému textu. Jenže ten text byl naprosto výstižný a pravdivý, jenže to se tvůrcům a cenzuře nehodilo do krámu. Takže jsem se nechtěl o tento sluchový požitek připravit. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

O pravde textu by sa dali písať telefónne zoznamy, ale v dnešnom maxiliberálnom svete je to hádzanie hrachu na stenu. Klip je mix záberov z NAHOTY NA PRODEJ a nejakých tých záberov na Hagena a Machálkovú. ()

Reklama

Reklama