Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z nadějného nováčka v řadách policie se stane hlavní podezřelý v případu, ve kterém figuruje jiný, zkušený strážce zákona – jeho otec. (Netflix)

Recenze (3)

verbal 

všechny recenze uživatele

Prosta nuda o morderstwie je dokonalou kulisou k otrávenému šťárání se v rypáku, zpruzenému okusování si nehtů a plivání jich okolo, kompulzivnímu počítání vlasů lysajícího frajera v řadě před vámi, k zoufalé hře Kámen, nůžky papír mezi vlastní pravačkou a levačkou, okázalému sportovnímu poposedávání, ostentativnímu hlasitému funění a dalším strhujícím a mnohem zábavnějším aktivitám, které lze provozovat, když se něco v kině táhne kurevštěji než čerstvě vychrchlaný tuberácký hlen. Holým údem tisíckrát omleté degenerační policejní drama, kdy otec je cajt veskrze prohnilý a syn cajt ukrutný správňák, až to celé to vyústí v rodinnou tragédii, se rozhodně dá natočit i svižně, záživně, bez prdeldrásajících sáhodlouhých rodinných pikniků, úmorných, naprosto s dějem nesouvisejících a zbytečných dialogů nebo scén a manýristicky pomalých nájezdů na hnusný barák obrostlý psím vínem, aby i kokot divák pochopil, že už je v jiném flešbeku. Arek je bezesporu aktor znakomity, ale zdá se, že to z něj udělalo tak trochu arogantního a egoistického pičuse, urputně vzdorujícího pomalu doznívající krizi středního věku, jenž by se rozhodně měl držet výhradně svého kokotpyta a už nikdy nefušovat do čehokoliv za kamerou, ani do jakéhokoliv hudebního producírování. Po projekci se totiž změnil v až nedůstojného Doktora Mizsa, co během svého na každém kroku krutohustě propagovaného koncertu řádil na pódiu vskutku jako ten Stary głupy chuj, který se z posledních sil urputně snaží pomocí klipčártu a hnusného, degresivně disharmonického homoblůs ukázat, jaký je gerontoboreček, a zoufale ošustit cokoliv, čemu ještě úplně nezplesnivěla ryba a kozy neatakují pupek jako jeho vrstevnicím. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako kriminálka, ale ve skutečnosti je to sociální drama v jedné policejní rodině, nebýt závěru není to ani na ty tři. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Prostý příběh o vraždě, která musela přijít. Pokud vyrůstáte v rodině alkoholika, který je notabene policajt, který má na své kolegy kompro, takže ho neustále omlouvají, tak se jen velice těžko domůžete svobody a pomoci. Alkoholismus v Polsku je asi veliké téma i když si nedělám iluze i o jiných zemích včetně naší. Já osobně s tím mám vlastní zkušenost a život se opravdu stává nesnesitelným, takže mě tento film naprosto oslovil a úplně ho chápu. Natočeno je to sice tak nějak zvláštně, ovšem to jádro pudla je zcela pochopitelné. Za mě 75% ()

Reklama

Reklama