Reklama

Reklama

Rázová vlna

  • Česko Tlaková vlna (festivalový název) (více)
Trailer 1
Hongkong / Čína, 2017, 119 min

Režie:

Herman Yau

Scénář:

Herman Yau

Hudba:

Chun-Hung Mak

Hrají:

Andy Lau, Wu Jiang, Jia Song, Philip Keung, Louis Cheung, Babyjohn Choi, Julian Gaertner, Rayve Zen, Felix Wong, Kim-Wing Lee, Tin-Bo Tam, Cinda Hui, Wai-Man Mok (více)
(další profese)

Obsahy(1)

JS Cheung (Andy Lau) je šéfem hongkongské pyrotechnické jednotky. Před lety, když pracoval v utajení v Peng Hongově bandě, zatkl jeho bratra. Peng Hong (Wu Jiang) se nyní vrátil do Hongkongu, obsadil se svými muži Cross-Harbour Tunnel, zajal stovky rukojmích a vyhrožuje, že pokud policie nepropustí jeho bratra z vězení, vyhodí tunel do vzduchu. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (43)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THAT DAY, I WATCHED AS YOU ARRESTED MY BROTHER. NOW YOU KNOW HOW HELPLESS I WAS, HOW HOPELESS I FELT." ------------ Ďalší klenot ázijskej kinematografie. Kvalitný film z prostredia jednotky, ktorá sa venuje likvidácii výbušnín. Najlepší aspekt toho všetkého je asi to, že Herman Yau sa moc nesral s pocitmi, nechal zomrieť kohokoľvek chcel. Tým však prirodzene nechcem povedať, že ich nemohlo byť aj viac. Pochvaľujem si mimo iného aj záver. Bol to viac menej kompromis, ktorý uspokojil obe strany – tých, čo explóziu chceli aj tých, čo nie. Na koniec asi už iba jeden postreh – kto by to bol povedal, že po Hongkongu jazdí toľko bavorákov? ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Svižné, námět budiž. Ale ti herci jsou tak nezajímaví a ta jejich mentalita je tak strojová a celé to vyprávění je takové divně ujeté, a je tam i dost vaty, že to celé vyzní jaksi naplano a bez emocí. P. S. Kdyby ten drát na konci stříhal Simir z Kobra 11, tak by v dalším záběrů stál venku a jen si oprašoval bundu 😊. (27%) ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Žánrový všeuměl Herman Yau poprvé natočil spektakulární akční film, výsostný žánr Hong Kongu, příběh o pyrotechnikovi a zločinci svižně odsýpá, souboje mají intenzitu, snímek se zvládá většinou úspěšně prosmýknout většině klišé. Výhodou filmu jsou jeho hlavní postavy (jen Song Jia mi tam úplně nesedí, vypadá tak nějak nemastně, neslaně, nezvládá urvat si větší pozornost diváka), akční stránka výborná (když si odmyslím, až ten moc přitažený souboj v autech k závěru). Andy Lau nepatří do starého železa, stále na to má, aby svým charismatem táhl film. Režisér nejen, že dodal žánru akčního filmu, vše co se čeká, svým závěrem ho pojal docela realisticky a relativně málo pateticky, tohle skoro nikdo neumí, takže spokojenost. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Konečně poctivý akčňák co si na nic nehraje v tomto roce. Asi není náhodou, že je z HK produkce kde dokazují, že akci pořád točit umí. Úvodní drsná přestřelka v bance a následná honička přes vybuchující auta naprosto super hlavně co se střihu a kamery týče. Pak tempo trochu povolí a máme tu klasické drama s rukojmími. Pravda preferuju spíš Die Hard koncept likvidování teroristů po jednom před vyjednáváním vyřešeným jedním zásahem. Pravda občas tempo drhne, ale finále je opět nekompromisní. Oceňuji navíc absenci HK nehumoru i toho patosu je tu minimum a hlavně je to realistický. Hvězdu navíc přidávám za neklišoidní konec.70% ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem ako filmári spravili to, že tento snímok mi zahral na city a nebol mi ľahostajný osud postáv. Buď som už starý a precitlivelý, alebo sa im podarilo emočne vyrozprávať príbeh. Akcia je vcelku slušná, príbeh zaujímavý a pomerne priamočiary, čo je niekedy na škodu a nevyhneme sa menším "zaváhaniam" ako napríklad lacnej prestrelke v banke. ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama