Reklama

Reklama

Rázová vlna

  • Česko Tlaková vlna (festivalový název) (více)
Trailer 1
Hongkong / Čína, 2017, 119 min

Režie:

Herman Yau

Scénář:

Herman Yau

Hudba:

Chun-Hung Mak

Hrají:

Andy Lau, Wu Jiang, Jia Song, Philip Keung, Louis Cheung, Babyjohn Choi, Julian Gaertner, Rayve Zen, Felix Wong, Kim-Wing Lee, Tin-Bo Tam, Cinda Hui, Wai-Man Mok (více)
(další profese)

Obsahy(1)

JS Cheung (Andy Lau) je šéfem hongkongské pyrotechnické jednotky. Před lety, když pracoval v utajení v Peng Hongově bandě, zatkl jeho bratra. Peng Hong (Wu Jiang) se nyní vrátil do Hongkongu, obsadil se svými muži Cross-Harbour Tunnel, zajal stovky rukojmích a vyhrožuje, že pokud policie nepropustí jeho bratra z vězení, vyhodí tunel do vzduchu. (LangiJ)

(více)

Recenze (43)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Žánrový všeuměl Herman Yau poprvé natočil spektakulární akční film, výsostný žánr Hong Kongu, příběh o pyrotechnikovi a zločinci svižně odsýpá, souboje mají intenzitu, snímek se zvládá většinou úspěšně prosmýknout většině klišé. Výhodou filmu jsou jeho hlavní postavy (jen Song Jia mi tam úplně nesedí, vypadá tak nějak nemastně, neslaně, nezvládá urvat si větší pozornost diváka), akční stránka výborná (když si odmyslím, až ten moc přitažený souboj v autech k závěru). Andy Lau nepatří do starého železa, stále na to má, aby svým charismatem táhl film. Režisér nejen, že dodal žánru akčního filmu, vše co se čeká, svým závěrem ho pojal docela realisticky a relativně málo pateticky, tohle skoro nikdo neumí, takže spokojenost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $23miliónovTržby Celosvetovo $58,812,000▐ Skôr len také miestami naivné akčné béčko ako z 80.rokov. /40%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv akční filmy nemusím, těšil jsem se na tu nárazovou vlnu v tunelu a spoustu mrtvých... Navíc jsem si říkal: "Tunel pod vodou, to bude parádička...." , Nechci prozrazovat..... no co už, ale i tak se dalo na to dívat. :-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Herman Yau mi sedí více v hororové poloze, tentokrát zkusil akčňák,dostal větší rozpočet a kývnul mu na to i Andy Lau, což je jediná hvězda filmu, ale přišlo mi to hodně nemastné, neslané. Akce se skládá pouze z přestřelek, které nejsou skoro vůbec zajímavé, chybí jim krev, což mě zarazilo od režiséra, který se proslavil brutálními HK CAT III, chyběl mi zde určitě i nějaký souboj a zajímavější příběh. Na jedno podívání OK, ale moc mě to nepotěšilo. 60% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Konečně poctivý akčňák co si na nic nehraje v tomto roce. Asi není náhodou, že je z HK produkce kde dokazují, že akci pořád točit umí. Úvodní drsná přestřelka v bance a následná honička přes vybuchující auta naprosto super hlavně co se střihu a kamery týče. Pak tempo trochu povolí a máme tu klasické drama s rukojmími. Pravda preferuju spíš Die Hard koncept likvidování teroristů po jednom před vyjednáváním vyřešeným jedním zásahem. Pravda občas tempo drhne, ale finále je opět nekompromisní. Oceňuji navíc absenci HK nehumoru i toho patosu je tu minimum a hlavně je to realistický. Hvězdu navíc přidávám za neklišoidní konec.70% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THAT DAY, I WATCHED AS YOU ARRESTED MY BROTHER. NOW YOU KNOW HOW HELPLESS I WAS, HOW HOPELESS I FELT." ------------ Ďalší klenot ázijskej kinematografie. Kvalitný film z prostredia jednotky, ktorá sa venuje likvidácii výbušnín. Najlepší aspekt toho všetkého je asi to, že Herman Yau sa moc nesral s pocitmi, nechal zomrieť kohokoľvek chcel. Tým však prirodzene nechcem povedať, že ich nemohlo byť aj viac. Pochvaľujem si mimo iného aj záver. Bol to viac menej kompromis, ktorý uspokojil obe strany – tých, čo explóziu chceli aj tých, čo nie. Na koniec asi už iba jeden postreh – kto by to bol povedal, že po Hongkongu jazdí toľko bavorákov? ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Kvalitní obraz a kamera, super začátek. Od půlky to sláblo a začlo nudit. I tak solidní začátek.. velká škoda. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Trochu přeplácaný a až zbytečně překombinovaný akčňák křížený s katastrofickým filmem, který ale dokáže pobavit a držet diváka v příjemném napětí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taky mainstreamovy film o pyrotechnickej jednotke, ktora musi vyriesit pripad prepadnutia tunela. Cize v ziadnom ohlade poriadne nenadchne ale ani nesklame. Este uvodna akcia, v ktorej spozname charizmatickeho hrdinu Andyho Laua, je celkom nadpriemerna. Ale akonahle sa rozbehne hlavna linia v tunely, tak napätie dost klesa a niektore epizodky nielenze nepôsobia dostatocne dramaticky, ale svojou prehnanosťou skôr vyvolaju usmev (policajt s bombou). Takisto konanie policajtov, ktore pôsobi v prvej polovici rozumne, postupne nabera na nezmysloch a vo finale sa dockame klise s cervenym a zltym kablom. Strasne slaba mi pripadala sukromna Lauova linia s jeho priatelkou, ktora mi pripadala nejak naviac. Zaporak je priemerny. Nie je ani dostatocne demonicky a ani jeho motivacia za vela nestoji. To uz ma viac bavil v tych par scenach zakerny obchodnik, ktoreho hra ako vzdy skvely Liu Kai-chi. Co sa tyka akcie, tak najlepsia mi pripadala uvodna nahanacka. Prestrelky su pojate dost tuctovo. Nie je to ziadny gorefest, ale krvi je tak akurat. Technicky su prevedene este obstojne, ale su dosť fadne natocene. Proste tam kazdy po kazdom striela, iskry prskaju jak na ohnostroji a az po chvili to konecne niekto schyta. Vybuchy su zase casto CGI. Miestam lepsej a miestami dost tragickej kvality. Rovnako ako otrasne CGI vrtulniky, ktore su dnes vo filmoch neodmyslitelnym standardom. Takze za jedno pozretie to rozhodne stoji, ale potencial bol ovela väcsi. Napriek miernemu sklamaniu by som rad v takychto filmoch videl Jackieho Chana. Zvladol by to jak herecky, fyzicky, tak aj po spevackej stranke je rovnako dobrý ako Andy Lau. 6/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

SMRTONOSNÁ PASCA míňa DENNÁ SVETLO. Plus nejaký ten HK patos námet. Vcelku podarená akčňárna, ktorá nemá veľké nároky na divákové pohnútky, čo je len fajn. Od skvelého filmu to má ale ďaleko. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to jiný akční film, než byste možná z Hong Kongu očekávali, je modernější, méně béčkový, ale docela mu to sedí, a to hlavně díky tomu, že Andy Lau je prostě hvězda jako blázen, a to v tom, jaký je profesionál a zvládne i scény, kde se fakt musí hrát, nejen bojovat. Dobře zvládnutý film, který mě bavil. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

V takovýchhle rolích mám Andyho nejradši, žádný ulítlosti, ztřeštěnosti nebo trapárny. Role policajtů mu prostě sedí nejvíc. Tentokrát si střihnul šéfa pyrotechnické jednotky, který musí zabránit výbuchu tunelu, ve kterém únosci drží stovky rukojmích. Film si drží slušné tempo až do konce, Andy skvělý jako vždy, záporák Wu Jiang taky ušel, jen Song Jia mi přišla taková nijaká. Za mě spokojenost a určo se ráda podívám znova. Přeloženo. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Film pri ktorom sa ťažšie rozhoduje či 3., alebo 4*. Na 4* niečo máličko chýbalo, ale keď si pozriem čomu som dával 3*, tak toto bolo kvalitnejšie. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Proč jeho protivník vypadá, jako Kim ze severní Koreje …Nicméně snímek napínavý byl a ty o pyrotechnicích mám obzvlášť rád. I když, jako Evropanu mi chvilku trvalo dostat se doté jejich mentality, tak spád to mělo. Některý jejich věci prostě nemůžeme chápat, ale od toho ty filmy jsou…. ()

Reklama

Reklama