Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerpací stanice uprostřed ničeho – mladík sem přijíždí na setkání s otcem, kterého více než 30 let neviděl. Ve stejný den se na téže čerpací stanici porouchá dodávka se čtyřmi prostitutkami mířícími do Švýcarska. Tři dny, které zde společně stráví, jim navždy změní životy. (Cinemax)

Recenze (12)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra opuštěné benzínky v pusztě připomíná americké undergroundové snímky z prérijního zapadákova. 1) Maďaři zřejmě gangsterky umějí. 36letý režisér a scenárista Attila Gigor Galambos je dobrým důkazem. 2) 38letý Péter Jankovics (nevýrazný syn Laci) se mi taky zamlouval. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Trochu artového hnoja, trochu romantiky, nejaký ten humor a poriadna porcia brutality. Lákavý mix, ale veľmi to kazí koniec, kde tvorcovia očividne nevedeli, čo so sľubne rozbehnutým príbehom. V každom prípade, za takýto film v SK alebo CZ produkcii by som dal tehlu zlata. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že po přečtení obsahu a shlédnutí plakátu jsem očekával nějakou gore šílenost. Nakonec to ale nebylo tak strašný. Vlastně vůbec ne. Naopak se jedná o hodně slušnou maďarskou thrillerovou jednohubku, kterou si u nás český scénárista aktuálně může asi jenom vysnít. Neuvěřitelný, jak sebevědomá maďarská kinematografie je. Stačí ji k dokonalosti jedna rozpadlá benzínka a pár postav, kde ani jedna nebude na zmar. Naopak. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jestli na začátku někdo řekne, že to bylo předvídatelné, tak si ho pozvu domů, aby mně předpověděl budoucnost. Benzinka jako taková mě vůbec nepřiváděla v úžas, říkala jsem si, to je celkem normálka, na nějaké vedlejší silnici, proč ne. Ani synek mě nezvednul ze židle. Ale pak se to pomalu, ale jistě začalo rozjíždět do nepředstavitelných rozměrů a konec bylo unikátní absurdum. Jen mě mrzí, že tu historku s Chrisem jsem trochu proflákla, ta tam totiž hraje také svojí velkou roli. "Výzva od Malarkey 2019" ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně příjemné filmové překvapení. Rozjezd mi sice přišel dost nezáživný, ale když do děje vstoupí ty šlapky, začalo mě to bavit, a nakonec jsem si ten film hodně užil, je to vážně sranda. Závěr bych si sice uměl představit lepší, ale i tak má něco do sebe, podobně jako zvuk mluvené maďarštiny. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Attila Gigor sa vzhliadol v tvorbe bratov Coenovcov a Tarantina a nakrútil slušný maďarský gangsterský eastern. Bohužiaľ sa celá Benzínka rozbehne až v záverečnej tretine a osobne by som z druhého bodu obratu urobil prvý a hneď by sa naskytlo viac možností, ako tomu celému dať potrebnú šťavu a tempo. Máme tu ale maďarské béčkové verzie Claire Danes a Penelope Cruz a perfektnú scénu z Ladou, zvyšok ale až tak neohromí, ako by divák očakával. Každopádne ako vidno, napísať scenár zasadený na taký malý priestor nie je až taká veda. Inými slovami rozpočet nie je ani zďaleka všetko, čím pomrkávam na slovenských tvorcov, keď už sa tu pomrkáva na tých českých. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Madarsky art skombinovany s brutalitou - po tom, co sa stalo s pusou tomu jednemu hercovi, som mal dost. Madarska kinematografia taha dlhodobo za kratsi provaz oproti Talianom, Spanielom, Francuzom ....... 20 % ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Čerpací stanice s pofiderní obsluhou, která se po sléze mění na maďarský nevěstinec. Možna, tak s jednou ucházející šlápotou. Má to ponurou atmosféru s bizarními herci, kde finále vygraduje pěkně do krvava. Dávám 55% ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě náhoda, možná jen můj pocit, ale právě díky atmosféře, zdánlivě pouštnímu prostředí a podivným postavičkám, s nejasnými příběhy, jsem si často vzpomněl na seriál Carnivale. Což jsem tedy po prohlédnutí plakátu opravdu nečekal... díky němu jsem vlastně od Benzínky čekal úplně jiný film, který jsem nedostal, naštěstí. Dění je založeno právě na několika podivných postavách, z nichž nejvíce zaujali Zsolt a Laci a samozřejmě příběh prvního jmenovaného, pro závěr filmu zásadní. Prakticky do "svatby" si děj plyne svým pomalejším tempem, dění se rozvíjí a vztahy vyostřují. Po svatbě se ještě více dostává do popředí černý humor a samozřejmě násilí, trošku přehnané, ale k dění a především atmosféře vlastně ideální. Závěr vcelku překvapivý... kdo by to čekal, po předešlém ději. 70% ()

Badel 

všechny recenze uživatele

Režisér je zjevně fanoušek Tarantina a Rodrigueze. Nepravděpodobné figurky zavřené na jednom místě vedou bizarní hovory, do toho občas přepálené násilí, ale atmosféru to má a divák alespoň nedokáže určit další směřování snímku. Nevím, rpoč něco takového nedokážou Češi. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Benzínka so svojimi záverečnými surovejšími scénami nám odhalí to, že pri tejto časti pán režisér A. Gigor od koho bral najväčšiu inšpiráciu (Q.T.). Samotná situácia – mladé slečny a jedna pani v pokročilom veku, ktoré majú povolanie „pracujúca žena“, so svojimi „ochranármi“ sa ocitnú na malej čerpacej stanici (nefunkčné auto) – v tom nie j nič nepredstaviteľného. Násilnosť, tvrdé a surové slová v tomto filme nechýbajú. Tá snaha dať dohromady „nevinného“ Laciho s mladou Máriou dohromady nie je odmenená úspechom. Záver nebude sedieť každému. P.S.: A. Gigor nešťastne hneď po úvode vypustí z filmu D. Udvaros, ktorá vo vedľajšej roli by mohla zanechať výraznejšiu stopu vo filme. Herečku Liu Pokorny mám nesmierne rád, ale tu v menšej vedľajšej roli bola strašne nevýrazná – v podstate ani nechápem, že prečo išla do tohto filmu. Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

Reklama

Reklama