Reklama

Reklama

Exprezident Graves

(seriál)
  • USA Graves
USA, (2016–2017), 10 h 1 min (Minutáž: 28–34 min)

Hrají:

Nick Nolte, Skylar Astin, Heléne Yorke, Christopher Lowell, Callie Hernandez, Sela Ward, Tania Gunadi, Roger Bart, Ernie Hudson, Conor Leslie, Angélica María (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Seriál Exprezident Graves, komediální drama snímané jednou kamerou, vypráví příběh bývalého amerického prezidenta Richarda Gravese (Nick Nolte). Pětadvacet let poté, co opustil Bílý dům, se ve snaze vylepšit svůj odkaz pouští do donkichotského boje za nápravu všech špatných rozhodnutí, kterých se během dvou funkčních období v čele státu dopustil. Ať už jde o témata jako jsou imigrace, práva homosexuálů, zahraniční politika či veřejné financování umění a vědy, Gravesovi není při rozplétání těch největších vítězství své vlády nic svaté. Toto prozření však přichází zrovna ve chvíli, kdy se jeho žena Margaret Gravesová (Sela Wardová) rozhodne naplnit své vlastní politické ambice. (HBO Europe)

(více)

Recenze (2)

AlesD 

všechny recenze uživatele

Seriál o bývalém prezidentu USA. První série bavila snahou exprezidenta o nápravu svých chyb a byla to docela sranda. Ve druhé sérii už to taková pecka není ale pobaví. Nesmí se za seriálem hledat něco významného. Jako oddechovka dobrý. Nicku Nolte role skvěle sedla. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Další z řady nových seriálů natočených pro relativně neznámou kabelovou televizi (tentokráte Epix od MGM), což je zároveň důvod, proč jde o dílko poměrně obskurní. A byla by škoda, kdyby tomu tak zůstalo. Nick Nolte (už tedy notně přestárlý) hraje bývalého amerického republikánského prezidenta Richarda Gravese, ikonu konzervativců, který v 90. letech razil dost nekompromisní politiku (včetně pár válek, represí proti homosexuálům, tvrdých protiimigračních opatření atd.). Když však na stará kolena "prozře" a zjistí, že ho řada lidí vidí jako zrůdu, po jehož dvou funkčních obdobích ve Státech dodnes tráva neroste, rozhodne se svoje boty napravit. K tomu má pomoci mladý asistent idealista, který bere Gravese za svou modlu, a mladá volnomyšlenkářská servírka z prezidentova oblíbeného bistra. A k tomu všemu tu máme "první rodinu", která je dysfunkční až běda. K seriálu jsem se dostal pracovně a jinak bych mu pravděpodobně šanci ani nedal - obzvlášť kvůli Noltemu, který mi přišel v traileru příšerně otravný a jeho mrmlání balancovalo na hranici parodie. Naštěstí opak je pravdou. Nakonec Nolte za tuto roli obdržel i nominaci na Zlatý Glóbus. Jelikož se jedná o produkci placené kabelovky, jede se poměrně tvrdé "eRko" (resp. "MA" rating pro televizi), takže není nouze o nahotu, vulgarismy apod., naštěstí však ne na úkor slibně se rozvíjejícího příběhu. Nejvíc mě však překvapilo, jak seriál funguje v citové rovině. Špičkový díl byl s Alanem Arkinem, který hraje bývalého britského premiéra, kterého kvůli jeho bratříčkování s "americkým kovbojem" jeho rodná země (včetně královské rodiny) zavrhla. V seriálu se také často operuje se jmény skutečných politických figur, takže aspoň základní znalost politické situace v USA je výhodou, nikoliv však podmínkou. Seriál zanedlouho poběží na HBO (možná Cinemaxu?) a doporučuji ho aspoň vyzkoušet. První série má 10 epizod po 30 minutách a druhá poběží premiérově tento rok. Veskrze příjemné překvapení. ()

Reklama

Reklama