Reklama

Reklama

We Have Always Lived in the Castle

Trailer 1

Recenze (11)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Shirley Jackson patří společně s Mary Shelley a Daphne du Maurier k velké trojce královen horroru. Její Loterie je řazena k nejlepším horrorovým povídkám všech dob a román The Haunting of Hill House byl už několikrát zfilmován. Vždycky jsme žili na hradě patří k dalším ceněným prózám této autorky, u nás bohužel stále nevydaným. Tu knihu jsem si chtěl přečíst už od doby, kdy se o ní zmínil Ivan Adamovič v antologii Hlas krve. Proto jsem teď využil alespoň možnost zhlédnout její filmovou adaptaci. Nemohu samozřejmě úplně posoudit, jak kvalitní adaptace to je, ale vzhledem k tomu, že duch Shirley Jackson z ní dýchá v kaźdém záběru, myslím že ji lze považovat minimálně za dobrou. Kdo chce příběh o bláznivé rodince žijící na hradě, pojatý na rozdíl od Temných stínů nebo Addamsovy rodiny zcela vážně, tady ho má. Určitě to mohlo být natočeno ještě lépe, ale příběh sám je natolik solidní, že utáhne i poměrně střízlivou formu, jaká zde byla zvolena. Ode mne tedy solidní čtyřhvězdí a soucit se všemi zdejšími odpadkáři a jednohvězdičkáři. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nečekejte ani goticko-hororovou atmosféru evokovanou plakátem, ani mysteriózno a ani thriller. Po tom všem se tady jen z dálky pošilhává, zatímco se pomalu spěje k tomu nejpředvídatelnějšímu možnému rozuzlení. Přesto mě to docela bavilo, protože to bylo dobře rozehrané (situace sester ohrožených ve svém zámku na kopci nenávistnými obyvateli městečka + ve vzduchu visící otázka, jak to bylo doopravdy s vraždou jejich rodičů) a obě sestry byly správně křečovitě zahrané. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"We Have Always Lived In The Castle" rozhodne nie je filmom, ktorý je určený pre široké publikum. No myslím si, že ide o veľmi zaujímavý príbeh od Shirley Jackson. Predlohu som nečítal, no musím priznať, že ma to väčšinou celkom držalo. Sú určité fakty, ktoré film držia v úzadí, no k tomu sa dostanem. Myslím si, že sú tu 2 elementy, ktoré tento film pre mňa robia zaujímavým. Postavy a herecké výkony. Mám rád naše dve hlavné hrdinky Merricat a Constance. Strýko Julian je podľa mňa tiež zaujímavý. Z Charlesa cítite nejakú nepríjemnú auru a ku koncu sa to veľmi dobre prejaví. Skoro ako keby sa v jeho tele ocitol niekto iný. Kto? Nebudem prezrádzať, no postupne ako film bude pokračovať to pochopíte. A postavy sú tak dobré, lebo všetci protagonisti do toho dávajú úplne všetko. Taissa Farmiga a Alexandra Daddario sú vynikajúce. Veríte im ich súrodeneckú lásku, a nie je ťažké si ich obľúbiť. Sebastian Stan je veľmi presvedčivý a má charizmu. A Crispin Glover zase veľmi dobre hrá človeka, pri ktorom si často nie som istý, či je v poriadku, alebo nie. No myslím si, že film má aj celkom dobrú atmosféru a bravúrne spracované finále. No všetko pred tým finále postupuje podľa mňa trošku pomaly. Sledujeme čo sa deje, ako sa jednotlivé situácie odvíjajú a k čomu postupne dospejú. No dostávanie sa k tomu vie bytť miestami trošku nudné. Film má totiž dosť pomalé tempo a realita je aj taká, že nie úplne som miestami chápal koncept toho čo sa deje a o čo sa Mary Katherine (Merricat) vlastne snaží. A aké kúzla majú vlastne ich dom a ich dve chrániť. Tieto časti sú málo zaujímavé, lebo mi to akosi nič nepridáva. A že by sa ozaj našlo niečo čo ich bolo schopné zlomiť, alebo niekto narušil jej kruhy a to bol výsledok? Neviem. A nejako ma to nezaujímalo. Ale ako celok som rád, že som film videl. Najmä kvôli tomu skvelému finále. Hodnotenie: B- ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dvě sestry, jedna roztomile mimózní a druhá divně švihlá, žijí se svým invalidním strýcem v domě na kopci. Místní plebs je nenávidí a aby toho nebylo málo, jedno krásného dne nabourá jejich soužití náhle se objevivší bratranec. Takové hezky natočené nic, které mě po většinu času rozčilovalo. 15% za Alexandru, která je k sežrání a Taissu, která prostě umí. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

We Have Always Lived in the Castle je ideální si pustit jako ukolébavku zaručeně to zabere. Tady to zbytečně přežánrovali dá se věřit jen trochu tomu drama jinak je to nemastné, neslané a stojí to na místě. Culikatá méně oblíbená Taissa měla v tomhle podivné snímku před Sašou navrch ta se jen chtěla všem zavděčit a hrozně přehrávala úsměvy. Dávám 35% ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

Father said shaddy work should be punished, not paid for. Sensible ppl dont go burying valuable things. She likes to bury things. Malá pyče mu obtáhla auto. Znám taky jednu takovou. Why not let it burn, Jim? We cant let this fine manor fall. Let it burn! Tak nvm, kdo si zahrává s kouzlama. Budete hořet všichni. Zach (1.15). ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

Nakoniec sa ukázalo, že všetko bolo úplne neprekvapivé, generické. Ale to môže byť aj tým, že už som "všade bol a všetko videl"... ()

Ammit 

všechny recenze uživatele

Nefukční rodina, kde každý žije ve svém vlastním světě, ale kde má zároveň každý své místo, účel a o všechny je postaráno. Tuto křehkou rovnováhu naruší příjezd bratrance, který se nerespektuje předem danou hierarchii a nehodlá se řídit pravidly. Dokonalý film, který je velice blízko knihy. ()

Siladril 

všechny recenze uživatele

Nudné, pomalé, únavné. Tento film nedokázalo zachránit jeho hvězdné obsazení, ani hezká příroda, kterou je bohužel vidět jen občas. Příběh je okoukaný, předvídatelný, a hudba uspává natolik, že mám zvláštní pocit, že jsem u toho někdy usnula. Dvě hvězdy ale musím přidat za hlavní čtveřici, kteří hráli velmi dobře. Škoda jen, že ve špatném filmu. ()

Reklama

Reklama