Reklama

Reklama

Ghostland

  • Austrálie Incident in a Ghostland (více)
Trailer 2

Beth a Vera jsou sestry, které se společně s matkou stěhují z města na venkov, kde zdědily po tetičce dům. Beth se věnuje vymýšlení a psaní hororových povídek. Zato Vera je teeneger jak se patří "do větru". Proto je matka musí krotit na každém kroku, protože jsou věčně v sobě. Na benzínové pumpě si v novinách přečtou, že v okolí řádí vrah. Ten navštíví i jejich dům, protože ho Vera vypočítavě urazila grimasou na silnici, když je předjížděl. Nyní musí sestry spojit síly, aby porazily společného nepřítele. (Rodriguez)

(více)

Recenze (255)

POMO 

všechny recenze uživatele

Intenzivní freak house nightmare. Smutek a lidštější emoce Laugierovi nejdou a nejspíš ano nikdy nepůjdou, ale aspoň se mu zde chválitebně zadařilo skloubit pro něj typické ultra-násilí a děsivý hnus s prolínáním snu a reality, útěku z ní do osvobozující imaginace. Nedává to vždy smysl, ale ve výsledku je z toho působivá skládačka, ve které (díky bohu) nejhorší představitelná traumata z minulosti nacházejí úlevu. A tím i vystresovaný divák (po ránu jako první z pěti žánrově spřízněných filmů dne docela hard-core budíček). [Sitges FF] ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sahat barbinám na kundu je dozajista oblíbenou kratochvílí nejen leckterého zmutovaného vyžraného potrata s rozštěpem, ale zjevně také celé kohorty zdejších tak zvaných největších hororových expertů. Což se vlastně může mnohdy i překrývat, protože přesně takhle si některé ty latentně sadistické panice zpoza monitoru představuju a jsem přesvědčen, že nejsem daleko od pravdy. Na základě jejich narušených textových projevů pak vždy úplně živě vidím, jak jim přes tu díru v horním rtu u podobných spektáklů tečou sliny na ztvarohovatělé pneumatiky, přičemž freneticky honí své mikrošuliny rukou od prasečí krve, až se jim potí pleše, a tou druhou kombinačkama mačkají hlavu křečka, jehož jim na pětatřicáté narozeniny koupila neméně otylá maminka s vyhnitým chrupem, kterou tenkrát v zoufale nemrdaných čtyřiceti konečně alespoň znásilnil bullteriér. Teda až na LIVINGDEADA, který se již několikrát přiznal, že u toho „jen“ prstí ségru. Na něj byl ale snímek očividně příliš komplikovaný, protože postavy mluvily v souvislých větách, děj měl dvě roviny a do tolika už jeho mitochondrie neumějí napočítat. U těchto filmů tedy vždy dochází ke vzácné symbióze, neboť dizertačku by si každý začínající patopsycholog levou zadní zmáknul i na panu Logié, načež by nařídil okamžitou hospitalizaci. Ten má sice svá nejlepší Mučednická léta již za sebou, avšak stále umí posmerfovat obskurně bizarní atmosféru s hlavou a patou, plnou explicitního násilí a zjevných náznaků sexuálních deviací alá Nemrtvý Robert, kterou navíc dokáže i solidně natočit. O originalitě sice už nemůže být řeč, protože náš úchylný žabožrout evidentně nepokrytě nakupoval tady a tady, nicméně i tak jeho taškařice o tom, jak Elis Kůpr a prasátko z Lůnyťůns hodinu a půl roztomile týrají Gilmórovic piče, rozhodně nenudí a dokáže navodit fuckt divné pocity, až jeden přemítá, jestli by někdy taky nebylo dobré mít rychlou ruku a v kleci nějakého toho drobného hlodavce. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Parádní vypravěčská piruetka a pořádně intenzivní cvokhaus! Laugierovi jsem sice věřil, ale vzhledem k tomu, že film nepředcházela pověst velké hororové události (jako tomu letos bylo u Tichého místa nebo nadcházejícího Hereditary), jsem očekávání mírnil. Možná hlavně díky tomu jsem nakonec tak příjemně překvapený. Ghostland sice nemá filosofické přesažno jako Mučedníci, jimiž se Laugier prosadil, ale rozhodně dodává více hororového uspokojení než The Tall Man. Na filmy z tohoto ranku jsme byli zvyklí před deseti lety, následně ustoupily do pozadí takovým způsobem, že dnes opět mohou působit jako svěží vítr. Konečně zase hororová akce, která je utržená ze řetězu a bolí! Akce, kde se postavám dějí takové věci, že divák věří, že je opravdu hluboce traumatizují a nediví se jejich hysterii. To vše navíc zabalené do prvotřídní technické formy, odehrávající se v interiérech hororově skvostné barabizny a ozvláštněné vyprávěcí strukturou, která dává smysl (byť si dokážu představit, že pro někoho bude samoúčelná). Tleskám. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pascal Laugier je prostě borec. Nejdřív nás namlsá odkazem H. P. Lovecrafta a pak rozjede masomlejnek, u kterýho jsem měl co dělat, abych to ustál a strachem se v posteli neposral. Ghostland je výbornej kousek. Sice je samoúčelnej a jednoduchej, jak Zemanovi trencle, ale přesto se jedná o stylovku, která i přes to všechno překvapivě funguje. Syrový hard-core horor, u kterého mi vůbec nevadí jednoduchý námět, místy složité nelogičnosti v rámci reality versus sen, ale užívám si to v konceptu samotného hororu jako takového. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $4,514,093▐ len ďalšia samoúčelná zamotaná bezhlavá uchyláreň od Laugiera, nechápem kto mu tieto prasačiny financuje, tam musia byť všetci dobre šáhli, Rob Zombie má konečne konkurenta /25%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SVĚT JE STRAŠNÉ MÍSTO...“ /// Ty pičo! Hned vod začátku… frajer co čichne ke kundě a vokamžitě pozná, kdo je Barbína. Krásně mě mrazí… a často soustavně. Holčině slušně hrabe.. nebo tam fakt straší? Co je sen? Co skutečnost? Nejradši bych se taky probudil a sledoval nějakou pohodovou romantiku, třeba vo úspěšný spisovatelce hororů, která žije spokojenej rodinnej život. Ale zpátky k filmu… ten barák je zajímavej a to osazenstvo taky! Tenhle film voceněj (nebo spíš teda asi ne) všechny úchylný panenky Barbie, který čekaj na svýho Kena. Tohle se stát mně, tak vo tom napíšu! Teda kdyby mě to Chocoloušek dovolil. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žiju v baráku, ze kterýho jsem vysraná. 2.) Často nevím, jestli bdím nebo spím. 3.) Thx za titule „Katru“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Pošahaná chujovina o pomrdané krávě, u které nikdo neví, co je pravda a co realita. Dávám 20% za tu roztomilou transku! Jinak je to ale ztráta času a film je až protivně nadhodnocený :-(. A VERBAL je pošahaný pomrdaný píčus - na blití! Prostě žijící HNUS! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nadpis mierne zavádzajúci, duchárinu nečakať! (Chvalabohu). Matka a dve dcéry sú v úvode prepadnuté dvoma ohyzdnými maniakmi. Jedna dcéra sa z toho dostane, druhá sa úplne zblázni, a keď sa po dlhšej dobe celá rodina stretne pohromade, celé to peklo sa začína odznova. Akákoľvek ďalšia veta k príbehu by už bol veľký spoiler, takže tu to stopnem. A môžem začať chváliť. Laugier ma teraz pomaly až šokoval, pretože som nečakal, že sa vráti k svojim začiatkom. Nie je to síce až taký extrém ako dokonalý Martyrs, ale konečne vyšlo niečo, čo sa k nemu aspoň trochu približuje. Bustillo s Maurym začínajú jasne ťahať za kratší koniec. Nádherné, brutálne, psychologické exploitation v najčistejšej podobe. Bohatstvo, toto som si fakt užil. Vynikajúci, totálne vyšinutí záporáci, fyzický a psychický teror, gore, akcia, krik, naháňačky, všetko tu bolo. Akurát to skončilo až príliš banálne, ale to som ochotný prepáčiť, pretože veľa sa tam už vymyslieť nedalo. Pre mňa zatiaľ tohtoročný top, ale do konca roka je ešte ďaleko. (10 rokov trvalo Francúzom, kým sa zobudili, no som rád, že som sa toho dožil). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pascal Laugier režisér mučedníků letos řádí opět! Po delší odmlce se Francouzi probouzejí a možná začíná new French Wave! Letos překvapili stylovým Revenge a nyní válí Ghostland, takže palec nahoru. Ghostland je nepříjemná, zlá, psychologicky emocionální noční můra, která přitápí pod kotlem takřka celý film. K příběhu toho bez spoilerování nelze moc napsat, ale je důležité zmínit, že se film může zdát občas confusing a je třeba využít mozkové závity. V hlavní roli exceluje krásná Crystal Reed,kterou jsem si oblíbil ze seriálu Gotham, takže veškerou její agonii jsem s ní soucitil 2x víc, než bych měl. Velkým plusem jsou vyšinutí záporáci, především ten obrovskéj hromotluk, který mi připomněl wrestlera Glenna Jacobse, který si zahrál v See no Evil a z něj jsem měl opravdu nepříjemné pocity. Velkým plusem je i prostředí starého baráku, který má jako dekoraci strašidelné panenky, což vytváří skvělou hororovou atmošku. Akce, naháněčky, křik, násilí, fyzický a psychický terror po celéj film z Ghostlandu dělá hodně intezivní podívanou, která letos bude patřit minimálně do TOP 3. Kdyby se Pascal vyřádil ještě více s Gore, tak je to pro mě jasná jednička. Přesto vynikající zážitek.Po druhé projekci zvyšuji na plný počet. Zážitek je intenzivnější. 85% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ďakujem, pán Lovecraft.“ – „Howard.“ Pascal Laugier je môj obľúbený hororový tvorca (Sanatórium, Tajomný muž) a na jeho novinku som sa tešil. Prvá polovica je super. Hlavne úvod, ten je fakt drsný a intenzívny (trocha mi pripomenul Ketchumovu kultovku Po sezóne). Potom sa to trocha spomalí a uberie sa to iným smerom, no i tak prevládala spokojnosť. Zhruba v polke filmu ale nastane nečakaný twist, ktorý ukáže udalosti v úplne inom svetle. A hoci je to stále nadmieru brutálne (ale nie až tak, ako Pascalovi Mučeníci), už to neodsýpa tak dobre, ako prvých 50 minút. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Pyčo dobrý to bylo ! Konečně po dlouhé době jsem mohla spokojeně a uznale kývat svou žlutou hlavou a pochválit frantíky s vědomím že Pascal to tentokrát konečně nespascal a po všech těch průjemnejch filmech s velkym potenciálem konečně dosáhl svýho vrcholu. Film je potřeba sledovat a musíte mít nějaký to Kví Kvé nebo se Vám stane že nebudete za chvíli vědět která blije a chytnete depresi ze zjištění že jste podprůměrný debil co se v tom nevyzná. Což určitě nechcete jelikož toužíte být průměrný debil co se vyzná a film pochopí. Tak se soustřeďte a nedělejte u filmu X píčovin okolo jako třeba já. Pokud někoho zajímá o čem film vlastně je tak Vám to můžu prozradit jenže se mi nechce takže Vám neřeknu ani hovno jelikož stejně vím že spousta jiných to udělá za mě. A tak jo jednu perlu sviním hodím tááákže - Kdo hrál na PS 2 hru Hunting Ground a pamatuje si hromotluka Debilitase tak ten se určitě u tohohle filmu bude culit jak prvnička když prvně vidí kokota jelikož Pascal se nechal Debilitasem (tak se postava ve hře fakt jmenuje) inspirovat a do filmu nám mrdnul velikánskýho týpka s IQ pokojový teploty co si rád hraje s panenkama a ty živé panenky klidně hodlá trhat na kusy. To není čistě náhodná podobnost to je prostě jasná pocta Debilitasovi. Hlavní hrdinka je šukézní její sestra taky lekačky jsou fajn barák je skvěle bubu a tak dále. Film mě tak nadchnul že jsem se vysrala na psaní čárek v komentáři (zase) a rovnou mám vzkaz pro všechny co mi budou opět psát do zpráv že jsem úžasná a skvělá ale nemám správně čárky. Takže milý kokoti čárku mám jednu luxusně upravenou a na ostatní Vám prcám. Jinak film doporučuju pustit všem ségrám co se s matkou stěhujou do novýho baráku po chcíplý tetičce. Rozhodně se na to stěhování vyserete ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od ostatních uživatelů jsem mimořádnou kvalitou Laugierovy režie rozhodně nebyl překvapen, ba naopak. Ve své odborné predikci jsem totiž Ghostland označil za letošní hororový highlight. Pascal Laugier měl nad celým projektem absolutní kontrolu, takže se k potěše hororových fajnšmekrů nenechal svázat konvencemi filmového mainstreamu. Snímek odmítá klasické postupy hollywoodské narace, v důsledku čehož navštěvujeme různé časové a prostorové roviny, kdy zároveň balancujeme po křehké hranici na pomezí reálného a imaginárního. Obdobné zacházení s vyprávěním samozřejmě znesnadňuje jeho pochopení, takže tuto emocionálně zničující cestu skrze Laugierův psycholand v žádném případě nemohu doporučit laickému publiku. Jakožto zdejší hororový expert uděluji snímku Ghostland plných pět hvězd, jelikož se bez jakýchkoliv pochybností jedná o nejlepší horor roku 2018. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Psal jsem to už minule, ale musím to napsat znova. Laugier to má hrozně těžké, protože po Mučednících prostě nemůže točit "normální filmy", musí být vždy o kus víc meta, o kus víc progresivní, o kus víc subverzivní. Ani Ghostland nezapře až křečovitou snahu splnit všechny nároky, které kdyby nebyly naplněny, tak by Laugier prohrál - nároky, které jsou kladeny na málokoho dalšího. Kdyby ten film nebyl tak nesmírně zatížený a mohl se chvílemi nadechnout, tak by byl příjemnou, důmyslnou žánrovkou. Ale protože tou být nesmí, má poměrně málo manévrovacího pole. A končí jako mechanická a po první třetině i odhadnutelná snaha o nemožné. 3 a 1/2 ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Matka s dvoma dcérami zdedia dom po svojej tete. Nanešťastie sa hneď po príjazde stanú obeťami brutálneho útoku a široko-ďaleko nie je nikto, kto by bezbranným ženám mohol pomôcť. Čaká ich najhoršia noc ich života. - Jednoznačne horor, ktorý nestačí vidieť len raz. Podla očakávania velmi sofistikovaný zážitok, ktorý sa ťažko popisuje slovami, ale ukazuje, že pán Pascal Laugier je na hororovej scéne výnimočným zjavom a ja som za jeho diela velmi vďačný. Ghostland dokáže nespočetnekrát prekvapiť, a vždy, keď som začal mať pocit, že som režisérove úmysly prekukol, priniesol ďalšiu otočku úplne opačným smerom. Nie je to síce až taký hlboký zážitok ako Martyrs, ale takýchto dôležitých kúskov v tomto žánri človek vela nenájde. Po druhom zhliadnutí pôjde hodnotenie pravdepodobne vyššie, pretože mám pocit, že mi napriek nevídanému zážitku vela vecí uniklo. + herec z Devil's Gate a Cult of Chucky + herečka z Residue ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Marilyn Manson a retardovaný Shrek ze zmrzlinářského auta berou útokem chatrné nervy pediofobiků, nicméně není to nic, co by tu už párkrát nebylo. Přesto musím Pascala pochválit. Po půli zatančil celkem Mazaný twist a je celkem vidět, že pomocí zámořské medikace začíná úspěšně tlumit své sklony k sadismu a pofidérním přesahům. Na propuštění z léčebny to ale ještě není.. P.S.: Vzhledem k sedmdesáti stehovému incidentu herečky Taylor Hickson je plakát na další žalobu.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Približne všetko, čo od kvalitného hororu čakám, som tu aj našiel. Škoda len, že finále mi prišlo už tak-nejak nevýrazné... Ale aj tak je to pre mňa najlepšia hororová novinka za dosť dlhý čas. Thank Devil for Pascal Laugier. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po famóznom "Martyrs", spackal Pascal nijak mimoriadne výrazný, vraj thriller "The Tall Man", a tak moje očakávania v podobe "Ghostland-u", boli minimálne "nijaké". Titulok nezavádza, dokonca by som povedal, že je dokonalým vyobrazením toho, čo sa v tomto snímku odohráva. Rozoberať to však nebudem, lebo rovnako ako "ricci.s", aj Ja som názoru, že bez "spoilerovania" by to skrátka nešlo. Samotný snímok je voľne dostupný v ruskom jazyku, čiže tí, čo sa na ZŠ pred desiatkami rokov učili horšie ako ostatní, budú v menšej výhode ;) Čo sa filmu týka, ide skutočne o veľmi slušnú hororovú zábavu pre "dospelých", no rozmýšľam nad tým, čo také mimoriadne "Ghostland" ponúka, čo by som už predtým niekde nevidel. A viete čo? Na nič som neprišiel .. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda tyhle zvrat(k)ové záležitosti. Jen ten happy úvod je víc natahovaný, než bývá snesitelné. Ale když si odmyslím zmiňovaný nešvar tvůrců.. Byl to vesměs hravý a zdravě úchylný spektákl. ()

Reklama

Reklama