Reklama

Reklama

Najděte krásu v boji... Pozoruhodný příběh bezpodmínečné lásky natočen podle nejprodávanější knihy pamětí Jeannette Walls. Mladá žena se zamýšlí nad svým životem v excentrické, nekonformní bohémské rodině, která byla zcela nefunkční, přesto však odolná a úzce spojená. Matka (Naomi Watts) byla výstřední umělkyně a otec (Woody Harrelson) alkoholik, ve chvílích střízlivosti však podněcoval fantazii svých dětí, učil je fyziku a geologii a hlavně, nebát se žít svobodně. Mladá Jeannette (Brie Larson) našla odhodlání odejít a vybudovat si vlastní úspěšný život. Vdala se, žije v New Yorku, musí však čelit kritice rodičů, kteří jí vyčítají, že zradila jejich hodnoty... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bývať v barabizni, ale s možnosťou výhľadu na hviezdnu oblohu, alebo v luxusnom byte v meste so zahmleným smogovým výhľadom na ďalší vežiak? Menili by ste? Tiež nie? Tak prečo tomu dávajú skoro všetci prednosť? A máme vôbec inú voľbu pod tlakom verejnosti, rodiny, spoločnosti, priateľov atď? No, Glass Castle nie je primárne film o otázkach, ale jednoducho len sfilmovaná biografická kniha. Je niekde na hranici feel good indie a hollywodskym mid cultom, ale to je nakoniec jedno, ak vás film upúta. To sa v mojom prípade stalo, aj keď ma emocionálne nerozobral. 70% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Takýto koniec som fakt nečakal, aj preto to štvrtá hviezda nebude. Pritom život dievčat a chlapca by si to zaslúžil a je obdivuhodné, kam sa dopracovali. To, čo mali s rodičmi, ktorí sa pri najlepšej vôli nedali nazvať normálnymi, nebolo detstvo, ako ho chápeme. Aj pri tom slušnom filmovom zobrazení ich príbehu, dostatku dramatických momentov a myšlienok som nepocítil nadpriemernú spokojnosť. –––– Mám radšej chystať jedlo, ktoré bude za hodinu preč, alebo maľovať obraz, ktorý tu bude navždy? –––– Bohatší v mestách bývajú v nóbl bytoch, lenže tam majú taký špinavý vzduch, že v noci nevidia hviezdy. Hádam len blázon by si to s nimi chcel vymeniť. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Neviem si predstaviť, ako sa dá takto fungovať. A zase v tom zohralo rolu umenie. Emócia a nosná myšlienka ma našťastie nezasiahli, preto som si viac užil výkony. Brie je skvelá. A Woody tiež. Im to tak ladilo, také skvelé konfrontácie mali. Tie flashbackové scény som viac-menej pretrpel s nimi a len som krútil hlavou, ako sa dá takto žiť. Divná doba, divný ľudia, skvelé obsadenie a pocit skutočného príbehu to vytiahli na odreté 3 z 5 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem vůbec nevěděl, do čeho jdu, nečetl jsem obsah ani komentáře a na film jsem narazil jen proto, že jsem hledal snímek, ve kterém hraje Sarah Snook. Zpočátku jsem měl pocit, že se znovu dívám na film Captain Fantastic, ale brzy bylo jasné, že tady je situace ještě bezútěšnější. Příběh mě sice dvakrát neohromil, ale byl jsem velmi spokojen s hereckými výkony, nevyhledávám zrovna filmy s dětskými herci, ale tentokrát to stálo zato. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tento film mne zaujal námětem a dal mi vzpomenou na skvělý film "Tohle je náš svět", kde celá výchova a dorůstání působilo krásně jemně, citlivě, se smyslem a bylo se i kde zasmát. V "Skleněný zámek" se ta odlišnost vůči "konzumnímu velkoměstskému stylu" dělá pouze tím, že místo učiva ve škole se učíme nějaké ty náhodné věci o přírodě. Místo výchovy si hrajeme na umělce a děti se musí samy zaopatřit. Putujeme světem ne skrze svobodu a poznání, ale protože otec chlastá a vyhazují jej z práce... Takže celkově taková špatná atmosféra a postupné odcizování celé rodiny s velkým důrazem právě na ten "chlast". Děj by byl lepší, kdyby Jeannette například sama začala budovat svůj snový zámek a byl tam nějaký návrat ke kořenům, či tak něco. Ve finále tedy děj co neuhranul, nepříjemná atmosféra a sotva nadprůměrné herecké výkony (ani Naomi Watts to nezachránila). Zklamání a jen 2z5. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků můžeme vidět fotky a videa rodiny Wallsových. (griph)
  • Vo filme sú použité originály obrazov maliarky Rose Mary Walls. [Zdroj: bookbub.com] (SkySkye)

Reklama

Reklama