Reklama

Reklama

Hadí doupě

  • Velká Británie Crooked House (více)
Trailer 1

V nejspletitějším příběhu Agathy Christie se soukromý detektiv Charles Hayward (Max Irons) na žádost své bývalé milenky pouští do vyšetřování podezřelého úmrtí jejího dědečka, bohatého patriarchy, aby pachatele našel dřív, než Scotland Yard odhalí temné rodinné tajemství. Na rozpadajícím se statku, obklopen jedovatou atmosférou hořkosti, odporu a žárlivosti, se Hayward setkává se třemi generacemi rodinné dynastie včetně divadelní herečky (Gillian Anderson), čerstvé vdovy (Christina Hendricks), která byla o 50 let mladší než její muž, a ženské hlavy rodiny lady Edith de Haviland (Glenn Close). (Bontonfilm)

(více)

Recenze (76)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že pachatele jsem nečekal i když zpětně ve filmu ty indicie byli, ale mrzí mě, že si tvůrci víc nevyhráli s vyprávěním, jak bývá u "Agátovek" , takže fajn konec, ale než jsme se k němu dobrali, tak teda nic moc. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Rozvláčna retro detektívka z pera Agathie Christie. Staré, rozľahlé anglické panstvo má niečo do seba, ale ani ono a ani pomerne renomovaný kasting (Terence Stamp, Glenn Close, Gillian Anderson, Warlock...) to nevytiahnu v mojich očiach na priemer. Je to proste jedna veľká (a dlhá) nuda, ktorej chýba drajv, scenár je nezaujímavý, vraha som odhalil po prvej scéne (!) a postavy boli neveľmi sympatické, vrátane absolútne mdlého hlavného hrdinu. Možno ak by boli postavy lepšie, herec v titulnej úlohy správnejšie vybratý... Vhodné tak akurát po nedeľnom obede, kedy zadriemkate na gauči a ani vám nebude príliš vadiť, že keď sa zobudíte, budú bežať záverečné titulky. Zdá sa, že v posledných rokoch začína byť prechristieované, ale toto a najmä toto ma bavili viac. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Román Crooked House (1949) považovala Agatha Christie za svůj nejoblíbenější. Snad proto, že si konec uhájila proti předpokladu nakladatelů. Pro diváky je každopádně ten materiál zajímavý i proto, že jej filmaři příliš nevyužívají. A tak tu máme možnost setkat se s látkou relativně neotřelou a zajímavou; navíc herecky v ní dominují Glenn Close a Gillian Anderson mimo své obvyklé manýry. A ačkoli mám předválečnou Christie v mnoha směrech raději, toto rozhodně nepovažuji za prohru. Jen se filmaři mohli více držet estetiky 40. let, 50. léta jsou už přeci jen někde jinde. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Charles Hayward je neskúsený, súkromný detektív, ktorého jedného dňa vyhľadá stará láska z dávnych čias. Sophia pritom nežiada o nič jednoduché. Vyšetriť vraždu nesmierne bohatého, starého otca skôr, ako to urobí samotná Scotland Yard, ktorá by popri vyšetrovaní ohavného činu, odhalila veškeré rodinné tajomstvá. Jeho príchod do samotného sídla, však v mnohých členoch famílie, vyvolá množstvo nečakaných reakcií. Charles, tak musí rozmotať klbko plné intríg, klamstiev a pretvárky .. Herecké obsadenie solídne, výprava, kulisy taktiež na dobrej úrovni, príbeh v podobe predlohy ktorá má kvalitu, tak prečo to nevyšlo tak, akoby si viacerí želali? Nuž, lebo tomu chýba chémia v podobe vyvolania väčšieho záujmu u diváka. Snímok si len tak plynie, ako klasický, ničím zaujímavý TV-spot. Stopáž je vzhľadom k neustálemu "nič dianiu", doslova vražedná. Chýba tomu atmosféra, všetko je postavené na rozhovoroch, čo mnohých zrejme pri zmysloch neudrží. Tretia za rozuzlenie .. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus se tu od jistého momentu až příliš okatě ukazuje na pachatele, což je věc, která by se třeba i tomu nejobyčejnějšímu televiznímu Poirotovi nestala. Obsazení je sice super, ale co je to ve výsledku platné, když se na postavy tak trochu zapomíná a konec diváka neuspokojí? ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že moc ma to nebavilo. Tešil som sa na dobrú kriminálku s anglickým prostredím, ale tento príbeh bol celkom nezáživne naservírovaným a s nevýraznými hercami moc nezaujal. Chýba tomu drajv, lepšie vyšperkovaný scenár a aj herec v hlavnej úlohe. 40% - 2* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až príliš schematické podľa zaužívaných zvyklostí hľadania páchateľa vo veľkom dome, kde všetci žijú na jednej hromádke. Oceňujem hlavne ľahkú orientáciu v postavách, no na druhú stranu to však mohlo mať vplyv na pomerne rýchle a jednoduché odhalenie páchateľa. Celý čas som si hovoril, že dúfam, že sa mýlim... no žiaľ nemýlil som sa. Častá nuda celého pátrania sa pretavila aj do atmosféry, ktorá mi prišla taká nijaká a pomerne nevýrazná. Po filmárskej stránke ma to teda moc nechytilo, ale nechcem krivdiť, kniha môže byť zaujímavá. Slabší priemer. 55/100 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie toho napsala opravdu hodně, takže jsem byl zvědav, na její další adaptaci, zejména když tam hraje synátor Jeremy Ironse. Vcelku nadprůměrná detektivka, kterou vytahuje nahoru herectví Ironse a Stefanie Martini. Zápletku jsem neodhadl, protože, to co se zdálo až příliš jednoduché a uzavřené se nečekaně rozvine do roviny osobní rodinné tragédie. Chybělo mi tam však více napětí a nějaké větší osobní střety. Nnicméně budu nadále sledovat další adaptace této klasické autorky. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Tvůrci neskutečně zle pracovali s napětím. A vůbec má celý snímek punc jakési obyčejnosti. Silně smrdí televizní obrazovkou. Největším kurvítkem celého snímku je Max Irons, dlouho jsem neviděl tak neschopného člověka, který má tu drzost pobírat za své prznění této krásné profese dokonce peníze. Měl by posbírat poslední dávky soudnosti a změnit své profesní zaměření. Se zbytkem herců to bohužel nebylo o nic moc lepší. Až na světlé výjimky. Prokouknout malou psychopatickou vražedkyni mi bohužel trvalo jen chvíli, takže jsem na svoji úžasnost a genialitu doplatil i v případě tohoto snímku. S extrémním přimhouřením obou očí ze sebe nějak vydoluji slabé 3 *. Přes kopec nedokonalostí jsem se přeci jen až tolik nenudil, a to jde v kriminálce především. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Crooked House" nefunguje. Je to smutné, ale je to pravda. Na začiatku som bol síce zvedavý, no v poslednej tretine mi už bolo všetko ukradnuté. Dokonca aj to, kto je skutočným vrahom. Pre mňa toto nemalo ani šarm, ani energiu, ani potrebný život a chýbala tomu nejaké duša. Charles Hayward nie je najhorším detektívom čo som videl, no vôbec nevie do toho nič poriadne dať. Max Irons je nudný a nemá potrebnú charizmu na to, aby bol zaujímavým detektívom. Najlepšia postava je tu teta Edith v podaní Glenn Close. Myslím si, že ak mal niekto nejakú charlzmu tak to bola ona. Postavy ma nebavili, príbeh ma nebavil a ku koncu som už vypol. A hoci je možno prekvapivý záver a skutočný vrah, tak nemôžem povedať, že by to na mňa urobilo nejaký vysoký dojem. Už sme to v minulosti videli. Ak máte radi Agathu Christie, tak si radšej pozrite iné filmové spracovania jej románov. Najlepšie tie so Suchetom. Toto nemá toho moc čo ponúknuť. Nič vo filme nie je otrasné, no nič nie je dostatočne zaujímavé na to, aby som to dokázal nejako oceniť. Sklamanie. Hodnotenie: C ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Agathina oblíbená... a moje taky. "Žil jednou jeden křiváček, ten ušel světa kraj a našel křivý pěťáček u křivých schodů, co tam maj. Měl křivou kočku, co chytla křivou myš, a všichni žili pospolu a v křivém domku měli skrýš." Rodinka je tu vylíčena pěkně pošahaně a herecké obsazení to dokonalo (Gillian Anderson si obzvláště užila afektovanou herečku Magdu), ale měla jsem trochu problém s ústřední dvojicí. Jediné momenty, které jsem jim beze zbytku věřila, byl ten večer, kdy si dali od vyšetřování off a šli se bavit do tančírny, to bylo fantastické. Jinak.. co zde máme pro ty, kdo nečetli? Jeden dům, jedna mrtvola, všichni podezřelí... rozuzlení hodné pouze královny detektivek, kterou Christie zůstane po věky věků. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vezmu-li v potaz závěrečné a značně šokující rozuzlení a plejádu nadmíru pošahaných, zvrácených a v předloze jistě velmi dobře ztvárněných postav, tak se vůbec nedivím, že šlo v případě Hadího doupěte o nejoblíbenější knihu samotné autorky, Agathy Christie. Rozhodně si budu muset někdy najít čas a přečíst si onu knižní předlohu. Co se filmové adaptace týká, disponuje nejedním zvučným hereckým jménem - skrze výkony bych rád vyzdvihnul Glenn Close a Terence Stampa. Na druhou stranu mi herecky vůbec neseděl Max Irons v hlavní roli. Oproti TV filmům s Poirotem a slečnou Marplovou je Hadí doupě znatelně delší, takže některé sekvence působily až příliš roztahaně. Je opravdu škoda, že jde ve výsledku o celkem nudnou záležitost (tedy vyjma onoho rozuzlení), protože potenciál zde rozhodně byl. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Spletité vazby v jedné rozhádané rodině sice daly zabrat na zapamatování, horší však je celé pojetí filmu, Příliš natahované, vsuvky z Egypta (dost laciného vzhledu) tomu nepomohly. Detektiv mdlý. Způsob řešení nevýrazný, spíš se pachatel tak nějak vyloupl, než že by ho detektiv odhalil. Konec useknutý a odbytý. SHRNUTÍ: Další honosné sídlo, které obývá klubko zmijí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se hodně těšil, ale výsledkem jsem byl poněkud zklamán. Snímek sice nebyl špatný, ale pokud napíše knižní předlohu Agatha Christie, čekám prostě něco víc. Příběh se mi zdál být po celou dobu spíše průměrný, závěr proto extrémně vyčníval, jelikož byl skvělý. Z hereckých výkonů bych zmínil hlavně ty, které předvedly Christina Hendricks a zejména Glenn Close, ta mě tentokrát bavila nejvíc. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po Orient Expressu je to v krátké době druhá zfilmovaná Agatha, co jsem měl možnost vidět a zase se mi to líbilo. Je sice pravda, že celkem široký okruh podezřelých se smrsknul celkem záhy na tři, protože všichni ostatní byli až příliš jasní, ale i tak to byla zábava, protože dům byl plných ujetých lidí, kteří si ve vzájemných verbálních útocích vůbec nic nedarovali. A nutno dodat, že slovní přestřelky nepostrádaly eleganci adekváítní k prostředí, kde se většina příběhu odehrávala. Odhalení vraha mě nakonec přeci jenom překvapilo a samotný konec do určité míry i šokoval. Zadařilo se i po stránce herecké a asi jsem nebyl sám, koho nejvíc bavila Gillian Anderson v roli vyžilé herečky nešetřící sarkasmy. Zbytečně podhodnocený film. 75% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nádherný velký dům, celá rodina pohromadě, obrovské jmění, smrt dědečka.. Vnučka si najme soukromé očko, bývalého přítele, aby prošetřil událost, věří totiž, že šlo o vraždu a má strach, ocitla se v hadím doupěti.. Bavila jsem se, nenudila ani minutu, vidět Glenn Close s brokovnicí, Gillian Anderson pod obraz a k nim malá Honor, pro mě velice zajímavé filmové zpestření, včetně slovních přestřelek členů noblesní rodinky.. ()

Reklama

Reklama