Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novomanželský život by si měl pár užívat. To ovšem neplatí o Jošijukim a Mucumi. Jošijukiho po svatbě potkala nehoda, při níž ochrnul. Naštěstí Mucumi jej opravdu miluje, a tak ho neopouští, ale pečlivě se o něj stará. (Zíza)

Recenze (2)

ainny 

všechny recenze uživatele

Takový úplně obyčejný televizní film, který vypráví příběh ze života tak, jak se opravdu může stát. Ne, jak se opravdu stává. Myslím, že jedním z důvodů jeho natočení bylo dát lidem se stejným osudem naději. A nám zdravým ukázat, že i postižení jsou lidé jako my, kteří k pohybu v před potřebujeme jenom svoje nohy. O nic víc tu nejde. Je to film pro zamračené odpoledne a dokáže ho trochu projasnit. Dívalo se mi na něj dobře a jazýček vah mého hodnocení se posunul směrem vzhůru, protože Nagase si to všechno výborně odmakal, a protože jsem mu dělala titulky a to jsem ještě méně kritická než bývám obvykle. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film pôsobí skôr ako taká poučná agitka pre japonskú spoločnosť, pre ktorú sa asi akýkoľvek kripel = bezcenný človek s ktorým sa treba hneď rozviesť, niekam ho zatvoriť a zahodiť kľúč. Snáď sa už pohľad japoncov od roku 2003 zmenil. Postavy vo filme sú len typické archetypy bez poriadnej hĺbky, takže je dosť ťažkésa vcítiť do ich situácie. Iba scéna hádky manželov v ktorej dovtedy dokonale oddaná manželka vybuchne a konečne si trochu posťažuje je dostatočne prirodzená na to, aby divák získal pocit, že sleduje príbeh nejakých skutočných ľudí. Keby takto kvalitný bol celý film, tak by bol o triedu lepší. Asponže predstavitelia manželov sú sympatickí, takže divák má chuť im fandiť. Našťastie sa film do veľkej miery zaoberá praktickými problémami a celkovou terapiou, ktorú musí človek, ktorý sa ocitol na vozíku, absolvovať. A to je samo o sebe dostatočne zaujímavé na to, aby film nenudil, keďže našťastie väčšina ľudí takéto problémy nepozná. Mínusom filmu je aj príliš očividný televízny vizuál. Celkovo to ale za jedno pozretie stojí. Je to proste poučný film a nakoniec až tak nevadí, že dramatická stránka príliš nefunguje. 6/10. ()

Reklama

Reklama