Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká výpravná česko-slovenská pohádka o dvou krásných princeznách, bohatém nápadníkovi a chudém zamilovaném mládenci... Princezna Diana (K. Kanátová) se má provdat za vévodu Filipa (J. Dobrík), se kterým je odmalička zasnoubená, ale nikdy ho osobně nepoznala. Její otec (P. Višňovský) je přesvědčený, že Filip bude pro Dianu vhodným ženichem a oporou. Jeho dcera má však pochybnosti a chce zjistit, jestli bude láska vévody k ní opravdu upřímná a jestli s ním bude šťastná. V předvečer jeho příjezdu se princezna tajně vydá na jarmark a využije náhodné nabídky tajemného kouzelníka (I. Romančík), který slibuje odpověď na otázky o její budoucnosti. Diana vypije jeho zázračný elixír, ale až na zámku se zděšením zjistí, že jí narostl ošklivý nos, který proměnil její dosud krásnou tvář. Diana se nechce nikomu ukázat, ani otci, ani Filipovi. V přestrojení za obyčejné děvče uteče ze zámku, aby co nejdříve našla kouzelníka a získala zpět svoji podobu. Musí se vydat až do sousedního království, kde vládne král Ĺudovít (M. Noga), jeho krásná dcera, princezna Adéla (P. Šimberová) a svérázná babička královna (I. Janžurová). Nahlédne do voňavé dílny, a také zjistí, že v lidech se skrývá i zloba. Potká lidi dobré i zlé, ale hlavně se přesvědčí, že její nos je vlastně zázračný… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

honajz 

všechny recenze uživatele

Pomalá a utahaná nuda, kdy veškerá snaha o zajímavost nebo vtip je utopena v bezbřehých a zbytečných dialozích a čekáním na scénu, která je jasná už deset minut, že k ní dojde. Nejenom že jako divák vím, co bude následovat, ale musím si protrpět spoustu zbytečného žvanění a záběrů mimo téma, než k tomu dojde. Některá témata zní zajímavě - kouzelník s jeho stanem-místností, architektura zahrad i koneckonců to voňavkářství - , ale jsou trestuhodně nevyužita, šlo vymyslet daleko víc zápletek a možností, a ne se držet jedné jediné přímé linie. Pak jsou zde takové drobnosti, kdy mi přijde vyloženě neetické, aby si princezna stále od někoho půjčovala peníze, i některé jednání postav nedává vždy smysl. Rovněž mi to přišlo přebarvičkované a ta neustálá dobová hudba na pozadí mi lezla na nervy. Nudná, zdlouhavá pohádka nakonec vlastně i o ničem - protože zápletka zde je taková nijaká a o ničem. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Konečně něco, kde se nemluví jak v nádražním nonstopu. Škoda je, že příběh se v polovině trochu tříští a do konce nebylo úplně jasné, jak to bude s těma dvojicema a kdo s kým (jednu chvíli to vypadalo, že se Diana spustí i s mladým Donutilem, kterýmu naštěstí narazili na hlavu dostatečně asexuální červenej chuchvalec). Škoda je taky princezny, co při úsměvu vypadá jako kačer Donald. Naopak s povděkem kvituji konečně doopravdický exteriéry a nikoli tolkienovský vykrádačky vyrobený v komplu. Spousta pěkných lokací, nasnímaných ovšem tak fikaně, že bezpečně jsem identifikoval akorát Lednici (akorát hned na začátku ulítla soudruhům filmařům zámková dlažba na nádvoří zámku krále Artura). A moc příjemně překvapila Iva Janžurová, která v posledních letech založila svůj projev na ufňukaném dýchavičném verbálním projevu, ale tady jí to rezonuje jak zamlada. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Podle názvu jsem si myslel, že půjde o novodobou princeznu Bosanu z „Tří veteránů“ . Princezninou návštěvou tržiště mi to zase připomínalo „Starou bambitku“. Nakonec mě pohádka příjemně překvapila příjemným nenásilným příběhem (až na ten dabing blonďaté princezny). Celkově byla pohádka malou náplastí na rány způsobené loňskou vánoční katastrofou. PS: Princezna byla šikovná a v jedné scéně dokonce ukázala ňadro. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nejkomplexnější z letošních vánočních pohádek. Paradoxně proto jako pohádka velmi neuspokojivé až matoucí. postavy jsou tak bohaté, že vůbec nedává smysl, proč by se podřizovaly klišé a stereotypům pohádek. Kéž by se tvůrci mohli vykašlat na "tradice" a natočit prostě plnohodnotné fantasy... 2 a 1/2 ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Jednooký kráľom, veľkonosá najkrajšou princeznou, tak je to aj s touto rozprávkou. Pri tohtoročnej domácej filmovej biede môžeme aj túto rozprávku zaradiť k tomu lepšiemu, čo sa urodilo. Príbeh je dostatočne rozprávkový, možno trochu zložitejší, ako treba, princezné sú až dve, dokonca rozumné a spravodlivé, a princov, tých nám netreba. A že je dospelému už od začiatku jasné, ako to dopadne, a že je na prvý pohľad jasný upírsky nádych parfému, veď to až tak nevadí, rozprávky sú hlavne pre deti. Vadilo mi skôr prehnaných 103 minút, akoby bola hodina a pol už pre každého primálo, a tých asi tisíc ľudí z titulkov filmu by nemohlo vykázať svoju činnosť. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se např. na zámcích Lednice, Buchlovice, na Buchlově, v Mikulově a na Slovensku v Trnavě či hradu Smolenice či Pajštún. (rakovnik)

Reklama

Reklama