Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká výpravná česko-slovenská pohádka o dvou krásných princeznách, bohatém nápadníkovi a chudém zamilovaném mládenci... Princezna Diana (K. Kanátová) se má provdat za vévodu Filipa (J. Dobrík), se kterým je odmalička zasnoubená, ale nikdy ho osobně nepoznala. Její otec (P. Višňovský) je přesvědčený, že Filip bude pro Dianu vhodným ženichem a oporou. Jeho dcera má však pochybnosti a chce zjistit, jestli bude láska vévody k ní opravdu upřímná a jestli s ním bude šťastná. V předvečer jeho příjezdu se princezna tajně vydá na jarmark a využije náhodné nabídky tajemného kouzelníka (I. Romančík), který slibuje odpověď na otázky o její budoucnosti. Diana vypije jeho zázračný elixír, ale až na zámku se zděšením zjistí, že jí narostl ošklivý nos, který proměnil její dosud krásnou tvář. Diana se nechce nikomu ukázat, ani otci, ani Filipovi. V přestrojení za obyčejné děvče uteče ze zámku, aby co nejdříve našla kouzelníka a získala zpět svoji podobu. Musí se vydat až do sousedního království, kde vládne král Ĺudovít (M. Noga), jeho krásná dcera, princezna Adéla (P. Šimberová) a svérázná babička královna (I. Janžurová). Nahlédne do voňavé dílny, a také zjistí, že v lidech se skrývá i zloba. Potká lidi dobré i zlé, ale hlavně se přesvědčí, že její nos je vlastně zázračný… (Česká televize)

(více)

Diskuze

Rebelboy

Rebelboy (hodnocení, recenze)

Koľko museli zaplatiť rodičia niektorých detí za obsadenie vo filme, do ktorého sa vobec nehodia? Ak niekto pomenuje dieťa Christopher Michael (Paulíny), tak si zrejme myslí, že je nejaký šľachtic a može si pre dieťa kúpiť aj rolu vo filme. Hroza.

tomasul

tomasul (hodnocení, recenze)

sharona

Částečně souhlas, na druhou stranu je třeba upřesnit, co považujete za poslední dobu, protože např. Korunní princ (2015) neměl konkurenci... A nos mu nesahá ani po kotníky... :-)

sharona

sharona (hodnocení, recenze)

cz_maxx

Ceskou verzi jsem nevidela, ale ve slovenske verzi mluvi hezky, jedine co mi na slovenske verzi vadi, je predabovana Janzurka a to dost otresne.

sharona

sharona (hodnocení, recenze)

Me se to libilo, poustime si ji casto a v porovnani s tema ceskejma slataninama v posledni dobe je to jasny nadprumer.

na příspěvěk reagoval tomasul

tomasul

tomasul (hodnocení, recenze)

BaronDevil

Proti tomu je vše ostatní mistrovským dílem... Jen aby ČT příští rok nepřekvapila a místo pohádky nezařadila třeba nějaký film s hvězdičkou, snad si tamní bafuňáři dají říci a alespoň příští rok dají Stracha a jeho film Anděl Páně 2.

cz_maxx

cz_maxx (hodnocení, recenze)

Byl jsem sám, kdo skoro nerozuměl, co ta kudrnatá blondýna kuňká a drmolí? Ve slovenské verzi to třeba bylo lepší, ale neporovnával jsem...

na příspěvěk reagoval sharona

senecek

senecek (hodnocení, recenze)

 Z letošní vánoční novinkové hrůzy určitě nejlepší i když ani tato pohádka se moc často asi opakovat nebude.

aknel1967

aknel1967 (hodnocení, recenze)

Slováci to zachránili. Sice z toho nikdo na zadek napadne, ale na tu letošní bídu.................

mibara

mibara (hodnocení, recenze)

Ano, tohle je vánoční pohádka. Byla romantika, krásné princezny, krásná písnička na závěr, zaslouží si to víc než jen 54 %

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

honeysuckle

Katastrofální Šípková Růženka??? Já tu pohádku viděla aspoň třikrát a vždy se mi líbila, samosebou kvalitu zpracování nemůžu moc objektivně posoudit, ale mě se prostě líbila.

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Danqo

No mi jsme to měli přesně naopak a mi nic netrhalo uši, ale chápu. Může to být divný, když někoho slyšíš s jiným hlasem.

BaronDevil

BaronDevil (hodnocení, recenze)

Tyhle pohadce hodne pomuze v hodnoceni zazitek ze vcerejska, kdy na tu hruzu se zlatejma vlasama se nedalo dokoukat bez poskozeni mozku. Tohle je uplne jinde.

na příspěvěk reagoval tomasul

Rovensky

Rovensky (hodnocení, recenze)

Proti té hrůze předešlých dní koukatelná pohádka. Spousta věcí by mohla jít jinak, líp, ale aspoň to nebyl průser.

paulapau

paulapau (hodnocení, recenze)

Je to jako se vším v téhle době. Kšefty se připinknou kámošům, bez ohledu na to, jestli něco umí. A pak se díváme na takovéhle sračky. Z těch tří nejlepší, ale pořád je to sranděra s netalentovanýma mladýma lidma.

avorecuk

avorecuk (hodnocení, recenze)

Ephemeris

Ale právě to bylo dobře ,že ten nos nebyl až tak velký. Přehnané masky, gestikulace a třeba i nos :-) mě v pohádkách odrazují...není to přirozené ...a dlouhý nos měla už princezna ve filmu "Tři veteráni" .Jinak pěkná pohádka a musím říci, že slovenští herci nehrají tak strašně jako dnešní ČR herci v našich pohádkách....bylo osvěžující nekoukat na samé pitomce ,honičky  bez ducha a  přehnané šklebení....to druhé království bylo barevně přepísklé a dvě dvorní dámy v prvním byly také strašné a zbytečné ,ale jinak fajn pohádka a pořád lepší než ty nové co už vysílali...

Ondro1112

Ondro1112 (hodnocení, recenze)

Neskutočná sračka, Kristína Kanátová nevie vôbec hrať. Ani ten druhý hlavný herec, ten voňavkár, prečo vyberajú takých neschopákov do filmov?!

bettyragy

bettyragy (hodnocení, recenze)

Přesně tak, chtěla by jsem hodnotit, viděla jsem včera na STV a nejde to.

barney222

barney222 (hodnocení, recenze)

prečo sa to neda ešte hodnotit? premieru na rtvs to malo dnes ako tomu môžem dat jednu hviezdicku? viac si to nezasluzi

Ephemeris

Ephemeris (hodnocení, recenze)

Ten nos jej mali spraviť aspoň raz taký veľký, lebo podľa mňa bola stále pekná...

na příspěvěk reagoval avorecuk

Danqo

Danqo (hodnocení, recenze)

Celkom dobru mienku som mal o tomto filme, kym neprisli ceski herci nadabovani slovenskymi. To sa mi dvihol zaludok a odisiel som.

na příspěvěk reagoval yinloveyang

honeysuckle

honeysuckle (hodnocení, recenze)

Černý kůň letošních vánočních premiérových pohádek  - česko-slovenská koprodukce s (nám Čechům) většinou neznámými herci, režírovaná člověkem, který stojí za katastrofální slovensko-německou Šípkovou Růženkou z devadesátého roku. Bohužel zatím máme jen anotaci a asi deset fotek ústřední dvojice, takže těžko říci, jaké to bude. Jsem zvědavá, jak si scénárista s netradičním pohádkovým motivem poradí. Tady má totiž hodné princezně narůst dlouhý nos a ona se pak vydá se do světa, aby kouzlo zlomila a našla lásku. Trochu mi to připomíná Howl's Moving Castle (spíše původní knížku než film), kde je hrdinka proměněna žárlivou čarodějnicí ve stařenu, ale nesedí v koutku a nelituje se, ale bere to jako příležitost a únik ze svého neuspokojivého dosavadního života a za zlomením kletby vyrazí do světa. Nebo Penelope, kde na nevinnou hrdinku padne los rodinné kletby a ona se narodí s prasečím rypáčkem. Kletbu pak nezlomí žádný princ na bílém koni, ale Penelope sama. Tak doufám, že Zázračný nos bude něco podobného, ale bůh ví, jak to scénárista uhraje.

na příspěvěk reagoval yinloveyang

Reklama

Reklama