Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká výpravná česko-slovenská pohádka o dvou krásných princeznách, bohatém nápadníkovi a chudém zamilovaném mládenci... Princezna Diana (K. Kanátová) se má provdat za vévodu Filipa (J. Dobrík), se kterým je odmalička zasnoubená, ale nikdy ho osobně nepoznala. Její otec (P. Višňovský) je přesvědčený, že Filip bude pro Dianu vhodným ženichem a oporou. Jeho dcera má však pochybnosti a chce zjistit, jestli bude láska vévody k ní opravdu upřímná a jestli s ním bude šťastná. V předvečer jeho příjezdu se princezna tajně vydá na jarmark a využije náhodné nabídky tajemného kouzelníka (I. Romančík), který slibuje odpověď na otázky o její budoucnosti. Diana vypije jeho zázračný elixír, ale až na zámku se zděšením zjistí, že jí narostl ošklivý nos, který proměnil její dosud krásnou tvář. Diana se nechce nikomu ukázat, ani otci, ani Filipovi. V přestrojení za obyčejné děvče uteče ze zámku, aby co nejdříve našla kouzelníka a získala zpět svoji podobu. Musí se vydat až do sousedního království, kde vládne král Ĺudovít (M. Noga), jeho krásná dcera, princezna Adéla (P. Šimberová) a svérázná babička královna (I. Janžurová). Nahlédne do voňavé dílny, a také zjistí, že v lidech se skrývá i zloba. Potká lidi dobré i zlé, ale hlavně se přesvědčí, že její nos je vlastně zázračný… (Česká televize)

(více)

Recenze (230)

Tosim 

všechny recenze uživatele

I minulá slovenská pohádka byla nejlepší, tahle sice jen o fous, no prostě se jí podařilo všechny potřebné klasické pohádkové propriety dát do smysluplného celku tak, že nikde nic netrčelo. 70%, ze sympatií. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Potom teroristickým útoku od ČT v podobě včerekší pohádky Slibená princezna bylo téměř nemožné, aby tohle dopadlo hůř a nedopadlo. Jasně je to mišmaš bůhví čeho všeho, ale obecně jsem při sledování tohoto pohádkového veledíla zatoužil k něčemu přičichnout což není špatná reakce na pohádku, ne ? ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Parfém - příběh nosu. Z té letošní vánočněpohádkové veřejnoprávní bídy jediná smysluplná a jakože povedená pohádka. Jen příště, prosím, Slováky nedabovat! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nejkomplexnější z letošních vánočních pohádek. Paradoxně proto jako pohádka velmi neuspokojivé až matoucí. postavy jsou tak bohaté, že vůbec nedává smysl, proč by se podřizovaly klišé a stereotypům pohádek. Kéž by se tvůrci mohli vykašlat na "tradice" a natočit prostě plnohodnotné fantasy... 2 a 1/2 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tak na rozdíl od předchozích dvou letošních pohádek to nebylo trapné, mělo to dokonce něco jako děj. Bohužel i tak to zůstalo v půli cesty k dobrému filmu. Za prvé to bylo nehorázně dlouhé a pomalé v poměru k tomu, že se tam zas tak moc neudálo a za druhé, snaží se to přihodit příliš mnoho lidí na plac. Děj postrádá jakýkoli spád. Za druhé, postavy, které se mají potkat, se potkají až někdy v polovině filmu nebo ještě později a o nějakém budování vztahu se nedá moc mluvit. A navíc za třetí, ulízaný a zjevně opečovaný cápek od diora fakt není zrovna ideální pohádkový hrdina. Skoro by se mi po těch dvou předchozích bídných pokusech chtělo být velkorysý a dát slabé tři hvězdy, ale k těm tomu přece jen ještě dost chybělo. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Během prvních třiceti minut jsem usnula 3x. Nevím, zda to přičíst pohádce nebo únavnému dni. Být to něco jiného než pohádka, šanci už to nedostane. Takhle uvidíme časem. edit Viděno podruhé: Je to dlouhé, ale ne tak dramaticky zdlouhavé, jak jsem to čekala podle komentářů. Zázračný nos je pro mě v letošním roce jednoznačně nejpovedenější kousek mezi vánočními pohádkami. Uznejte - smysluplný děj, postavy, které mají pro své jednání aspoň nějakou a vlastně vcelku logickou motivaci, dvě hezké princezny, dva vcelku podružní ale sympatičtí králové, dva pohlední sympatičtí samečci s těm princeznám, velmi sympatický kluk, bratr jednoho z ústředních hrdinů, uvěřitelně podlý padouch, správně mystický kouzelník a moc hezký, pro děj naprosto nepodstatný, voříšek. Nebýt tam ta zbytečná nablblá víla Zvonilka, tablet, nesmyslný trik s vůní, která jde vidět, a příšerná písnička do titulků, nejspíš bych dala čtyři hvězdy. Průměr je rázem výš, když dohlédneme až na samotné dno, kam se mírou nevkusu propadla Slíbená princezna. ()

castor 

všechny recenze uživatele

No, vím, že tehdy slovenskými „médii“ proběhla „kauza“ bradavek herečky Kristíny Kanátové. Nešlo si nevšimnout, každopádně tahle pohádka přinesla i docela fajn zápletku a přirozenou princeznu. Horší už to bylo s dialogy, s řadou nevýrazných postav, s délkou a hlavně s českým dabingem, protože koprodukční kus vedle scénáře i režie dodal také většinu hlavních aktérů. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nejtradičnější a v jistém smyslu zároveň také nejpovedenější letošní vánoční pohádka. Štědrá výprava, sympatické herecké obsazení i výkony a zajímavý romantický děj. Kdyby to bylo kratší a nebylo občas tak překombinované, bylo by to ještě lepší. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď som zhliadol slovenskú filmovú rozprávku "Zázračný nos", tak som si povedal, že toto natočil zasa nejaký ten ambiciózny, premotivovaný, rýchlo vyštudovaný mladý progresívny režisér. Na moje veľké prekvapenie som zistil, že to režíroval starý sedemdesiatjeden ročný Stanislav Párnický. Toto meno mi síce nič nehovorí, ale je mi jasné, že v jeho prípade sa nejadená o talent, ktorý by dozrel vekom. Snímok "Zázračný nos", ktorý natočil v roku 2016, je príkladom povrchnej, skôrnatenej a do značnej miery diletantskej práce s hercami, spolupráce s kameramanom a profesionálne nezvládnutie s celkovým technickým spracovaním príbehu. Napíšem to na rovinu, je to proste nehorázne zmršená blbosť. Okrem režisérskej impotencie a hlúpeho scenára mi vadili aj tragicky amatérske herecké výkony väčšiny zainteresovaných propagonistov, ktorí boli obsadení do hlavných úloh. * ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že tvůrci natočili skutečnou pohádku bez divokých experimentů. Zápletka je zajímavá, zpracovnání bohužel nijak zvlášť nápadité, takže se děj vleče a vleče a vleče ... a divák vlastně nemůže být ani napnutý, protože předem ví, jak to dopadne. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Včera sa stala záhadná vec, keď 24 hodín po odvysielaní na STV sa film nedal ohodnotiť. V prvom momente som prekvapivo čumel či som ja jediný a prvý v celom Česko-Slovensku, kto ohodnotí novú rozprávku. O pár hodín to už šlo... Česko-Slovenská spolupráca už tradične prináša novú rozprávku, čo je dobre. Snaha sa cení, ale potrebujeme už aj tú kvalitu a tá zase neprišla. Zdá sa, že z toho, čo nám česká a slovenská tv tohto roku prináša máme víťaza, ale i tak to žiadna sláva nie je. 103 minút sa mi zdalo dosť, aspoň som mal pocit, že sa to nejako vlečie. Princezná je sympatická, ale herecké výkony hlavne menej známych hercov mali veľké rezervy. Známe mená hrali spoľahlivo. Humor je korením rozprávok a tu kde nič tu nič...Vtipný bol Latinák, ale prečo tá špinavá banda nedostala väčší priestor?? Napínavé alebo akčné scény takisto takmer nula. Nie žeby sa rozprávka bez toho nezaobišla, ale nejaké nakopnutie pre jednotvárnosť si to pýtalo. Ak mám niečo pochváliť, tak určite aspoň zmysluplný príbeh. Je to pozerateľné, ale rýchlo sa na to zabudne. Filmu chýba duša. Každý si odkecá svoje repliky, ale akoby nezneli úprimne. Dávam možno veľkorysé slabé tri hviezdy, tých 50%-max. 60% je hodnotenie, ktoré zodpovedá výsledku.+++ Predabovaním záverečnej slovenskej klasiky "Voňavky dievčat" od Vaša Pateidla, Češi prešli v dabovaní slovenských vecí do ďalšieho, u mňa nepochopiteľného levelu. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Většina současné tv vánoční pohádkové tvorby se potýká s nekvalitou. Spojuje je jedna chudobná výprava, špatně předabovaní herci, v tomto případě ze Slovenska, příběh s nulovou pointou a debilním a plytkým průběhem, režie, která většinou v ničem nevyniká. Nejinak je to v případě téhle pohádky, u níž jsem si musel promrskat Einsteinovu teorii relativity a házet po sobě (granátovým) jablkem oděn do Newtonova kabátce, abych byl s to pochopit, co autor chtěl říci. Nakonec jsem volal Sysif(l)ovi, že mu helfnu, protože dívat se bezmála dvě hodiny na Amelii Mauresmo, byl poněkud nevděčný úkol. Kdyby alespoň ty princezny vybírali hezké, jenže opojen tou ohavou před i po zvětšení rypáku, jsem jaksi nenašel východisko se nad touhle pohádkou bavit. Záporák žádný pořádný, jen nějaký gej šizuňk s voňavkami, casting napřesdržku, dabing těsně před zavedením ruchů, příběh v nepochopitelné rovině, režie bez nápadu. Jak je vůbec možné, že tenhle importovaný patvar se vysílal v atraktivním vánočním čase. To už bych si dal radši pokračování Popelky s lákavým podtitulem Exhumace špindíry, než se ještě někdy dívat na tohle z prdele vytažené pohádko(ho)vno. 0/10 ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Pohádka nevyužila potenciál exteriérů, děj je zdlouhavý, nemá spád ani vtip. Další chybou je příliš civilní projev - králové s princeznami a dvorem mají mít výrazně jiné chování na rozdíl od prostého lidu (byť kladných postav), než aby se to projevilo pouze v tom, že princezna podá při seznámení ručku k políbení. Nepochopení tohoto velikého rozdílu, se negativně projevuje snad ve všech nových (českých, slovenských) pohádkách i dobových inscenacích (např. seriál První republika - děs!) - proto pak také nemají vůbec žádnou atmosféru. Postavy zde také jednají proti smyslu svých načrtnutých charakterů - např. král, který prý léta úzkostlivě hlídá dceru, ji pak klidně (na doporučení chůvy) nechá tři dny bloudit kdovíkde, rozhazovačná a rozmazlená princezna se chová rozumněji a sympatičtěji než vládnoucí král otec a jeho matka, atd. Tuto "pohádku" lze sledovat jen tehdy, pokud člověk má v úmyslu zkazit si náladu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po posledných rokoch, kedy sme mali naservírované skutočné zlé rozprávky ako Láska Na Vlásku alebo Johankino Tajomstvo, tak prichádza príbeh "Zázračný Nos", ktorý je o niečo lepší od predchádzajúcich dvoch. Má to príbeh, má to aj zaujímavé postavy, občas nevieme kam to bude smerovať a herci tomu dávajú určitý šarm. Je to rozprávka, ktorá ma celkom bavila, no na druhú stranu, je to konečne niečo, čo by som označil ako dobrá rozrpávka? Asi úplne nie. Stále mám pocit, že tu bolo mnoho hluchých miest a zase niektoré veci boli veľmi predpokladateľné, ale aspoň im dávam body za to, že som si tentokrát film užil pozerať bez toho, aby som pri ňom začínal zaspávať, alebo by ma neskutočne otravoval a nudil. Toto ma celkom bavilo. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C+ ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Konečně pohádka, která fungovala, bavila a potěšila. Má to nápad, pohádkovou atmosféru a hned dvě na první pohled tradiční princezny, které jsou ovšem na ten druhý lehce posunuté mimo tradiční vzorce. Postavy jednají v rámci svých rolí logicky, nikdo se trapně nepitvoří, přítomná magie není samoúčelná, hlavní dvojice je sympatická, nechybí romantika ani fungujcí pohádková atmosféra. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pokud je skutečně nezbytné natáčet každý rok nové pohádky, Slováci k tomu v roce 2016 přistoupili nejlépe. Tahle pohádka sice obsahuje snad až příliš postav a v českém prostředí ji trochu poškodil dabing, ale jinak je prakticky všechno, jak má být. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Preboha. Nebudem tvrdiť, že žáner "slovenská rozprávka" má jasné pravidlá, ale dobré projekty vždy ťažili zo slovenskej minulosti, kultúry a mýtov (PERINBABA, SOKOLIAR TOMÁŠ, SOĽ NAD ZLATO). Načo zrazu robíme kraviny na štýl Troškových českých zhovadilostí? Scenár príšerný, tempo vražedné, celé okato lacné... Totálna neschopnosť odrozprávať triviálny príbeh aspoň trochu nápadito či nebodaj napínavo... LÁSKA NA VLÁSKU nebol zázrak, ale pri takejto produkcii ako je Zázračný nos, sa už teraz stáva klasikou... Horšie však je, že aj filmy ako JOHANKINO TAJOMSTVO teraz vyzerajú ako veľmi príjemný slovenský priemer... ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Když jsem sem přišel hned, jak to odvysílala STV, tak se ještě hodnotit nedalo :(. Dobře. Není zlé. Občas amatérský moment (amatérský herecký okamžik, amatérsky napsaný dialog), ale vcelku docela svěží a se slušným nápadem a ne zcela předvídatelnou zápletkou. Zajímavé, že některé vedlejší postavy, co se jen mihly, předvedly profesionálněji vypadající moment, než hlavní postavy občas. Přestože některé pokusy o modernizaci nevypálily na 100% - hezké! ()

Reklama

Reklama