Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká výpravná česko-slovenská pohádka o dvou krásných princeznách, bohatém nápadníkovi a chudém zamilovaném mládenci... Princezna Diana (K. Kanátová) se má provdat za vévodu Filipa (J. Dobrík), se kterým je odmalička zasnoubená, ale nikdy ho osobně nepoznala. Její otec (P. Višňovský) je přesvědčený, že Filip bude pro Dianu vhodným ženichem a oporou. Jeho dcera má však pochybnosti a chce zjistit, jestli bude láska vévody k ní opravdu upřímná a jestli s ním bude šťastná. V předvečer jeho příjezdu se princezna tajně vydá na jarmark a využije náhodné nabídky tajemného kouzelníka (I. Romančík), který slibuje odpověď na otázky o její budoucnosti. Diana vypije jeho zázračný elixír, ale až na zámku se zděšením zjistí, že jí narostl ošklivý nos, který proměnil její dosud krásnou tvář. Diana se nechce nikomu ukázat, ani otci, ani Filipovi. V přestrojení za obyčejné děvče uteče ze zámku, aby co nejdříve našla kouzelníka a získala zpět svoji podobu. Musí se vydat až do sousedního království, kde vládne král Ĺudovít (M. Noga), jeho krásná dcera, princezna Adéla (P. Šimberová) a svérázná babička královna (I. Janžurová). Nahlédne do voňavé dílny, a také zjistí, že v lidech se skrývá i zloba. Potká lidi dobré i zlé, ale hlavně se přesvědčí, že její nos je vlastně zázračný… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Madluska 

všechny recenze uživatele

O něco pohádkovější pohádka letošních Vánoc. Jen mi tam vadilo obsazení (což je asi největší důvod stržených bodů, hrozně mi připomínalo osmdesátkové/devadesátkové česko-německé pohádky, brr) a pak taky různé dějové zvraty příčící se logice (zejména závěrečné přepárování). Musím ale uznat, že aspoň s výpravou se snažili. Jo - a abych nezapomněla - sledovat slovensky pusou klapající herce a slyšet český dabing je otřesné. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po posledných rokoch, kedy sme mali naservírované skutočné zlé rozprávky ako Láska Na Vlásku alebo Johankino Tajomstvo, tak prichádza príbeh "Zázračný Nos", ktorý je o niečo lepší od predchádzajúcich dvoch. Má to príbeh, má to aj zaujímavé postavy, občas nevieme kam to bude smerovať a herci tomu dávajú určitý šarm. Je to rozprávka, ktorá ma celkom bavila, no na druhú stranu, je to konečne niečo, čo by som označil ako dobrá rozrpávka? Asi úplne nie. Stále mám pocit, že tu bolo mnoho hluchých miest a zase niektoré veci boli veľmi predpokladateľné, ale aspoň im dávam body za to, že som si tentokrát film užil pozerať bez toho, aby som pri ňom začínal zaspávať, alebo by ma neskutočne otravoval a nudil. Toto ma celkom bavilo. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

No, vím, že tehdy slovenskými „médii“ proběhla „kauza“ bradavek herečky Kristíny Kanátové. Nešlo si nevšimnout, každopádně tahle pohádka přinesla i docela fajn zápletku a přirozenou princeznu. Horší už to bylo s dialogy, s řadou nevýrazných postav, s délkou a hlavně s českým dabingem, protože koprodukční kus vedle scénáře i režie dodal také většinu hlavních aktérů. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době velmi příjemná pohádka. Nic přeplácaného, nic kýčovitého a dokonce měla i solidní děj. Z počátku vše vypadalo, že to bude o Dianě a vévodovy a nakonec se vše tak krásně zamotá, že to dopadne zcela jinak. Vše mělo být o jednom království a nakonec to bylo o dvou. Celý děj si tak klidně a pohodově plynul a tak tleskám. Herecké obsazení se také povedlo a působilo opravdu příjemně (hlavně Kristína Kanátová byla skvělá jak herecky tak vzhledem. I druhá princezna, Petra Šimberová, měla něco do sebe.). Takže ještě jednou tleskám a dávám "pouhé" 4z5 jen proto, že 5z5 dávám jen opravdu špičkovým dílům a zde jsou i lepší pohádky, tak se budu držet při zdi, ale jsou to silné 4*. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem neviděl větší rozdíl ve verzi s nosem a bez nosu. Ale nutno uznat, že jsem si docela dlouho myslel, že jde o pohádku německou, protože výprava je opravdu velkolepá. Současně vykazuje i další neduhy německých pohádek a to absence humoru, inertní postavy, nuda a natahovaný konec. Nejlepší je samozřejmě hlavní záporák (jestli jsem to dobře pochopil) Jastraban a pěkně vybrané exteriéry. Znovu vidět netřeba. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se např. na zámcích Lednice, Buchlovice, na Buchlově, v Mikulově a na Slovensku v Trnavě či hradu Smolenice či Pajštún. (rakovnik)
  • V jednom záběru, když Filip (Ján Dobrík) sedí na židli u stolu a sluha Ján (Daniel Fischer) mu něco říká, jde vidět na stole před Jánem tablet. Což v té době, ve které se příběh odehrává, ještě neexistoval. (TheSlezy)
  • Väčšinu vybavenia, koní, rekvizít a komparzistov zabezpečila trnavská historická spoločnosť Hector. (Plaque)

Reklama

Reklama