Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(24)

172 démonů svým řáděním obtěžuje obyvatele Williard's Mill. Je to odplata za rozsáhlé upalování čarodějnic, k němuž tu docházelo před mnoha sty lety. Evie, nová osoba ve funkci městského šerifa, musí spolupracovat s dřívějším šerifem Stanem Millerem, který byl donucen odstoupit po hádce, k níž došlo na pohřbu jeho ženy. Jediný způsob, jak mohou Evie a Stan město zachránit, je ten, že všechny démony najdou a zlikvidují. Klíč k záchraně spočívá v tom, že je třeba dešifrovat prastarou knihu, nalezenou mezi šitím v pokoji nedávno zemřelé Stanovy manželky. (AMC Czech)

(více)

Recenze (14)

ARI50 

všechny recenze uživatele

No příběh i samotný seriál měl své kouzlo hororu, atmosféra dokázala byt někdy solidní. Herci byli v pohodě ale prostě nedostal jsem víc než jsem chtěl což je škoda. Dalo se dívat ale být ohromen nebo nedočkavý právě že ne. Humor a čarodějnice v pohodě. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Rip-off seriálu Ash vs Evil Dead, jenž se vyznačuje o fous větší hororovostí, ale naneštětí i vtipností. V hororovém žánru je humor považován za velkou přítěž, která obvykle spolehlivě zničí jakékoliv zárodky strašidelné atmosféry. Hororovost Stan Against Evil tedy pochopitelně nespočívá v přetrvávajícím mrazení v zádech, nýbrž v nahodilých lekačkách za doprovodu skřehotajících čarodějnic, které jsou umocněny relativně povedenými maskami. Potřebnou silou přesto nedisponují. Pouze si v dané situaci divák říká: "Ano, nyní se jedná o hororový seriál." Ve výsledku si Stan Against Evil odnáší jednu silnější hvězdu a kvalitativně se řadí lehce nad úroveň svého klonu. Jakožto zdejší hororový expert tak opravdovým fanouškům hororu nemohu zhlédnutí tohoto seriálu posvětit. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V mestečku Willard's Mill bolo v minulosti upálených 172 čarodejníc. Jedna z nich pred smrťou prekliala každého strážcu zákona, ktorý sa dostane na čelo tohto mestečka. Viac ako tri storočia po tejto udalosti sa na pozíciu šerifa dostane Stan (John C. McGinley), ktorému sa ako jedinému nič nestane, pretože ho chráni jeho žena. Lenže keď je nútený odísť do dôchodku, prichádza nová šerifka. S jej príchodom sa vracajú taktiež nebezpeční démoni, ktorí chcú mestečko ovládnuť, lenže keď Stan a šerifka Evie spoja svoje sily, je aj ten najtemnejší démon bez šance. - O Stan Against Evil som sa začal zaujímať asi pred šiestimi mesiacmi, pretože v tom čase som mal všetky nové hororové seriály z roku 2016 za sebou a jeseň slubovala okrem pokračovaní sérií len The Exorcist a Stan Against Evil. Tento seriál by sa dal nazvať nízkorozpočtovou hororovou zábavou. Herecké obsadenie nepodáva žiadne excelentné výkony, ale dokáže občas vyčariť úsmev na tvári. Najviac sa mi páčili masky, ktoré boli robené ručne a boli velmi kreatívne, či už sa to týka démonov alebo rôznych ďalších príšer, ktoré sa tu objavili. Problémom je však to, že aj keď sú masky krásne, krvavé efekty a ďalšie doplnky boli robené digitálne, čo mi príde úplne kontraproduktívne a kazí to všetku snahu v tejto oblasti. Príbeh a mestečko, v ktorom je tento seriál situovaný, ma zaujali, rovnako ako nepríjemné finále, ktoré ma núti rozmýšlať nad tým, kam to bude ďalej smerovať. A tohto sa týka aj to, prečo nízke hodnotenie treba brať s rezervou. Už len to, že druhá séria bola oznámená tri týždne po ukončení prvej, naznačuje, že tvorcom až tak nezáležalo na pozitívnej / negatívnej odozve, ale išlo im skôr o to, aby sa zabavili. Keďže majú jednotlivé epizódy len dvadsať minút, odporúčam tento seriál každému, kto má rád démonické vyvražďovačky s menej rozvinutým dejom a odlahčeným podtónom. Dej druhej série sa začína tam, kde skončil dej tej prvej, a ich previazanie je velmi zaujímavé. Masky sú stále perfektné, nové postavy zaujímavé a Stan a celý policajný oddiel vo Willard's Mill tentokrát ešte zábavnejší, takže sa opäť nemám na čo sťažovať a dobre som sa bavil. + David Koechner + herec z Would You Rather a Suburban Gothic + herec z Identity ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Nehorázny seriálový plagiát EVIL DEAD s hyperaktívne hláškujúcim Johnom C. McGinleym. Znie to ako ukážkový prepadák, ale chyba lávky. Skvelá zábava s neskutočnými "hlodmi"! (31.10.2019) ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Nebyť Johna C. McGinleyho (ktorý mi tu trochu pripomínal Ala Bundyho) prvú (a najskôr asi aj poslednú) season ani nedopozerám. Naopak jeho filmovú dcéru Denise by som najradšej zaživa stiahol z kože - tak drbnutý a na nervy vám lezúci charakter som už dávno nevidel. Toto porovnávať s Ashom nemá absolútne zmysel - všetko naprd - zápletka, efekty, masky, humor, proste všetko. Zbohom Willard's Mill! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Může být ještě větší béčko než Ash vs Evil Dead? Může. Stain Against Evil je, jak název napovídá, jeho nepodařená kopie. Nejen stejný žánr, ale stejné všechno. Od roztomile gumových masek nemrtvých, přes gore efekty, po stárnoucího drsňáka bez vkusu, ale s bezbřehou vírou ve vlastní dokonalost. Pár odlišností by se našlo. Chybí atmosféra, chybí napětí, chybí chytrý scénář a v důsledku toho chybí hlavnímu hrdinovi charisma. Občas jsem měl chuť říct tomu zoufale se lopotícímu Johnu C. McGinleymu, ať se radši neztrapňuje a je potichu. Režie je nedomrlá a seriál postrádá jakoukoliv osobitost. Hodnotit po dvou epizodách se sice nemá, ovšem není čas na hrdinství. Víc jich totiž nejspíš neuvidím. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabučký odvar geniálneho Ash vs Evil Dead. Síce je John C. McGinley sympaťák, na Hail to the King Baby nebude mať nikdy... :) ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

McGinley hraje výborně a jeho přízvuk je super, což dokazuje ve Scrubs a Ground Floor. Tady bohužel moc prostoru nemá, navíc jako v předešlých seriálech si role asi moc neužívá. Na Janet Varney se docela dobře kouká a tak aspoň tolik nevadí, že se to točí víc o ní. Seriál se snaží svést na vlně úspěchu Ash vs Evil Dead, bohužel to tady nešlape tak moc dobře. Některé epizody jsou fajn a pobaví, ale je tu i dost epizod, které nezaujmou. První série mě docela bavila, ale druhá už skoro vůbec. Doufám, že se McGinley uchytí brzy v něčem lepším. ()

RobLord 

všechny recenze uživatele

V Salemu bylo během čarodějnických procesů popraveno 19 lidí. Ve Willard's Mill upálili 172 čarodějnic. Newhampshirské městečko dodnes stíhá kletba. Straší tu démoni, dějí se ďábelské věci. Každý šerif zemřel nepřirozenou smrtí. Tedy až na Stana. Ten ve funkci působil pod ochranou své ženy - lovkyně démonů. Až do její smrti a svého důchodu si toho nevšiml. Do Willard's Mill nastupuje nová šerifka Evie Barretová. Spolu se Stanem čelí útokům démonů z pekel. Seriál Stan Against Evil má sice některé společné prvky s Ashem, ale ve výsledku je jiný. Na mě působí jako zábavný sitcom, u kterého se uvolním a zasměji (nezřídka nahlas). ()

Wlastik 

všechny recenze uživatele

Takové správné béčko. Vtipný rádoby seriálový horor. Pokud nemáte žádné očekávání, tak vás to i docela pobaví. Malé městěčko, kde se dějí divné věci a musí to řešit šerifka se starým morousem. :) ()

intro 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s Ash vs Evil Dead tento seriál samozřejmě značně pokulhává, ale i tak po 6 dílech dám pěkné průměrné tři hvězdy. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Seriál nie je ničím výnimočný, skôr naopak... pokus o humor miestami ako tak funguje, aj keď ide o lacný typ humoru. Samotný príbeh veľmi nebaví, celé je to dosť amatérske. Pozitívne je, že epizódy sú krátke a filmári sebakriticky uznali, že na viac nemajú a tak diváka nezahlcujú zbytočným balastom. ()

dalver 

všechny recenze uživatele

Kým Campbell so svojimi kumpánmi žmýkajú z Asha všetko to najlepšie a dodávajú to zábavným spôsobom tak tie zožmýkané zvyšky predávajú tvorcoiva Stan Against Evil. Nápad spraviť akúsi novodobú Buffy premožiteľku upírov kvitujem. Príbeh zasadený do mesta, kde v minulosti pálili čarodejnice a proti démonickým stvoreniam postaviť bývalého šerifa a sexi šerifku vyzerá zábavne. No tu končí hľadanie i nachádzanie pozitív a celý tím to evidentne bral ako relax a zábavu. Herci až nezvládnuteľne a trápne prehrávajú. Triky, cgi a kostýmy sú úbohé a poteší len zopár masiek a občas hlášok. A ak sa pri 20minútových dieloch sa stíha divák pri hororovej komédii nudiť, nie je to vôbec dobré. Jedna séria stačila. ()

Reklama

Reklama