Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh založený na skutočných udalostiach, odohrávajúci sa v sedemdesiatych rokoch minulého storočia v Poľsku. Mladý a ambiciózny poručík milície, Janusz Jasinski (Miroslaw Haniszewski), dostane za úlohu chytiť sérioveho vraha žien Wieslawa Kalickeho, prezývaného Vampír (Arkadiusz Jakubik). Je však Wieslaw Kalicki skutočne najobávanejším sériovým vrahom alebo nevinnou obeťou systému? (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Mnohem víc než postavou sériového zabijáka se film zabývá vyšetřovatelem, co dostal případ na starost. Všechny jeho důkazy stojej za starou belu, ale přitom je potřeba vyslyšet celonárodní volání a údajného pachatele pověsit. Kurwa, co s tím? A pak vám dojde i význam názvu filmu. Litry chlastu řeší osobní morálku i rozklíženou rodinu. Tak o tom je Jsem vrah. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Film, který se zdá být příběhem o hledání vraha se nakonec spíše stane příběhem vypořádáním se se sebou samotnými, se svým svědomím a se svým životem. Nakonec se to však ukáže v celku pozdě. Celý film nás to tahalo směrem vraždy, ale nakonec co  jsou spíše psycho příběhy, které jsou někdy trochu nedotažené. O to více bolí, že se nedozvíme, jak se případ celkově měl. Jak dopadl. Škoda. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Znakomity Jakubik jest morderca i ja jestem, kurwa, zadowolony. Honění upíra nemusí být nutně vždy takový lepkavý opruz jako v Tvajlajtu. Tenhle towarzysz Vampir byl asi nejslavnější Čikatylo państwowy, ať už to udělal, nebo ne, a jeho honění je po všech stránkách zdařilým retrem. Retrem zajímavým, napínavým, s kulantním morálním přesahem a dilematem mezi láskou k Sovětskému svazu a láskou k hmotným výdobytkům socializmu, i když se podle dostupných análů zdá, že si Maciej tu možnou Marchwického nevinu trochu Przypieprzyl a vytáhl na menší bulvární kruciátu. Ale jebat, tedy pardon, chtěl jsem říct …, aha, tak ne, chtěl jsem opravdu říct jebat, tenhle Obywatel IKS je zatím to nejlepší, co Kino na hranici vysmerfovalo, i ja teraz spierdalam do Theatra odkryć, czy to coś równie zajebistego jeszcze pokona. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Neobľubujem filmy o sériových vrahoch, Jestem mordercą je však po obsahovej stránke trochu inde, než všetky tie americké samoľúbe bezúčelnosti typu Dahmer, Bundy, Gacy a pod.. Ponúka hlbší rozmer, charakterovo bohaté postavy a silný príbeh, ktorý je navyše zasadený do našincovi blízkeho obdobia totalitného režimu, kedy o tom, čo je správne rozhodovala strana... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ako "vždy", zlaté poľské ručičky. Pokiaľ človek od nich nekupuje "pančované" handry či "zaručene" originálny iPhone za tretinovú cenu, no zameria svoj zrak na kinematografiu, len zriedka kedy prepadne pocitu, že bol oklamaný. "Jestem morderca" možno smelo prirovnať k francúzskemu thrilleru s totožnou tématikou a hádam aj priebehom udalostí, "L’ Affaire SK1". Takže komu sa pozdával tamten snímok, smelo do toho ... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Obdobie natáčania trvalo od 16. novembra 2015 do 12. apríla 2016. Film sa natáčal v Katoviciach, Mysłowiciach a Varšave (Poľsko). (Arsenal83)
  • Režisér Maciej Pieprzyca se narodil v roce 1964 v Katovicích, tedy v roce kdy začal slezský vampýr vraždit. V Katovicích byl v roce 1977 Zdisław Marchwicki popraven. (morgos)

Reklama

Reklama