Reklama

Reklama

I Am Bolt

Trailer

Obsahy(1)

Z běžecké trati známe Boltův soustředěný výraz, široký úsměv i typické vítězné gesto. Film I Am Bolt jde dál. Odhaluje, kdo je ve skutečnosti muž, který má na kontě devět zlatých olympijských medailí z Pekingu, Londýna a Ria de Janeira, držitel světových rekordů v několika běžeckých disciplínách a mimo jiné také miláček fanoušků ostravského závodu Zlatá tretra. Běžecká legenda poskytla filmařům během natáčení neomezený přístup do svého života a těm se podařilo vykreslit Usaina Bolta jako syna, přítele i týmového hráče. Uvidíme, jak se vyrovnává s nezdary a jak zdolává sportovní výzvy, ale i to, jak odpočívá a čerpá síly mezi nejbližší rodinou a přáteli. Díky řadě záběrů, které natáčel sám slavný sprinter během perných tréninků i mezinárodních závodů, film skládá kompletní obrázek fenoménu jménem Bolt. (Aerofilms)

(více)

Recenze (25)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Efektní zhrnutí profesní stránky Boltovy kariéry. Dobře se na to kouká, a nehraje se to na nic víc, než čím to v skutečnosti je - a právě ta "bezosudovost" způsobí, že tento dokument zapadne prachem dřív, než třeba sportovní dokumenty Senna nebo Fastest. Čili, pokud chcete poznat víc lidskou stránku Bolta, jeho rodiny a přátel, kupte si knihu. Pokud chcete audiovizuální zhrnutí kariéry, pusťte si I am Bolt, a budete spokojeni. Dokument má v skutečnosti jenom 107 minut, informace tady na čsfd s 160ti minutama je nejspíš chybná, není se tedy důvod bát nesnesitelně dlouhé metráže ;) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli je pravda, že filmaři měli neomezenej přístup do Boltova života, mají asi dost omezený schopnosti točit dokumenty. Netvrdím, že to není zajímavý (pořád ještě vnímám ten rozdíl mezi čtyřma hvězdama a odpadem), ale proboha - neomezenej přístup k takovýmu člověku? Šmarjá Jósef, to mělo vypadat přece úplně jináč! ()

Baker odpad!

všechny recenze uživatele

I Am Bolt není dokument, ale propagační video. Video plné mluvících hlav, má asi dvě hodiny a je sestříhané s něčím, co vypadá, jako záběry z Usaionova facebooku. I když, sestříhané. Tohle patrně nestříhal nikdo, scény nemají absolutně žádnou gradaci, nikam se nevyvíjejí a hlavně o Boltovi neřeknou vůbec nic. Nikdy v životě jsem se tak dlouho nedíval na film a dozvěděl se tak málo. Jakoby štáb při natáčení vůbec nebyl, žádný střet, žádná konfrontace, žádný pohled druhé strany, nic. Dokonce jen jedna scéna z tréninku, téměř celý zbytek filmu Bolt mluví o tom, jak závodí a jak je nejlepší. To znamená, že pak působí jako naprosto jednorozměrná postavička. To je velká škoda, když vidíte ty pasáže jakoby z jeho sociálních sítí, tak je hodně veselý člověk, který rád dělá opičky, užívá si, dělá tanečky před během, jeho slavné gesto po běhu... Bolt rozhodně je zajímavá a zábavná postava, která by dokázala udržet celý film. Ale ne tady. Celé to působí, jako splácené záběry, které zbyly na podlaze střižny, když někdo dělal film o filmu. Pokud máte Usaina Bolta rádi, nevadí vám, že se o něm nedozvíte naprosto nic (to, že má vlastní řadu hodinek a oblečení se dozvíte až z podivného rozhovoru s ním, připlácnutém po titulkách) vyražte na to. Vy ostatní si raději nechte jít trhat zuby. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Emocemi sršící ukázka jamajského talentu, natočená na go próčko, s výpověďmi dalších atletických hvězd a pro mě nejlepší sportovní dokument posledních let!!!! ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Pohled do zákulisí sportovní přípravy Usaina Bolta je stejný, jako on sám - svižný a zábavný. Je zajímavé sledovat, že i nejrychlejší běžec světa je ve své podstatě přerostlý teenager a lenoch, který sice odmaká, co je potřeba pro vítězství, ale příliš se mu do toho nechce, díky čemuž se s Usainem lze ztotožnit ještě více, než dříve na základě jeho sympatických závodních výstupů. Jde o zajímavé a poučné pokoukání pro všechny fanoušky sportu. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Sledování vrcholné atletiky už mě poslední roky nebere tolik jako v mládí. Na Usaina Bolta jsem se ale vždy rád podíval. Nejen pro samotný sportovní výkon, ale také pro jeho lidskost a dobrosrdečnost. K tomu byl vždy normálním klukem, což můžeme díky jeho domácím videím vidět a sláva jej nezměnila. Pořád zůstával pokorný, usměvavý, ale ve svém nitru pochybující a cílevědomě bojující. Bohužel samotný dokument ani zdaleka nevyužil potenciál jeho osobnosti, jeho životního přístupu a velkoryse otevřeného soukromí. Jde o pohled na léta největší slávy, o komentáře nebližšího týmu a občasné jeho domácí video. Osobně mi chybělo dětství, utváření jeho osobnosti, větší směřování od mládí, vliv rodičů, více tréninkový metod, trénink před prvním vrcholem, atd. Trenér vypadal na skvělou osobnost a také z něj se dalo vytěžit více. Nechávám tři hvězdy za průměrný dokument a přihazuji čtvrtou za výjimečnou osobnost Usaina Bolta. Převládá ve mně ovšem zklamání z nevyužitého potenciálu a taky z toho, že atletika bez něj už nebude jako dříve. ()

Dm1tr1j 

všechny recenze uživatele

Bolt je super bežec, jeho výkony zanechávajú zimomriavky. A áno aj on sype steroidy ako všetci vrcholoví atléti, dufam ,že nieste naozaj prekvapení... Ale tento dokument je natočený katastrofálne zle, nemá kocnept a vyzerá ako india...vytiahnutý z koša ()

JBMAVERICK 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si myslel, že je to naprosto bezstarostnej týpek, s obrovskym talentem, kterej se baví atletikou.. a nikdy by neřek "JÁ jsem ten nejlepší!! Nikdo jinej, jen já!". Bohužel to tak úplně není.. Ale ono to asi jinak nejde při sportu na takové úrovni a při takovém úspěchu. I tak moje sympatie neztratil. Legend forever... ()

elimS 

všechny recenze uživatele

60% - komentář 20ti slovy: Nedozvíte se nic, jeho osobní život, mládí, rozvoj, názory, prostě nic. Jenom sestříhané závody a "videoblogy". Ale bylo to svěží. ()

TornadoETA 

všechny recenze uživatele

Náhled do zákulisí života nejrychlejšího člověka historie. Dnes sice končí, ale dokázal mnohé ... navíc dokument se ho snaží zachytit, tak jak by jsme si ho měli pamatovat. ()

otilrak 

všechny recenze uživatele

Většinou nemám velká očekávání od podobných filmů, a jsem rád, že tentokrát také nebyly. Když někdo řekne All acces v traileru, tak očekávám opravdu pný přístup - tzn. rozhovory s rodinou o Boltovi, trenérem, přáteli a všech důležitých lidech z jeho života. Čekal jsem, že se dozvím něco víc osobního. V podobném dokumentu bych třeba očekával podstatnou část o jeho přítelkyni, kterou prý má už dlouho. Ale ne... vše jen okolo tréninku, závodů a Boltových myšlenkách a motivaci před závody, po nich a podobně. Sestříhané záběry ze závodů jsou efektní, ale nic nového nám nepoví. Dle mého hodně nevyužitý potenciál tématu. Navíc mi řekněte, kdo psal těch 160 minut? Vím v kolik začalo promítání a vím v kolik jsem vyšel z kina. Víc jak 130 minut to nebylo. Mé doporučení - raději si kupte knihu. Je v ní mnohem víc informací a vůbec všeho. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavý pohled na kariéru tohoto chlapíka. Jak řekla moje manželka...bylo by smutný, kdyby mu na něco přišli. Snad je opravdu natolik výjimečný, jak je o něm natočen ten dokument. Držím palce. ()

caMen 

všechny recenze uživatele

Je to trochu delší, než časy, který běhá Bolt, takže já bych stříhal. Atmosféru to nicméně má a fenomén "Bolt" je ukázanej výstižně. Ten kluk dře jako mezek, což mi nebere mozek. Nejzajímavější jsou jeho vlastní vstupy a pohodovej pan trenér. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o nejrychlejším muži planety, který dělá lidí šťastnější. Takový je Usain Bolt. Neznám moc lidí, co by ho neměli rádi. Do atletiky přinesl jiný způsob koncentrace, úsměv, neskutečné rekordy a zároveň i pokoru. Velký borec. Co se týče tohoto díla, tak se mi líbily věci z jeho soukromí, tréninkové metody, prostředí i přirozenost jeho nejbližších. To všechno propletené devíti zlatými z OH a velice zdařilý dokument je na světe. Dávám 80%, lepší čtyři hvězdy. ()

RebekaFox 

všechny recenze uživatele

Ve filmu jsou působivě sestříhané Boltovy vítězné momenty z Olympiád a dalších závodů. To člověka až mrazí a říká si, že ten Bolt je prostě fenomenální a živoucí legenda. Dokument tak ukazuje Bolta především jako jedinečného sportovce a celosvětového miláčka. Těšila jsem se ale že se o něm dozvím něco víc. Jaký je jako člověk, jaké jsou jeho slabé stránky a zájmy...určitě nějaké má a nežije přeci jen sportem. Co teprve nějaká ženská! Z dokumentu působí trochu jen jako stroj na vítězství, který kromě trénování a slavení doma na Jamajce, nic jiného nedělá. V dokumentu vystupují dále i jeho rodiče a přátele, ale dohromady se o nich a prostředí ve kterém vyrůstal nedovíme skoro nic. Zajímavá je postava Boltova kouče, ale ten ve výsledku také nedostane příliš velký prostor a v dokumentu má nakonec jen pár záběrů se stopkami v ruce. Zrovna jeho názor na Bolta by mě zajímal, ten by se mohl rozmluvit, kdyby se ho někdo dobře zeptal. Mohl by prozradit něco z tajemství toho jejich neuvěřitelného úspěchu! Celý dokument je bohužel jen takový sestřih Boltových vítězství, běžeckých úrazů a jeho sympatického úsměvu. Je ale pravda, že Bolt je takový sympaťák a je tak přirozený, že i těch 160 minut uběhne docela rychle. O Boltovi se ale nedovíme opravdu nic nového. Je to škoda. Možná je na takový dokument ještě brzo a jednou třeba Bolt natočí o sobě něco sám, co bude stát zato. Na to si tedy počkám!:-) souhlas s komentarem: Tomas_313 *** ()

Reklama

Reklama