Reklama

Reklama

Pokoj s vyhlídkou

  • Velká Británie A Room with a View (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jak snadné je zamilovat se! A jak těžké poručit srdci, aby ustoupilo konvencím a tradici! ... Přepis románu anglického spisovatele Edwarda Morgana Forstera, odehrávajícího se na počátku století rovným dílem ve Florencii a v Anglii. Hrdinkou je mladičká dívka z dobré společnosti Lucy, která se na své cestě do Itálie seznámí s mladým sympatickým Angličanem Georgem Emersonem, než však může jejich vzájemné prvotní okouzlení přerůst v cosi většího, její ostražitá gardedáma ji urychleně odveze do domácího bezpečí. Tady ji – v duchu zavedených tradic – čeká zasnoubení se sice poněkud nudným, ale společensky vhodným a zajištěným mladým mužem. A Lucy by nepochybně – tak jako všechny dívky jejího věku a společenského postavení – skončila ve spořádaném, byť asi nepříliš šťastném manželství, kdyby se shodou okolností v sousedství neusadili otec a syn Emersonovi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka. Možná se tu Ivorymu nedaří tak dobře postihnout city a vnitřní hnutí hlavních postav, zato ale exceluje v zachycení různých rázovitých postaviček, jako je třeba "poor Charlotte" Maggie Smithové (kolik takových chudých příbuzných v literatuře najdeme) nebo zcela neodolatelný Cecil Daniela Day-Lewise. ()

Tyler:D 

všechny recenze uživatele

V tomto filme si Helena B. Carter zahrala svoju prvú veľkú rolu. A vlastne len kvôli nej som si tento film pozrel, pretože som tak trochu očakával, že to nebude nič pre mňa. Nemám veľmi rád filmy z obdobia a prostredia, v ktorom sa odohráva, navyše príbeh sa mi zdal nezaujímavý a aj samotná Helena ma svojim výkonom veľmi nepotešila. Bolo tam aj pár svetlejších momentov, ale myslím si, že celkovo je to film skôr pre ženy, takže dávam 50%, čo sú u mňa 2*. ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Koukala jsem se kvůli Florencii a přiznám se bez mučení, že se mi to strašně nelíbilo. To předlouhé piplání se v ultrašosáckých přepjatých móresech, afektovaných promluvách a kožených ksichtech mi sice připadalo jako vynikající komedie pro Francouze, kteří podle mě Angličany nesnášejí i kvůli tomuhle jejich ultramegapovýšeneckému vystupování, ale jelikož bohužel Francouz nejsem, nevydržela jsem. Debilní český dabing snažící se imitovat britskou intonaci řeči horních vrstev (jako ostatně vždy) tomu dal korunu. Pěkná kamera a vymazelené kostýmy nebo jejich totální absence to u mě nezachránily. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Pohoda, slunce, zábavné potyčky s viktoriánskou morálkou. Slušně natočený, i když trošku rozvláčný film, který nelze brát příliš vážně. Já jsem považoval většinu postav za karikatury, a tak jsem si to vcelku užil. Toto období mám dost rád, takže jsem ocenil dobovou atmosféru vytvořenou snově mlhavou kamerou a výbornými kostýmy a scénografií. Daniel Day-Lewis geniálně přehrává, u rozkošně trapné scény naháčů v jezírku jsem se od srdce rozchechtal. Můj dojem trochu zkazil až příliš přeslazený konec, ale to asi patří k žánru. Nelituju, možná se k této zapomenuté raritce dokonce ještě někdy vrátím. ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Pamatovala jsem si z doby už hodně vzdálené, že se mi tento film líbil a přesto, že už ho mám doma delší dobu, až nyní jsem se k němu vrátila a byla jsem doslova okouzlena jak příběhem, který doslova vtáhne do děje svou poetikou, vtipem, hereckými výkony všech představitelů, kamerou, hudbou a vůbec nevadí, že se tam neřeší vlastně nic víc, než vztah a budoucí sňatek hlavní hrdinky. Obraz Anglie té doby je dle mě dokonalý a Day-Lewis v roli Cecila, to se nedá ani slovy popsat, to se musí vidět. Dle mého jeden z nejzdařilejších Ivoryho filmů, ne-li vůbec ten nejlepší. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (4)

  • Obě hlavní hlavní herečky Maggie Smith a Helena Bonham Carter se potkaly o dvacet let později znova při natáčení filmů série Harry Potter (andaa)
  • Scéna, ve které George políbí Lucy (Helena Bonham Carter), se v knižní předloze odehrávala v poli plném fialek. To však nebylo vzhledem k době natáčení možné, a tak se filmová scéna natočila na louce, kde rostl ječmen. (..Lucas..)
  • Natáčení probíhalo ve Florencii. (M.B)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Reklama

Reklama