Reklama

Reklama

Frontier: V kůži nepřítele

(seriál)
  • Kanada Frontier
Trailer
Kanada, (2016–2018), 14 h (Minutáž: 43–52 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Obsahy(1)

V Severní Americe 18. století se bezohlední trapeři a podnikavci snaží vyrvat kontrolu nad obchodem s kožešinami z rukou mocné Společnosti Hudsonova zálivu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (26)

porky93 

všechny recenze uživatele

Frontier má velmi zajímavý námět a zasazení, ale bohužel chybí kvalitní scénář, ve kterém je sice několik zajímavých momentů a zvratů, ale také dost momentů, při kterých si člověk musí klepat na čelo. Většina postav je absolutně nezajímavá nebo vysloveně nesympitická. S výjimkou Momoi a Amrstroga se mi taky vůbec nelíbilo obsazení, kterému dominují pohlední a upravení herci a herečky, kteří by se spíše hodili do nějaké druhořadé telenovely, než do seriózního historického dramatu. Rovněž kostýmy a výprava působí kvůli nižšímu rozpočtu vysloveně televizním dojmem. Zklamáním jsou i bojové scény, které jsou dost slabé. Na druhou stranu má Frontier celkem spád a jako oddechovka a exkurz do prostředí severoamerického obchodu s kožešinami to nebylo špatné. Možná se ještě někdy odhodlám zkusit druhou sérii. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"AYE? AND WHY DON'T WE JUST CASTRATE THE KING WHILE WERE AT IT?" ------------- Podľa mňa si nikto reálne nesadol za Netflix, nezačal ho prehliadať, nenatrafil na Frontier a nepustil si ho preto, lebo pojednáva o obchodovaní s kožušinami v 18. storočí v Severnej Amerike, ale preto, že tam hrá Jason Momoa. Ten bol rozhodne prirodzeným ťahákom, pre mňa tiež, preto som dosť často nervoval celú prvú sériu pre jeho značne sporadické vystupovanie. Na tom by v zásade nebolo nič zlé, keby nebol scenár slabý, nezaujímavý, neangažujúci, bez šťavy a keby celý seriál nebol preplnený úplne prázdnymi, plytkými, bezduchými postavami. A to je veľmi zlá kombinácia. ------- S02: O kus lepšie, pokračujeme v ťahaní tých istých hlúpych liniek, avšak bolo pridaných aj niekoľko čerstvejších a zaujímavejších (Declan v. Sibírčan), Jason je tu v rámci možností o trošku frekventovanejšie, i keď stále to nie je ideál. Celkovo sa bavím viac ako pri prvej sérii a konečne som pocítil aj nejakú emóciu (ľútosť/smútok), čo je dobré znamenie. ------- S03: Vojna začína, škoda len, že taká trójska o pani Helenku. Sérii dominujú súboje, ktoré sú pomerne atraktívne, miestami aj po filmárskej stránke, primárne však po pocitovej, Momoa je proste monštruózny kolos, ktorý chceš v tej akcii vidieť, a keď to príde, tak si to vychutnávaš. Taktiež milujem, keď sa z nenávidených postáv stane opak (Cobbs Pond). Takisto je nutné vyzdvihnúť nasnímanie/choreografiu záverečnej bitky v S03E05, inými slovami tým chcem len povedať – to najlepšie, čo som tento rok videl. Sérii som bol pôvodne odhodlaný dať dve hviezdy, no posledné dve epizódy ju vytiahli vysoko, takže teda za tri, čo nakoniec aj celkovo seriálu udeľuje tri hviezdy. Nad finále a "ukončením" darmo lamentovať, tvorcovia očividne nemali priestor a ani možnosť Frontier patrične uzavrieť. A nech už bol kvalitatívne akýkoľvek, záverečnú 4. sériu si jednoznačne zaslúžil. Presne preto si NF (okrem iného) nikdy vážiť nebudem, nulová úcta k remeslu, len zelené oči. ------- S04: Zrejme nebude, hoci šanca stále žije. Keďže sa jedná o koprodukciu, môže sa do toho eventuálne pustiť Discovery, navyše oficiálne zrušenie ani nepadlo. No nič, uvidíme čo bude. ------- ♪♫ (Rogues of the Low River Co., A Farewell to Amaruk, Will That Bring You Peace?, The Death of Wahush: Part 2, This Means War) ------- S03E05 ()

Reklama

Romeo5 

všechny recenze uživatele

Příliš velké očekávání...scéna s roubíkem "muž do kterého je kopáno (mluv ty bastarde) a který má roubík v puse prý nic nepoví protože nic neví 😂 nalákala mě příroda ale celý seriál na mě působí jakoby všichni číhali za rohem... Některé herecké výkony na úrovni ordinace v růžové zahradě 😀 přesto dějová linie intriky atd... dobré ()

erased 

všechny recenze uživatele

Totožné pocity, jaké jsem měl čtyři roky nazpět u první sezóny Vikings. Frontier přichází s šíleně atraktivním prostředím, slibným námětem, extrémně charismatickou hlavní postavou a očividným nadšením tvůrců, ale jde na něm znát relativně omezující rozpočet (výpravou je Frontier nesrovnatelný se současným Taboo a rozdíl často bije do očí) a už tak roztěkanému příběhu, který rozehrává příliš témat, nijak nepomáhá ani v mnoha případech zvláštní obsazení. Pokud seriál v druhé sérii najde sám sebe, máme zaděláno na další hit. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslenka / namet zajimavy a potencialne dobry zasazeni pro neco ala GoT - v nastrelu uvedu, ze nekolik spolecnosti obchodujicich s kozesinama bojuje o nadvladu nad Hudson's Bay. Fajn, proc ne - jsou tu indiani, anglani, skoti, francouz, rebel Momoa a jeste par mensich konu. Bohuzel zpracovani toho nametu a kulisy a vsechno dalsi pusobi, jako by za tim stala produkce TV Nova... Herecky obsazeni je dost spatny a herectvi je snad jeste horsi (vcetne hlavni hvezdy Momoy), vubec jsem nepochopil, proc bych jako mel nejak sympatizovat s kurvou barmankou, rebelem Momoou nebo zlutozubem odnekad z Irska. Chvilema hraje Armstrong, ale spis uz je to jen dojezd jeho nekdejsi slavy a predevsim to muceni a picoviny v zaveru pusobily naprosto amatersky. Krome nametu me zaujala jen ta herecka diverzita, kde 80% hercu ma opravdu silny prizvuky, coz cini dialogy zajimavymi na poslech. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (3)

  • Hoci sa dej seriálu odohráva v 18. storočí, britské vlajky, ktoré môžeme vidieť, neboli používané skôr než v roku 1801. (Real Tom Hardy)
  • Jessica Matten si v seriáli zahrala postavu, ktorá patrila k indiánskej národnosti Cree. Jessica v skutočnosti na poli taktiež Cree. (Real Tom Hardy)
  • Natáčanie prebiehalo vo viacerých kanadských provinciách (Newfoundland a Labrador, Nové Škótsko, Ontário), ale aj v prístave Charlestown vo Veľkej Británii. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama