Reklama

Reklama

Frontier: V kůži nepřítele

(seriál)
  • Kanada Frontier
Trailer
Kanada, (2016–2018), 14 h (Minutáž: 43–52 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Obsahy(1)

V Severní Americe 18. století se bezohlední trapeři a podnikavci snaží vyrvat kontrolu nad obchodem s kožešinami z rukou mocné Společnosti Hudsonova zálivu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (26)

patrik1177 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že do sledovania tohto seriálu som sa pustil len preto, že v jednej z hlavných rolí sa objavil Jason Momoa alias khal Drogo z Game of Thrones. Neočakával som od seriálu veľa, a v pilotnom dieli som toho ani veľa nedostal, ale od druhého dielu ma seriál plne vtiahol do deja. Vo Frontier nechýbajú boj o moc, intrigy, láska, nenávisť, násilie, ba niekedy až brutalita... Frontier bol pre mňa spočiatku zaujímavou výplňou v čakaní na novú sériu GoT. Je to skvelý seriál, ktorý sa iste zapáči všetkým milovníkom GoT, podobnosť je zjavná, aj keď tu samozrejme nejde o fantasy. Herecké obsadenie je skvelé, okrem spomínaného Momou si tu zahralo aj niekoľko iných hercov, ktorých som poznal z iných projektov, a samozrejme aj herci, ktorých som dovtedy nepoznal sa mi hneď zapáčili. 2. séria ponúkla podľa mňa ešte lepšie pokračovanie zaujímavého seriálu a miestami som sa až triasol v obavách o život obľúbených postáv. 3. séria začala dosť divne, dejová línia sa takpovediac roztrieštila a kvalita šla dolu vodou. Posledné 2 epizódy 3. série ale zase poriadne vystrelili. V každom prípade by som na mieste tvorcov začal rozmýšľať nad dôstojným zakončením. Síce majú jednotlivé série len po 6 epizód, čo nie je veľa, no dej má celkom rýchly spád. Navyše 3. séria u mňa vyvolala presvedčenie, že kvalita tu začína výrazne kolísať a v dlhodobejšom intervale by Frontier nemusel byť udržateľný. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"AYE? AND WHY DON'T WE JUST CASTRATE THE KING WHILE WERE AT IT?" ------------- Podľa mňa si nikto reálne nesadol za Netflix, nezačal ho prehliadať, nenatrafil na Frontier a nepustil si ho preto, lebo pojednáva o obchodovaní s kožušinami v 18. storočí v Severnej Amerike, ale preto, že tam hrá Jason Momoa. Ten bol rozhodne prirodzeným ťahákom, pre mňa tiež, preto som dosť často nervoval celú prvú sériu pre jeho značne sporadické vystupovanie. Na tom by v zásade nebolo nič zlé, keby nebol scenár slabý, nezaujímavý, neangažujúci, bez šťavy a keby celý seriál nebol preplnený úplne prázdnymi, plytkými, bezduchými postavami. A to je veľmi zlá kombinácia. ------- S02: O kus lepšie, pokračujeme v ťahaní tých istých hlúpych liniek, avšak bolo pridaných aj niekoľko čerstvejších a zaujímavejších (Declan v. Sibírčan), Jason je tu v rámci možností o trošku frekventovanejšie, i keď stále to nie je ideál. Celkovo sa bavím viac ako pri prvej sérii a konečne som pocítil aj nejakú emóciu (ľútosť/smútok), čo je dobré znamenie. ------- S03: Vojna začína, škoda len, že taká trójska o pani Helenku. Sérii dominujú súboje, ktoré sú pomerne atraktívne, miestami aj po filmárskej stránke, primárne však po pocitovej, Momoa je proste monštruózny kolos, ktorý chceš v tej akcii vidieť, a keď to príde, tak si to vychutnávaš. Taktiež milujem, keď sa z nenávidených postáv stane opak (Cobbs Pond). Takisto je nutné vyzdvihnúť nasnímanie/choreografiu záverečnej bitky v S03E05, inými slovami tým chcem len povedať – to najlepšie, čo som tento rok videl. Sérii som bol pôvodne odhodlaný dať dve hviezdy, no posledné dve epizódy ju vytiahli vysoko, takže teda za tri, čo nakoniec aj celkovo seriálu udeľuje tri hviezdy. Nad finále a "ukončením" darmo lamentovať, tvorcovia očividne nemali priestor a ani možnosť Frontier patrične uzavrieť. A nech už bol kvalitatívne akýkoľvek, záverečnú 4. sériu si jednoznačne zaslúžil. Presne preto si NF (okrem iného) nikdy vážiť nebudem, nulová úcta k remeslu, len zelené oči. ------- S04: Zrejme nebude, hoci šanca stále žije. Keďže sa jedná o koprodukciu, môže sa do toho eventuálne pustiť Discovery, navyše oficiálne zrušenie ani nepadlo. No nič, uvidíme čo bude. ------- ♪♫ (Rogues of the Low River Co., A Farewell to Amaruk, Will That Bring You Peace?, The Death of Wahush: Part 2, This Means War) ------- S03E05 ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Totožné pocity, jaké jsem měl čtyři roky nazpět u první sezóny Vikings. Frontier přichází s šíleně atraktivním prostředím, slibným námětem, extrémně charismatickou hlavní postavou a očividným nadšením tvůrců, ale jde na něm znát relativně omezující rozpočet (výpravou je Frontier nesrovnatelný se současným Taboo a rozdíl často bije do očí) a už tak roztěkanému příběhu, který rozehrává příliš témat, nijak nepomáhá ani v mnoha případech zvláštní obsazení. Pokud seriál v druhé sérii najde sám sebe, máme zaděláno na další hit. ()

radecacek 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme seriálového Revenanta :) Což o to, příroda je překrásná, v akčních sekvencích se s brutálními scénami nešetřilo a musím pochválit výběr opravdu krásných hereček (od barmanky po bojovnici). Bohužel seriál brzdí nepodařený scénář. Zvlášť ke konci, kdy třeba někoho zachrání z bodu A do bodu B, aby hned na to zachráněný šel znovu do bodu A, kde se znovu nechá chytit. A tak se to opakuje. Všechno se točí okolo dvou, tří míst, a přestože má seriál jen šest dílů, vše se ke konci dost opakuje. Nicméně jako nedělní oddechovka to není špatný. 1. série:65 % ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku na vás vyskočí logo Discovery Channel Canada, což navodí dojem seriózní podívané. Záhy je ale doplněno hodnotným citátem od Ice Cuba. Čímž by každému mělo být jasné, do čeho jde. Frontier se tváří, že je o boji o nadvládu nad obchodem s kožešinami v oblasti Hudsons Bay. A že v hlavní roli je Jason Momoa. To jistě. Momoa hned v prvním díle prohlásí, že s obchodem nechce mít nic společného a že jeho cílem po celý zbytek seriálu je zabít pana XY. I když se jej po dobu 3 (3!) serií snaží ostatní postavy přesvědčit, že seriál má být o něčem jiném, Momoa je vždycky pošle do p****e, sebere pár náhodných kumpánů a v dějové lince zcela nesouvisející se zbytkem buď skončí v mučírně nebo na meditaci s Eskymáky nebo ve Skotsku…prostě dělá maximum, aby se děje nemusel účastnit. Úspěšně. Bohužel. Momoovo (to je slovo:)) herectví je sice fakt srandovní, ale občas dá dobrý hlášky, říká je správě devadesátkově a většina scén skončí tím, že někomu vytrhne páteř. Ano, takto by měl Frontier vypadat. První řada by obstála i jako Momoova (nedělám to schválně) revendž story, ale když na konci třetí série stále tu více tu méně úspěšně zabíjí pana XY a vyměňuje si zádumčivé pohledy s místní dívkou, o kterou musí svádět nelehký boj (podle scénáře teda, fakticky je mu to úplně u p****e, jako všechno ostatní v seriálu), už se to trochu táhne. A to jsem ještě nezmínil, že druhá série je vlastně celá o lásce a naprosto zbytečná. Do toho má každá vedlejší postava svůj stejně zásadní mikropříběh (včetně francouzského gay zabijáka). Hodně dlouhý a spíš maxi než mikropříběh. Opět – bohužel. Navíc by všichni rádi byly místo Momoy hlavní, což vzhledem k Momouvu (Momoovymu?) postoji chápu, ale je to ubíjející a nemají na to. Ani výškou, ani herecky, ani scénářem. O to více se ale objevují. Dost to připomíná Black Sails, tedy guilty pleasure potenciál se tomu upřít nedá. Pokud budu hodnotit scény s Momoou, jsou všechny bezebytku úplně debilní, ale přesto na čtyři. Všechno ostatní, včetně zhusta poddimenzované výpravy je telenovela na dvě. Zaokrouhlím na tři, protože je to první pokus o seriálového Revenanta vůbec a to se cení samo o sobě. Ale ve srovnání třeba s Taboo je to bída. Fakt škoda. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (3)

  • Jessica Matten si v seriáli zahrala postavu, ktorá patrila k indiánskej národnosti Cree. Jessica v skutočnosti na poli taktiež Cree. (Real Tom Hardy)
  • Natáčanie prebiehalo vo viacerých kanadských provinciách (Newfoundland a Labrador, Nové Škótsko, Ontário), ale aj v prístave Charlestown vo Veľkej Británii. (Real Tom Hardy)
  • Hoci sa dej seriálu odohráva v 18. storočí, britské vlajky, ktoré môžeme vidieť, neboli používané skôr než v roku 1801. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama