Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je rok 1919 a do nejmenovaného města se z první světové války vracejí američtí vojáci za jásotu lidí a mávání vlaječkami. Mezi nimi je Matt Brady (John Payne), který se ale brzy porve s kamarádem z dětství Bobem Herrickem (William Bishop), protože má nějaké poznámky k Mattovu staršímu bratrovi, starostovi města. Kvůli rvačce přijde pozdě na schůzku s Elsie Reynolds (Doe Avedon), ta mu to vyčte a on ji pošle někam. Den blbec pokračuje, Matt se namete, dá pěstí staršímu hospodskému a požádá o ruku Lorry Reed (Gloria McGehees). Ta zajásá a hned ho odvleče na úřad, kde ho bratr Tim (Roy Roberts) oddá. Ráno mu nabídne, že svatbu zruší, ale zase se pohádají a Tima klepne. Takže Matt uvízne v manželství se ženou, kterou nemiluje, chlastá a dá se po vzoru svého bratra na politiku. Jenže jinak, spojí se s gangsterem Johnnym Maziou (Robin Morse) a nechutnými metodami zbohatne, aby pak o všechno přišel při krachu burzy. Mazia ho zaplete i do série vražd a při rvačce, když Matt chce všeho nechat, gangster zemře. Matt je ale obžalován ze zabití, Lorry ho opustí, jeho kamarád svědčí proti němu a vše vypadá špatně. Vzpamatuje se Matt, nebo skončí za mřížemi? Film inspiroval případ Toma Prendergasta, který ovládal s gangstery Kansas City mezi válkami. (Peabody)

(více)

Recenze (2)

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Standardní hollywoodský biják o vzestupu a pádu jednoho gansgtera. John Payne odvádí dobrý výkon, i když občas mi to přijde, že se jeho postava chová dost divně. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Je to docela dobrý, já mám Payna rád od Zasněžené romance, i tady mi přijde dobrý a docela nejednoznačnou postavu zkorumpovaného politika zvládá. On ani není totální hajzl, jenom se občas neovládne a občas podlehne impulzivním svodům. No a prachy má taky rád. Trochu mi to připomíná když ženská hrdinka - femme fatale -  v Králíkovi Rogerovi říká Já nejsem špatná, jenom mne tak namalovali. Jinak je to docela depresivní příběh a dokonce podle reálné situace Kansas City. ()

Reklama

Reklama