Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z počátků budování dráhy Denver-Rio Grande.
Železniční společnost reprezentovaná hlavním inženýrem Harknessem a dělnickým předákem Jimem Vesserem staví úsek skrz Skalisté hory. Během vyměřování v terénu se střetnou se zástupci konkurenční firmy Nelsonem a McCabem snažícími se je v zakázce předběhnout a již přidělené území zabrat. Dojde k rvačce, ve které McCabe střelí Nelsona do zad, ale svědek z jejich tábora jako střelce označí Vessera. Přestože je nakonec soudem osvobozen, Jim nemá zájem v rozdělané práci dál pokračovat. Své rozhodnutí změní, když začnou stavbu železnice provázet podivné sabotáže, které jakoby hrály do karet McCabeovi a jeho lidem. (dopitak)

(více)

Recenze (6)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tuctovka s krásnými barvami v krásné coloradské přírodě. Trochu mě vyděsila mašina prohánějící se na kolejích v úvodu, naštěstí se děj po té vrátil do 19. století, kdy mezi skalami a řekou pražce drtily parní stroje. Nechybí romantická zápletka s poněkud chabomyslnou motivací, ale to bych prozrazoval příliš. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabučký zástupca žánru. Naivné to je už od úvodnej bitky s následným zabitím a pokračuje to hlúpučkou sekretárkou, veľmi zlými prestrelkami až po konečný výbuch. OBrien vyzerá ako taký truľo s tým klobúkom nakrivo, Hayden síce vyzerá ako pravý zálesák, ale to jeho naťahovanie s D a RG za veľa nestojí. A korunu tomu dáva Zasu Pitts v postave akože pre odľahčenie s tým svojim nápadníkom, túto líniu by som úplne vystrihol. Nie som milovník vláčikov, takže ma tu nezaujalo absolútne nič. Podpriemer. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Železničářský western naředěný otravnou romantickou linkou mezi strojvůdcem a kantýnskou plus nezbytná kráska, která zmateně přebíhá z tábora do tábora. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

A mne sa podarilo navnadit sa na tu vlnu - 19. storocie, kladli sa prazce a na ne kolajnice, po ktorych uhanali este parne lokomotivy. Reziser Byron Haskin je u nas hodne neznamy, coz je chyba - nechybaju ani vybuchy. Jo a upozornujem na Martinovu slabost, a to vlak vo filme = automaticky plus nejake body. 70 % ()

Mol 

všechny recenze uživatele

OH, COME ON JIM. IT'S NO USE. IT WASN'T YOUR FAULT. NELSON'S DEAD. WELL, NOBODY'S BLAMING YOU. HE'S STILL DEAD! Parádní příroda, vláčky a trďák Jim Vesser. Co víc si přát na den proležený s kocovinou v posteli. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Hodně naivně napsaný příběh v ještě naivnějším režijním a hereckém provedení, ale potěší příroda a Technicolor. A někoho taky vláčky. Nic pro tvrdé jádro westerňáků. V rámci žánru za 3. ()

Reklama

Reklama