Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z počátků budování dráhy Denver-Rio Grande.
Železniční společnost reprezentovaná hlavním inženýrem Harknessem a dělnickým předákem Jimem Vesserem staví úsek skrz Skalisté hory. Během vyměřování v terénu se střetnou se zástupci konkurenční firmy Nelsonem a McCabem snažícími se je v zakázce předběhnout a již přidělené území zabrat. Dojde k rvačce, ve které McCabe střelí Nelsona do zad, ale svědek z jejich tábora jako střelce označí Vessera. Přestože je nakonec soudem osvobozen, Jim nemá zájem v rozdělané práci dál pokračovat. Své rozhodnutí změní, když začnou stavbu železnice provázet podivné sabotáže, které jakoby hrály do karet McCabeovi a jeho lidem. (dopitak)

(více)

Recenze (6)

Dale 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabučký zástupca žánru. Naivné to je už od úvodnej bitky s následným zabitím a pokračuje to hlúpučkou sekretárkou, veľmi zlými prestrelkami až po konečný výbuch. OBrien vyzerá ako taký truľo s tým klobúkom nakrivo, Hayden síce vyzerá ako pravý zálesák, ale to jeho naťahovanie s D a RG za veľa nestojí. A korunu tomu dáva Zasu Pitts v postave akože pre odľahčenie s tým svojim nápadníkom, túto líniu by som úplne vystrihol. Nie som milovník vláčikov, takže ma tu nezaujalo absolútne nič. Podpriemer. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tuctovka s krásnými barvami v krásné coloradské přírodě. Trochu mě vyděsila mašina prohánějící se na kolejích v úvodu, naštěstí se děj po té vrátil do 19. století, kdy mezi skalami a řekou pražce drtily parní stroje. Nechybí romantická zápletka s poněkud chabomyslnou motivací, ale to bych prozrazoval příliš. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Železničářský western naředěný otravnou romantickou linkou mezi strojvůdcem a kantýnskou plus nezbytná kráska, která zmateně přebíhá z tábora do tábora. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

A mne sa podarilo navnadit sa na tu vlnu - 19. storocie, kladli sa prazce a na ne kolajnice, po ktorych uhanali este parne lokomotivy. Reziser Byron Haskin je u nas hodne neznamy, coz je chyba - nechybaju ani vybuchy. Jo a upozornujem na Martinovu slabost, a to vlak vo filme = automaticky plus nejake body. 70 % ()

Mol 

všechny recenze uživatele

OH, COME ON JIM. IT'S NO USE. IT WASN'T YOUR FAULT. NELSON'S DEAD. WELL, NOBODY'S BLAMING YOU. HE'S STILL DEAD! Parádní příroda, vláčky a trďák Jim Vesser. Co víc si přát na den proležený s kocovinou v posteli. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Hodně naivně napsaný příběh v ještě naivnějším režijním a hereckém provedení, ale potěší příroda a Technicolor. A někoho taky vláčky. Nic pro tvrdé jádro westerňáků. V rámci žánru za 3. ()

Reklama

Reklama