Reklama

Reklama

Skam

(festivalový název) (seriál)
  • Norsko Skam
Norsko, (2015–2017), 19 h 1 min (Minutáž: 14–50 min)

Tvůrci:

Julie Andem

Režie:

Julie Andem

Scénář:

Julie Andem

Hrají:

Josefine Frida Pettersen, Iman Meskini, Lisa Teige, Tarjei Sandvik Moe, Ulrikke Falch, Marlon Valdés Langeland, Ina Svenningdal, Thomas Hayes (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(43)

Obsahy(1)

V seriálu Skam se setkáváme s osudy dospívajících studentů střední školy Hartvig Nissens v Oslu, přičemž se každá série zaměřuje na hlavní dějovou linku jednoho konkrétního páru, s níž se prolínají příběhy všech členů party. Seriál se odehrává na ose reálného času s velkým přispěním propagace a aktivit na sociálních sítích. Skam není jen o lásce a velkých přípravách na tolikrát oslavovaný Russ ("Russefeiring" - tradiční asi měsíc trvající slavnost norských maturantů, kdy si jejich skupinky dávají výstižná jména, nosí stejnokroje a připravují a zdobí svůj vlastní autobus/dodávku, to vše za doprovodu bujarých oslav a večírků). Skam je především o hledání sebe sama, významu přátelství, síle popularity, uvědomění si vlastní sexuality, získání reálného pohledu na svět, umění vážit si sebe sama, obětování se, uvědomění si vlastních chyb a snaze o jejich nápravu, solidaritě s nejbližšími, rodinných vztazích, psychických poruchách, znásilnění, vydírání, nepředpojatosti, toleranci k jiným pohledům, názorům a kulturám... (nahodilova_k)

(více)

Recenze uživatele evulienka3 k tomuto seriálu (1)

Skam (2015) 

One day, someone will walk into your life and make you see, why it never worked out with anyone else...a je to tu...the yellow curtains ... môj paralelný vesmír ♥! Toľko asi k aktuálne bežiacej tretej sérii, ospravedlňujem sa, ale nemohla som si pomôcť. Práve táto séria ma totiž k tejto výbornej sérii príbehov zo života stredoškolákov v Osle priviedla. Skutočne realisticky stvárnený svet mladých ľudí a ich radosti a hlavne starostí každodenného života, podané nielen pre mladých veľmi zrozumiteľnou rečou a tým teraz nemyslím nórčinu... ()

Reklama

Reklama