Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželům Palmerovým (Lizabeth Scott a Arthur Kennedy) přistane během jízdy po opuštěné silnici v autě taška plná peněz. Poté, co se jim podaří setřást pronásledovatele, kterému byly určeny, vyvstává před manželskou dvojicí problém, jak s nimi naložit. Zatímco Alan chce odevzdat peníze na policii, Jane si chce obsah tašky nechat a začít nový život. Prozatím uloží nález do úschovny s tím, že se rozhodnou později. Druhý den se však v jejich domě objeví Danny Fuller (Dan Duryea), který tvrdí, že peníze patří jemu a pod výhrůžkami požaduje po Jane jejich navrácení ... (liquido26)

(více)

Recenze (13)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od tohoto noiru téměř vůbec, ale dostalo se mi skvělé podívané. Příběh o manželském páru, kterému za noci někdo jen tak hodí kufr plný peněz do auta, je sice jednoduchý, ale napínavý a strhující. Atmosféra dokonale temná a herci výborní, hlavně nástup Dana Duryey na scénu a jeho proplesknutí Lisbeth Scottové bylo famózní. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fantastická noirovka so skvelo vystavaným jednoduchým príbehom o kufríku s peniazmi, ktorý ktosi hodí hlavným hrdinom do auta. Námet ako pre Hitchcocka je pretavený do prvotriednej noirovky s učebnicovo skazenými postavami, neskutočne svinskou femme fatale v podaní Lizabeth Scott a parádnym vizuálom (tá štylizácia scény počas klimaxu bola famózna!). ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vacwsinou som zvyknuty, ze u noir filmov ide o detektivky, tuna sa mlademu paru podari najst tasku plnu penazi, on ju chce vratit, ona si ju chce nechat - ako nalezne. Dan Duryae /Nocni Prepadeni 1957, Winchester 73/ hral obstojne, ale v pohode za nim stihala aj Lizabeth Scott /Podivna laska Marthy Iversove, Pitfall 1948/. Do filmu som siel skoro s nulovym ocakjavanim - proste ze som si pustil dalsi film noir - a vydarilo sa. Chybali trochu klasicke aspekty noir filmov - muzi v stylovych oblekoch s klobukmi, puste nocne ulice ktore osvetluje preblikavajuca lampa - ale to som ochotny tolerovat, napokon aj ten chlapik co sa objavil vo dverach a chcel po nich penuaze spat - aj to sa dalo. Takze spokojnost s dalsim noirom . 84 % ()

Dale 

všechny recenze uživatele

S tým hodnotením tu si robíte srandu? Jednoznačne najslabší noir z tých 150, čo som videl. Banálny príbeh, mizerné dialógy, Lizabeth Scott tu predvádza ochotnícky herecký výkon, vôbec jej neveríte tú postavu, vizuál podpriemerný. Nenájde sa tu nič, čo by stálo za zmienku, totálne B-čko v pravom zmysle slova. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Násilnický poster kde chlápek fackuje chudáka bloncku by dnes zřejmě neprošel, ovšem hlavní postava si to vyloženě zasluhuje. Zrádná zlatokopka (nehezká, nesympatická + je p*ča) mě celou dobu iritovala, zbytek obsazení nevýrazný a prkenný, dále vesměs nudný pokojový lokace, přepálená stopáž vzhledem k dění, nějak tu nevidím vyložená pozitiva. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama