Reklama

Reklama

VOD (1)

Dobrodužná plavba za pokladem na lodi plné pirátů. Film natočený podle románu R. L. Stevensona.
Příběh plný dobrodružství začíná v zájezdním hostinci u anglického pobřeží, kde opilecký námořník William Bones střeží starou mapu kapitána Flinta. Když Bones dostane černou známku jako znamení smrti, rozhodne se předat své tajemství synu hostinské Jimu Hawkinsovi. Mapa nezůstane utajena dlouho a k Ostrovu pokladů vyplouvá výprava vedená hrabětem Trelawneym a doktorem Liveseym. Nikdo netuší, že hlavní lodní kuchař je ve skutečnosti Dlouhý John Silver, jednonohý postrach námořníků, kterého se bál i sám proslavený pirát Flint. Silver a jeho kumpáni chtějí poklad pro sebe a čekají, až se jim naskytne pravá příležitost ke vzpouře. Klasický román Roberta Louise Stevensonova je již po desetiletí oblíbené téma. Příběh dospívajícího Jima Hawkinse, který se účastní výpravy za pokladem pirátského kapitána, má v sobě všechny atributy poutavého vyprávění a těší diváky bez rozdílu věku. Dramatický nosný děj, dostatek napětí, hrdinové a padouši, romantika mořeplavby a exotických krajů, to jsou důvody, proč se ke knize stále filmaři vracejí. Tato disneyovská verze z roku 1950, jež vyniká zejména výborným hereckým obsazením a výtvarnou stránkou, patří k těm nejlepším. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $-║ Tržby Celosvetovo $4,419,657▐ Zatiaľ najlepšie sfilmované dielo čo som mohol vidieť o "Ostrove Pokladov". Herec Bobby Driscoll ako mladý Jim Hawkins tu hrá svoju úlohu veľmi dobre a práve na jeho výkone sa tento film povyšuje z toho klasicky dobrodružného prevedenia viac do tej vážnej/ dramatickej formy. Tento námet už bol mnohokrát sfilmovaný, či už ako hraný či kreslený seriál, prípadne aj nejaké tie televízne produkcie tu boli, len mi je záhadou a ako je možné že takéto niečo nesfilmujú v dnešnej dobe s poriadnym rozpočtom na veľké strieborné plátno, keď už máme dobu Pirátov Karibiku, verím že by sa uchytil aj nový Ostrov Pokladov. A k tomuto filmu ešte dodám že tam boli nejaké malé dejové úpravy, ktoré som doteraz nemal možnosť vidieť v iných verziách, takže ten dej čo už asi každý pozná naspamäť bol o niečo zaujímavejší. /90%/ ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Krásná hraná disneyovka ještě v tradici čtyřicátých let. Charismatickému Johnu Silverovi se prostě nedá nefandit - i když z poněkud jiného důvodu než tomu ze Stevensonovy předlohy. (Ruku na srdce - takhle si ho asi nikdo nepředstavoval.) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemná dobrodružná podívaná z dob, kdy byl Jack Sparrow ještě na houbách, na stavbu Černé perly teprve rostly stromy a filmová moře brázdili jiní piráti. Ostrov pokladů je klasika, o čemž svědčí i mnoho zpracování. Pirátské filmy jsou skvělé a tedy díky za ty nejnovější "karibské". ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto bezprostředně po dočtení Stevensonovy stejnojmenné knižní předlohy. Za sebe bohužel nemohu říci, že by mě tento film zrovna dvakrát přesvědčil o svých kvalitách. Sice kvituji s povděkem, že se románového děje drží vcelku věrně - až na pár drobností, které nestojí za řeč - ale kvůli tomu nerušeně spěje ke svému předem očekávanému závěru, a v podstatě nudí. A myslím, že ani kdybych nebyl obeznámen s předlohou, moc by to mému dojmu z tohoto filmu nepomohlo - pokud o něm lze něco říci s jistotou, pak to, že je nenapínavý až hrůza, a beznadějně poznamenaný dobou svého vzniku (studiový look většiny scén, zastaralý herecký projev většiny herců, směšná kečupová krev...). Sice si uvědomuji, že jednak nejsem cílovkou tohoto filmu a jednak je nutné hodnotit ho v kontextu doby vzniku, ale za sebe nemám problém napsat, že je to podle mě zcela zbytečný film, který dávno ztratil opodstatnění, proč na něj koukat. Dát mu tři hvězdy je krajní velkorysost, jíž jsem schopen. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Tomu filmu možná trochu škodí, že je z něj příliš vidět, že je dělán vyloženě pro děti. Ale jako takový je výborný. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Neumím si představit jak lépe udělat film o ostrovu pokladů. John Silver byl fakt přísňák a na to, že je to Disneyovka, tak je to i docela brutální. Děcko střelí borce co xichtu a tak. Proč ne, že jo. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Ostrov pokladů a to vlastně dost vydařený. Dobrodružný film pro celou rodinu s krátkou stopáží a hlavně dobře zahraný i obstojně natočený, svůj účel to plní dokonale. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Ostrov pokladů jsem v dětství samozřejmě četl a dokonce viděl nějaké filmové zpracování (tuším to z roku 1990), nicméně žádná srdcovka jako třeba Vinnetou to nikdy nebyla. Co se týče filmu je to tak napůl - poněkud se to vleče a přes pěkné barvy je z každého záběru znát studiovost a kulisovost, hlavně na začátku. Řekl bych že o dekádu starší pirátské filmy byly výpravnější. Na druhou stranu se s tím režisér nepáral a těch na obrazovce zapíchnutých, probodnutých či zastřelených lidí je docela dost. A stejně rozporuplně působí i postavy - mladý Jim Hawkins je nevýrazný, herec hrající Silvera přehrává, ale i tak se mi v jeho podání postava líbila. Zkrátka a dobře na rok vzniku neurážející adaptace. Historický film roku 1950. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Oproti knize, která už sama o sobě je dobrodružstvím cíleným spíše na dětské čtenáře, zde došlo ještě k většímu posunu vůči dětem, skutečně Disney se nezapře. Horší je, že příběh je v pár drobnostech docela pozměněn a kdybych nečetl knihu mám problém pochopit proč postavy jednají jak jednají a o co se snaží. Jinak se jedná o klasický dobrodružný film z 50. let. Docela mě pobavilo, jak všem špinavým pirátům svítí jejich bílé zuby. ()

Andresito 

všechny recenze uživatele

Na tenhle teď už šedesát let starý snímek jsem narazil úplně náhodou a hodně mě překvapil. Má totiž všechno, co byste od správného dobrodružného filmu mohli čekat a vládne mu úžasně přehrávající John Silver. Kdyby tak vypadaly všechny dětské filmy alespoň takhle. 75% ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Ještě že mladý Hawkins není ještě mladší,to už by musel pomalu nosit pleny.Ovšem Long John Silver,podobnej Suchařípovi,toho si lze najmout,jedině když nedáte na první, druhý,ani třetí pohled.. ()

Jajar 

všechny recenze uživatele

Parádní výpravná, dobrodružná podívaná od Walta Disneyho pro děti i dospělé v hlavní roli s nebojácným mladíkem Jimem Hawkinsem a úskočným pirátem Johnem Silverem, která s přibývajícími lety sice krapet stárne, ale s trochou nadhledu se u ní může člověk pořád výborně bavit. 7/10 ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Vysoké hodnocení této učesané rodinné šarády z počátku šedesátých let opravdu nechápu. Čím je ten film tak výjimečný a přínosný? Vždyť je to glazeovaná struktura té doby, kýč jak prase. Škoda času sedět u bedny a to i když prší a "není do čeho píchnout" :-) ()

Karmin 

všechny recenze uživatele

Barevné, křiklavé a povšechně kýčovité zpracování se srandovními parukami, malovaným pozadím, zubatým Bobby "Petrem Panem" Driscollem v roli Jima a především pořád se křenícím Johnem Silverem, jehož projev zřejmě stál u zrodu klasické filmové "pirátské mluvy". Ale dle mého názoru hned po verzi z roku 1990 druhé nejlepší, i když je tam řada logických děr a některé staré filmařské postupy jsou dneska už fakt srandovní. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Dekorace, kostýmy, exteriéry pěkné, ale herci přehrávají tak příšerným způsobem, že kdyby měli šikmé oči, řeknu že je to typický japonský film. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Svůj první hraný film si Disney nemohl vybrat líp. Minimálně co se tématu týče. Ostrov pokladů je skutečná klasika a toto její úplně první barevné zpracování má své kouzlo. Hlavně tedy díky skvělému obsazení Jima Hawkinse a hlavně Johna Silvera. Robert Newton byl pro tuto roli úžasná volba. Škoda jen že tempo filmu je na dnešní dobu už opravdu hodně pomalé. Ale na nedělní odpoledne s dětmi naprosto v pohodě. ()

Reklama

Reklama