Reklama

Reklama

13 novembre, la vie d'après

(TV film)
  • Francie La Place des vivants
Francie, 2016, 52 min

Režie:

Olivier Lemaire

Recenze (6)

Froschyankee 

všechny recenze uživatele

Aj napriek absencii akýchkoľvek obrázkov alebo záberov samotného násilia, je dokument mimoriadne zaujímavý a znepokojivý. Výpovede obetí parížskych útokov sú mrazivé a šokujúce. Veľmi silne pôsobia okamihy, kde preživší opisujú svoje vnútorné pocity a súnaležitosť so svojimi blížnymi aj neznámymi v tých najťažších chvíľach, keď spoločne museli čeliť smrti. Dokument sa sústredí hlavne na tých čo prežili, nerieši príčiny ani neponúka žiadne riešenia, evidentne je jeho posolstvom niečo úplne iné - ľudskosť. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Silné rozhovory s přeživšími doplněné reálnými záběry z míst útoků. Z pietních důvodů jsou samozřejmě vyřazeny jakékoli záběry samotných masakrů, nicméně i tak je série dokumentů velmi intenzivním zážitkem, který mě dostal o pět let zpět a přípomněl mi nejčernější událost posledních let. ()

Reklama

Dannyck 

všechny recenze uživatele

Trojdílný dokument vypráví událostech noci 13. listopadu 2015 skrze svědectví přímých zůčastněných - přeživších, rukojmých z Bataclanu, zasahujících hasičů a policistů, zastupitelů města, doplněné mnoha autentickými záběry. První díl se zabývá útoky poblíž fotbalového stadionu a násilím v ulicích Paříže, zbylé dva popisují masakr v klubu Bataclan, následný policejní zásah a bezprostředně další osudy zůčastněných. Nedočkáme se žádného objektivního zhodnocení, ani komentáře, jen syrových výpovědí s upřímnými emocemi... ()

WUTEN 

všechny recenze uživatele

V dokumentu řeší pouze důsledky. Nikdo ani jednou se nezamyslel nad příčiny těchto teroristů, samozřejmě že to byli pouštní negři věřící na Aladina. Dokument má 3 části a v poslední už jsem to nevydržel ty jejich žabožroutské kváky a půlku posledního dílu jsem si pustil bez zvuku, et voilà! Bylo to lepší než se zvukem a začalo mě to víc bavit, vidím jenom ty hýbající se hlavičky, to byla taková paráda! Francouzi jako většina bělochů je prosáknutá už po několik generací levicovou rakovinou a je jedno jestli to nazvete neomarxismus, komunismus, socialismus, rovnostářství, jde vlastně pořád o to stejné: socialní, rasová, sexuální, pohlavní, náboženská nebo třídní rovnost, naprostá utopie, něco co je proti všem přírodním zákonům a proti logickému myšlení. Jak chcete se všemi zacházet stejně, když jsme všichni rozdílný rasově,kulturně,nábožensky, geograficky,jazykově a každý máme jiné zájmy a postoje, jeden věří ve slunce a druhý nevěří ve slunce a věří v neviditelnou entitu dřímající na obláčku který nenávidí všechny co věří ve slunce. Tak je půjdou zabít, a oni nám řeknou, nám to dovoluje naše náboženství, máme svaté právo zabít každého nevěřícího. A vláda řekne, my nemůžeme nic dělat, je to jejich náboženství, mají to ve své knize napsáno, mi dodržujeme zákon, každý si je rovný. Tyto teroristické činy jsou důsledkem zdegenerované politiky a podpory masové imigrace z islámských zemí, není to první ani poslední útok. Bohužel oni už svojí svatou válku začali a my stále s růžovými brýlemi naivně přihlížíme jak se naše civilizace rozpadá a ještě jim podáme pomocnou ruku a v něm kebab na cestu. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama