Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stará eskymácká legenda po téměř 1000 letech ožívá na filmovém plátně. Lovec Atanardžuat je neprávem obviněn z vraždy, a aby se zachránil před smrtí, prchá tundrou, pronásledován svými soukmenovci, vedenými zhrzeným sokem v lásce. (oficiální text distributora)

Recenze (68)

kolly13 

všechny recenze uživatele

Umělý dojem filmu dokresluje studená krajina zasazená do "napínavého děje". Hodnoťme zde film a ne krásy přírody, je to nepředpokládaná slabota. ()

Pompeius 

všechny recenze uživatele

Jako zajímavost skvělé, ale jen proto se před tím na zadek neposadím. Hodnotíme přece film, ne? Řemeslo celkem dobré. Neherci jsou sice autentičtí, ale srážejí celkový dojem. Jako obvykle. Takže tři hvězdy. (Navíc nám Středoevropanům herci skutečně připadají dost stejní, takže prostřihy v místě a čase jsou kvůli tomu matoucí.) Ale jestli to někdy bude v TV, podívám se znovu. Protože zajímavost to opravdu byla. ()

medveed 

všechny recenze uživatele

Po celkem nepřehledné úvodní čtvrthodině, příběh nabere na obrátkách a vtáhne diváka do děje. Závěr asi mohl mít dramatičtější pointu, ale jinak tento, originální a poměrně dost náročný film, osvěží, ba v parném létě i ochladí :-) 70% ()

morasten 

všechny recenze uživatele

Tohle dílko mě zasáhlo, neuvěřitelně meditativní skoro dokument, jen tak si užíváte tu nádhernou krajinu a po hodině přijde nějaký děj, nejdřív jen občas a potom se to rozjede a film je dokonce i napínavý a ač je o kultuře v nejchladnějším pásmu, je plný citů, ne chladných. Film je opravdu meditativní - tím jak je zdlouhavý(pro někoho nudný) a tím, že krajina neobrahuje žádné rušivé, v tomhle případě zbytečnosti. Je to prostá krajina a občas iglů a semtam domorodec, a přitom je to krásná legenda. Dovolím si parafrázovat větu o Tau: dobrodružství tohoto filmu spočívá v jeho nedění ()

cyglos 

všechny recenze uživatele

láska, hrdost, hamižnost, lstivost, touha žít- o tom je tento film. chybí pomsta, která je nahrazena vyhostěním z komunity a tím pádem rozsudkem smrti, kterou vykoná okolní příroda. je zajímavé sledovat život v tak nehostinných podmínkách. strhující je běh nahého, hlavního hrdiny po ledové pláni před pronásledovateli bez bot jen bosky. a čas je nepodstatný, plyne k rozuzlení vykořeněním viníků z komunity do ledových plání severu. stojí to za to vidět až po závěrečné titulky. ()

Reklama

Reklama